"Zatracení šikmoocí žluťáci" mají víc rozumu, než celá ČR a EU. Dokonce jsem zachytil názor, že:
Já jsem pro GMO, je to budoucnost. Navíc genetická manipulace tu je už od pravěku, kdy se vybíraly nejlepší semínka (selekce) a ty se sázela, popřípadě se křížily různé druhy pro lepší výsledek.
Rozšířený mýtus - GMO "je vlastně urychlení přirozeného výběru."Realita:1) výběr nej semínek je šlechtění, nikoli genetická manipulace
2) pokud dojde ke křížení, je to dobrovolné a nenásilné a pokud vzniklý jedinec není životashopný, umírá a je to vyřešeno
...naproti tomu GMO je násilný, invazivní postup, kdy se geny ze zcela odlišných ne jen druhů, ale i živočichů (!) nastřelují do DNA rostliny (zvířete), což se nikdy v přírodě nedělo a ani dít nemůže.
GMO je asi tak přirozené, jako kdyby se v přírodě křížila žába s pšenicí.
Nic takového nikdy nemůže přirozeně nastat - lze křížit druhy blízké (pšenice, ječmen a pod.) ale nelze "křižit" rostliny se zvířaty jen proto, že ten gen produkuje v žaludečním traktu brouka jed, který brouka zahubí.
Takový gen se "nastřelí" do DNA rostliny a pak je tato oddolná proti broukům.
Otázka - nebude ale ten samý gen produkovat jed i v člověku? Monsanto tvrdí že ne, klinické studie prokázaly, že ano. Je to i pochopitelné, ten gen se chová stále stejně... Tedy jídlo které Monsanto produkuje je životu nebezpečné.
Navíc jde o to, že tento frankenfood Monsanta je patentován a že ve smlouvě stojí, že si _NESMÍTE_ ponechat žádné osivo na další rok. To jednak zabezpečuje, že se rostliny "neopraví samy" a jednak to zabezpečuje každoroční pravidelný příliv peněz Monsantu. Lidé jíst musí, tedy jde o příliv zaručený a o to tady jde. Přirozenou pšenici si nikdo patentovat nemůže. Ale takto lze kontrolovat produkci potravin a uvalit na ni další "daň"...
A nejhorší je, že geneticky modifikované rostliny se šíří světem (nátlakem a penězi jde vše, stačí si zaplatit reklamu v TV a většina uvěří, že GMO je vlastně "urychlení přírodního výběru" - ačkoliv je to naprostá lež) a nově se jedná o tom, jak uvolnit jejich dovoz i do Evropy, abychom si také vyzkoušeli to, proč typický občan USA vypadá jak vypadá.
Actimel, jako mnoho dalších produktů Danone, obsahuje E1442 - geneticky modifikovaný kukuřičný škrob, zahušťovadlo.... ničí slinivku... Nebezpečné škroby jsou obsaženy nejen v kultivovaných mléčných výrobcích, ale také v kečupech a majonézách.:Ing. Jiřina Charvátová
vedoucí střediska laboratoří
- nejoblíbenější jogurty nejsou jogurty, ale zahuštěná obarvená hmota, která mléko neviděla ani z vrtulníku. Když jsem dělala analýzu bifidobakterií, víš, že jsem nesnášela Danone, zjistili jsme na laboratorních testech, že bifida v dlouho trvanlivých jogurtech jsou zvířecího původu tedy Bifidus esencis v nomenklatuře nenajdeš, je to nejčastěji bifidus avicenc a ten skutečně není našemu tělu vlastní - je izolován z kachen a dobře a dlouho přežívá - protože aby jsi mohla uvést, že to je bifi musí to mít i v den konce záruky určitou hodnotu bakterií.
Některé státy mají zákaz používat jiné než lidské kultury a to proto, že určitý počet bakterií je schopen projít žaludkem a dojít do střev a u imunitně oslabených jedinců byly pozorovány časté výskyty tumorů např. je to ze studie z USA, kterou jsem použila ve své diplomové práci na téma bifidobakterie. Také tyto nelidské bakterie mohou nahradit původní mikroflóru a způsobovat průjmy. Osobně doporučuji jogurty ve skle jihočeské nebo Holandia bílé a to ovoce si přidat své. Acidofilní mléko Kunín bílé.
U modifikovaných škrobů z kukuřice stejně jako u transgení kukuřice dělal výzkum můj profesor na VŠ a zjistil, že v 5 generaci potkanů je tak otřesný výskyt mutací a od 3 výskyt nádorů, že do nás vždy hřímal, že je naší povinností nepustit to do naší země... bohužel je to tu.
It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong. -Voltaire
I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts... -Hemingway