Dočetl jsem se, když jsem udělal tu chybu, že jsem četl plky mainstream mediálních sračkometů, že: "Američané (...) se země teprve zotavuje z ekonomické krize, ke které nemalou měrou přispěly právě náklady na válečné operace v Iráku a v Afghánistánu."
Klíčové slovo je zotavuje. Problém v tomto je, že přání je zde silné, optimistická řeči velké, ale reálná čísla ukazují jiný obrázek. A sice, že rychlost oběhu peněz v ekonomice USA rekordně klesá. Ve zdravé ekonomice se peníze "točí", tedy zboží/služby se kupují a prodávají. Místo zotavení však grafy ukazují, ze v USA rychlost oběhu peněz dosahuje rekordního poklesu všech dob.
Následující dva grafy jsou těmi nejpodstatnějšími obrázky, které kdy uvidíte:
(rychlost oběhu peněz)
(rychlost oběhu a komodit)
http://theeconomiccollapseblog.com/arch ... record-low
Jak vidno, proti nejhorším recesím za posledních 70 let (šedá místa grafů), je situace podstatně horší. To znamená, že konec éry dolaru nastal. Místo radosti a jásotu, že už nebudeme makat a platit na Amíky a jejich styl života, armádu a zahraniční politiku (jenž přináší smrt, mučení a zkázu), je však na místě oprávněná obava, co bude, až se dolar zhroutí.
Je ČR připravena na to, že dolar sebou vezme i Euro?
Nebo banksteři stále žijí v mediálních pohádkách o tom, jak se ekonomika "uzdravuje"...?
Připomeňme si, že nikdy v historii nebyl svět tak svázán jedním bezcenným platidlem, jako je tomu dnes. Proč asi Rusko v Čína zavrhly dolar ve svých platbách? Protože ví, co přijde. Ví to všichni, kdo mají rozum...