To je samozřejmě oči otevírající mapa, děkuji za tip. Většině popisků rozumím, není mi jasný jen ten červený střed s žezlem... To snad nebylo vše, co bylo Ukrajinou, do roku 1654...?!
Naši Zakarpatskou Ukajinu ale rozpoznávám a chci zpět

Co se židů týče, tak komunismus je jejich idea (viz. Kibucy v Izraeli), je mi známo, jaký vliv měli v SSSR, nicméně nevidím náboženskou příslušnost jako něco podstatného. Je sice paradoxní, když člověk vidí, jak neonácci bojují, aby se žid oligarcha Kolomejský měl lépe, ale to je holt ta úsměvnost historie. Tihle "pomýlení" pánové jsou holt krásným příkladem, jak se dá zneužít jakákoliv ideologie kýmkoliv (neonácci bojující přo žida, místo aby ho zplynovali v prvním benzínovém autě / dodávce po ruce?! WTF!

Co je legrační je, jak moc je západ ochotný tolerovat opravdu hardcore neonácky, jen když slouží jejich cíli. Hádám, že když budu já pochodovat po ulici, hajlovat a vyzývat k tomu, abychom ČR vyčistili od židů a cikánů a dalších minorit (jako správný nácek se nemohu zastavit ani před komunisty, homosexuály... no a hlavně mými kritiky), tak mně zavřou až zčernám a v podstatně dobře udělají (byť svoboda slova je podle mně vyšší hodnota a měli bychom takovým dovolit, aby se projevili, co vlastně chtějí).
Ale tady se všichni tváří, jako že na Ukrajině je "jen pár nácků", jako je všude na světě (např. i v Rusku). Ale oni tam nácci vedou vládu, armádu, atd. To je pak "trošku" problém.
Je mi jasné, že pokud Novoruská armáda kořistí výzbroj a je tu hodně přeběhlíků, tak nebudou mít nějakou velkou nouzi o techniku. Navíc ve východní Ukrajině je spousta vojenských závodů, takže počítám, že tyto mohou také najet na válečnou výrobu, jakmile to bude třeba.
Stejně jako je jasné, že proti nim nikdo (vyjma pár zatvrzelých banderovců) nechce bojovat. Proč také? A jakým právem? Jejich země, jejich samostatnost. Konec příběhu. Může si kdokoliv říkat cokoliv, ale na samostatnosti Nového Ruska se nic už nezmění. A pokud neonácci nedají pokoj, tak přijdou jen o další území... No, možná jim něco bude vráceno

Třeba za hlavy Tiahnyboka, Jaceňuka, Kolomejského a Prochorenka

To byl fakt dost blbý nápad se do nich pustit a našít si na uniformy logo SS divize Glacien. To fakt neměli dělat... ale dobře jim tak. Smrt fašounům!
Viktoria Šilova - Přejí si Ukrajinci válku?
http://www.youtube.com/watch?v=29wyD1E0a98