Němcov se tvrdě vyjádřil na adresu islámistického útoku na radakci Charlie Hebdo a Čečenci jsou (jak známo) muslimové a nadto nechodí pro kulku daleko. Není vyloučeno, že jednali z vlastního popudu.
Na druhou stranu, USA se to moc hodí k štvavé kampani proti Putinovi... který jako jediný tímto ztratil. Tedy - jeho zapojení nedává smysl ani za mák. Naproti tomu jsem viděl toto "zajímavé" upozornění na jistého velvyslance:
Tefftova metoda: Likvidace symbolických postav opozice jako provokaceGruzie, velvyslanec USA John F. Tefft – zabit opozičník Gamkurelidze
Ukrajina, velvyslanec USA John F. Tefft – zabit opozičník Gongadze
Rusko, velvyslanec USA John F. Tefft – zabit opozičník Němcov
...
Slavjansk: Finský novinář byl zbit, protože odpověděl rusky.http://www.helsinginuutiset.fi/artikkel ... ukrainassaUkrajina: Finský novinář Antero Eerola byl ve Slavjansku napaden skupinou Ukrajinců, když na jejich dotaz odpověděl ruštinou. Odnesl to sešívaným spodním rtem.
Ten den se s fotografem pohyboval u Světlodarsku 10 km od Děbalceva. Byl svědkem toho, jak ukrajinské síly ostřelovaly pozice domobrany 12 hodin po vyhlášení příměří.
Po návratu do Slavjanska se střetl se skupinou ukrajinských mladíků, kteří mu agresívním způspbem pokládali dotazy. Když odpověděl rusky, byl napaden. Novinář později řekl, že v celé Ukrajině je silná agresívní atmosféra a mnoho zbraní mezi lidmi:
"Ve Finsku nám média a politici neříkají celou pravdu. Kořeny ukrajinského problému jsou vnitřní. Není to vyvoláno jen vnějším zásahem. Je příliš jednoduché ze všeho vinit Rusko. Účastnil jsem se soudu, kde se Ministerstvo spravedlnosti a dvě krajně pravicové strany pokoušely dosáhnout zákazu Komunistické strany. Takový cirkus v soudní síni jsem nikdy předtím nezažil. Byl to naprostý chaos, výkřiky plné nadávek a výhrůžek."
...
Dnešní práce Charkovských partyzánů. V bílém autě seděl velitel jednoho z ukronacistických batalionů:

killing Ukraine neozazi scum
http://cs622221.vk.me/v622221950/250a6/v1Y0-jJITH0.jpg...a už jsou tam, kde patří...

pohreb neonacisticke svine
It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong. -Voltaire
I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts... -Hemingway