Protesty v Španielsku

Co nám přináší EU; politika USA a dalších zemí

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Stoura 1 4. 2. 2015 19:01

rado3105 píše:.teraz keď by sa konalo referendum za vystúpenie (čo dúfam čoskoro bude) tak SR z EÚ vystúpi..kedže obrovská väčšina je proti EÚ...a nemyslím, že to je len problém Slovenska...

Pokud jsem dohledal, tak ta Vaše "obrovská väčšina" tvoří na Slovensku asi 30%. Přítomnost Slovenska v EU vidí naopak jako prospěšný kolem 60% obyvatel.
V ČR je to zhruba půl na půl (40%:40%)
Čísla jsou z roku 2013, novější jsem nenašel. Zaokrouhleno na desítky procent.

Je podle Vás oprávněné a pravdivé nazývat 30% podíl obrovskou většinou?
Nebo máte údaje z nějakých novějších či jiných statistických šetření?
Stoura 1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod krmelec 4. 2. 2015 21:01

Nejspis tyto agentury, ktere delaji tyto pruzkumy, vlastni prisluhovaci EU. Aspon takto by to mohli zduvodnit cela ta naprosta vetsina (30%) nespokojenych lidi :-). No a ta mensina (70%) by se holt meli prispusobit :-).
CW DAC 1 + Yamaha A-S501 + Wharfedale Linton Heritage
krmelec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod rado3105 5. 2. 2015 11:22

odvolavat sa na prieskumy:) staci si pozriet financovanie tych dvoch uzasnych prieskumnych agentur na Slovensku: Focus a Polis.... aj nad tymto uvazujeme robit nezavisle prieskumy...kedze toto je jedna z prvotnych foriem manipulacii.....
rado3105
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Stoura 1 5. 2. 2015 11:55

rado3105 píše:odvolavat sa na prieskumy:)

OK. Může být. Nic lepšího jsem ale nenašel.

A co máte k dispozici Vy? O jaká věrohodná data se opírá Vámi uvedená "obrovská väčšina"? Můžete dát odkaz na zdroj údajů, z nichž vycházíte? Nebo se jedná jen o Vaše plácnutí vycucané z prstu a žádné údaje k dispozici nemáte?
Stoura 1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod rado3105 6. 2. 2015 10:41

ja tu zijem a s ludmi komunikujem...co je paradox tak inteligencia je na strane Ruska a je proti EU....
ale nebudeme to tu rozoberat...planujeme robit vlastne prieskumy...ak ma niekto zaujem skusenosti, ozvite sa do PM
rado3105
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Stoura 1 6. 2. 2015 15:34

rado3105 píše:ja tu zijem a s ludmi komunikujem..

Aha. Takže žádná ověřená a nezávislá data nemáte.

rado3105 píše:co je paradox tak inteligencia je na strane Ruska a je proti EU....

Máte na mysli inteligenci Vaši a inteligenci Vašich přátel, kteří s Vámi sdílejí názory?

Něco ve stylu:
* Bleskový průzkum veřejného mínění, provedený dnes odpoledne ve foyer obchodu Hugo Boss, prokázal, že Češi považují svoji životní úroveň za uspokojivou.
* Bleskový průzkum v Poslanecké sněmovně potvrdil, že lidé jsou spokojeni s politikou.
(citováno z Wikipedie, článek Argumentační klam, kapitola Nereprezentativní vzorek)

rado3105 píše:.planujeme robit vlastne prieskumy...ak ma niekto zaujem skusenosti, ozvite sa do PM

Co se týče zkušeností: pouze Vám doporučuji, abyste PŘEDEVŠÍM použili reprezentativní vzorek obyvatel. To znamená, že vzorek by mněl pokrývat populaci v poměru, v jakém je skutečně rozdělena.
Pozor je třeba si dát na :
- rozdělení věku (rovnoměrné zastroupení věkových skupin)
- rozdělení vzdělanosti (odpovídající zastroupení podle stupně vzdělání)
- rozdělení zaměstnanosti (nezaměstnaní/zaměstnaní v poměru nezaměstnanosti)
- rozdělení velikosti příjmu (pokrytí příjmových skupin úměrně jejich velikosti)
- etnické rozložení (pokrytí národností v poměru jejich zastoupení)
- muži a ženy (cca 50:50)
- velikost sídel (zastoupení velikosti sídel podle toho, kolik v nich žije lidí)
- rozložení po oblastech (zastoupení obyvatelstva krajů v poměru jejich počtů obyvatel)

Pokud bude vzorek nereprezentativní, bude průzkum samozřejmě vypovídat jen o tom vzorku ale nikoliv o celé společnosti.
Stoura 1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod KOSŤA KOSTIČ 6. 2. 2015 18:32

LIKE!
Jsem gastrosexuál, takže mi každá může akorát tak uvařit...
Je lepší mrtvej frajer, než živej sráč?
KOSŤA KOSTIČ
Přeborník

Odeslat příspěvekod trent 6. 2. 2015 20:12

Já jsem tedy placený diskutér, ale toto vlákno mě pobavilo, jak už dlouho žádné jiné.
Jinak k těm argumentům, že rado hovoří s lidmi. Já také, a nikdo z mých známých nepřiznal, že by volil naší současnou hlavu státu. A přesto respektuji výsledek voleb, protože dovedu přistoupit na fakt že, i když jsem ho nevolil já, ani nikdo v mé sociální síti, netvořili jsme většinu voličů. A podobně je to i s průzkumy. To že s nimi nesouhlasíte neznamená, že jsou neobjektivní.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter

Předchozí stránka