11. září 2001 WTC

Co nám přináší EU; politika USA a dalších zemí

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Proč se zřítili mrakodrapy WTC 11. září 2001?
Dvojčata WTC i budova WTC7 se zřítily kvůli požáru 19 %  50%  [ 19 ]
Byla to řízená demolice 19 %  50%  [ 19 ]
Celkem hlasů : 38

Odeslat příspěvekod icotech852 8. 3. 2013 19:25

O tom vasom vedomí dost vazne pochybujem
forsaken...
icotech852
Přeborník

Odeslat příspěvekod Stoura 1 8. 3. 2013 20:13

icotech852 píše:O tom vasom vedomí dost vazne pochybujem

Pokud jste se náhle rozhodl ukončit debatu o fyzice a místo ní načít otázku lidského vědomí a gnozeologických pochybností, doporučuji pro to spíše založit nové vlákno v části Náboženství, církve, filosofie. ;-)
Osobně se té debaty ale asi nezúčastním.
Stoura 1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod icotech852 8. 3. 2013 20:42

Pane,moc sa tu s tou fyzikou neohanajte,lebo Vam uniklo vela veci ci ohladne dvojiciek,padu 3tej budovy a utoku na pentagon.Takisto aj o ludoch,ktori mali udajne sediet v danych lietadlach.Takze sa radsej nabuduce nepustajte do silnej debaty tu v tomto vlakne a neohanajte sa tu nejakou fyzikou - aj v tej fyzike mate uplne jasno - ale po svojom.

Skor by som povedal,ze tie vase silne nazory pochadzaju od nejakych ludi,ktori chcu presadit na tejto zemi urcity zaujem (ak ste priamo politik alebo iny vyznavac dlhovej slobody z USA).Nenapomahajte im k tomu prosim Vas - v mene ludstva a lepsieho zivota na planete Zem.
forsaken...
icotech852
Přeborník

Odeslat příspěvekod Stoura 1 8. 3. 2013 21:15

icotech852 píše:Pane,moc sa tu s tou fyzikou neohanajte, ...

S tím, že ode mne chcete vysvětlit fyziku, jste přišel Vy sám. Pokud to najednou nechcete, zkuste si prosím příště dopředu rozmyslet, co vlastně chcete.

icotech852 píše:lebo Vam uniklo vela veci ci ohladne dvojiciek,padu 3tej budovy a utoku na pentagon.Takisto aj o ludoch,ktori mali udajne sediet v danych lietadlach.

To je možné. Proto jsem se také do těchto témat zatím nepouštěl. Vybral jsem si jednodušší téma: Zajímal jsem se o materiál Dvojčat. Tedy: jestli byla jejich svislá konstrukce z ocelových nosníků (jak jsem na počátku naší diskuse tvrdil já) nebo ze železobetonu (jak jste na začátku diskuse tvrdil Vy).

icotech852 píše:Takze sa radsej nabuduce nepustajte do silnej debaty tu v tomto vlakne a neohanajte sa tu nejakou fyzikou - aj v tej fyzike mate uplne jasno - ale po svojom.

Fyzika má tu výhodu, že ji lze nezávisle prověřit. Takže většinou lze rozhodnout, jestli je to "po svojom" nebo se jedná o objektivní fakt. Proto jsem se také držel věcí, které jdou takto ověřit.

icotech852 píše:Skor by som povedal,ze tie vase silne nazory pochadzaju od nejakych ludi,ktori chcu presadit na tejto zemi urcity zaujem

Jestli něco řeknete skôr nebo později, to je jen na Vás.

Mé názory pocházejí ode mne. A já - stejně jako každý člověk - mám na této zemi své určité zájmy (například dobro své rodiny). Takže vlastně máte pravdu, protože tím určitým člověkem, od něhož mé názory pocházejí, jsem opět já sám.

icotech852 píše:(ak ste priamo politik alebo iny vyznavac dlhovej slobody z USA).

Nejsem ani politik ani vyznavač téměř čehokoliv. Jediné, očem by se dalo říci, že to vyznávám, jsou vycházky do přírody.

icotech852 píše:Nenapomahajte im k tomu prosim Vas - v mene ludstva a lepsieho zivota na planete Zem.

Já mám ten názor, že obvykle není moc dobré nahradit jednu nepravdu jinou nepravdou.
A v konspiračních teoriích je podle mne řada nepravd. Podobně, jako je řada nepravd v oficiálních vyhlášeních.
Stoura 1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod icotech852 10. 3. 2013 16:36

To je možné. Proto jsem se také do těchto témat zatím nepouštěl

Ja by som Vam o tejto teme dokazal popisat viac,porozpravat veci o ktorych mnohi ani len netusia,ibaze je to tak citliva tema,ktoru vediem skor medzi priatelmi v sukromi.

O takychto veciach v tomto systeme zalozenom na slobode (chudoby a dlhu) som schopny komunikovat iba SZ ;-)
forsaken...
icotech852
Přeborník

Odeslat příspěvekod Stoura 1 10. 3. 2013 17:32

Mne na tom zajímají čistě technické otázky.

Například:
- Zkoumal některý z konspiračních teoretiků směr letu těch letadel? Například to, jestli využívala civilních nebo vojenských navigačních radiomajáků (VOR, TACAN)? To lze zjistit nad mapou s pravítkem.
- Proč není v simulaci, kterou jste sem postnul, zamalovaný vliv podlah (především jejich tíha, hybnost a neumatický odpor) ?

To jsou první dvě. Nechci otevírat další témata, když jsme ještě ani nedořešili první otázku: ocel/železobeton ve svislé konstrukci.
Stoura 1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Stoura 1 10. 3. 2013 19:36

Ve videu, které jste odkázal, se píše, že jediný beton byl v podlahových deskách.
Jenže Vy jste nedávno předložil fotku, kde jsou sloupy vyplněné a obalené světlou hmotou (betonem ?)

Jak to tedy je? Byl tam beton (jak je vidět na fotce) nebo nebyl (jak tvrdí video)?
Stoura 1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod icotech852 10. 3. 2013 20:01

ano,mate pravdu - ten beton pochadza len zo spodnej casti dvojiciek.Vrch bola ocelova konstrukcia s 30cm betonovou podlahou

vrchna cast
Obrázek

spodna cast
Obrázek
forsaken...
icotech852
Přeborník

Odeslat příspěvekod Stoura 1 10. 3. 2013 20:24

icotech852 píše:ano,mate pravdu - ten beton pochadza len zo spodnej casti dvojiciek.Vrch bola ocelova konstrukcia s 30cm betonovou podlahou

Hmm - a jste si jist, že ta fotka schodiště je z vnitřku Dvojčat? na fotkách, které jsem našel, byly hranaté sloupy a jiné zábradlí galerie.
Obrázek
Obrázek

I sloupy s betonem, jejichž fotky jste postnul, byly hranaté.
Stoura 1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod icotech852 10. 3. 2013 20:42

ale hlavne piliere boli zelezobeton
Obrázek

pred 10timi rokmi som videl videa zo stavebnych prac,kde sa do hlavnej spodnej konstrukcie lialo kopec betonu.Zial tie videa uz nemam a ani som ich uz nemohol najst.Ale ak ich najdem tak ich zverejnim.
forsaken...
icotech852
Přeborník

Odeslat příspěvekod Stoura 1 10. 3. 2013 20:59

icotech852 píše:ale hlavne piliere boli zelezobeton

Tak tahle fotka podle mne už vůbec nemůže být z vnitřku dvojčat. Protoče je zjevně vyfocena až nějakou dobu po pádu (trosky uvnitř jsou částečně uklizené, podlaha zametená). Nesouhlasí ani tvar oken stavby. Zbytky pláště jedné z věží jsou vidět venku.

Jste si jist, že je to jedna z věží? Pokud ne, proč sem fotku z vnitřku úplně jiné budovy dáváte, když se bavíme o konstrukci Dvojčat?

icotech852 píše: pred 10timi rokmi som videl videa zo stavebnych prac,kde sa do hlavnej spodnej konstrukcie lialo kopec betonu.Zial tie videa uz nemam a ani som ich uz nemohol najst.Ale ak ich najdem tak ich zverejnim.

Já nevylučuji, že byla část nosníků zabetonovaná. Jen mi nesedí ty kolmé duté nezaprášené nosníky, mající dokazovat termit a vedle toho ležící zabetonované nosníky, mající dokazovat železobeton.

Proč by měl někdo přesekávat nosníky, které nejsou hlavní, když ty hlavní byly podle Vás zabetonované? A jakto, že nejsou zaprášené řezné plochy, když byly podle Vás přeseknuté před pádem budov? Dokonce ani nevykazují stopy smykového pohybu.
Stoura 1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod icotech852 10. 3. 2013 21:12

ja si pamatam,ze do tych hlavnych nosnikov liali beton - a hovori sa o 58tonovom nosniku

-- 10. 3. 2013 21:25 --

Proč by měl někdo přesekávat nosníky, které nejsou hlavní, když ty hlavní byly podle Vás zabetonované?

Jadro (core) tvorili zelezobetonove v spodnej casti a ocelove v hornej casti budovy - preto boli odrezane,aby sa budova "zosuchla" a padala "volnym padom"
Obrázek

-- 10. 3. 2013 21:41 --

pred padom dvojiciek sa robili "rekonstrukcne" prace na niektorych poschodiach cez vikendy a poschodia boli uzavrete > to potvrdili zamestnanci

Pri pade dvojiciek boli odpaly aj v podzemi dvojiciek - zakladoch.Potvrdil to vratnik aj poziarnici,ktori sa nachadzali v podzemi
http://www.youtube.com/watch?v=IO1ps1mzU8o

Ak Vas dana tema zaujima skuste si pozriet tychto 8 casti
http://www.youtube.com/watch?v=Fdh7DEwV3EA

ja uz to mam vsetko za sebou a po 10rokoch je to pre mna uz unavna tema

-- 10. 3. 2013 21:44 --

A jakto, že nejsou zaprášené řezné plochy, když byly podle Vás přeseknuté před pádem budov? Dokonce ani nevykazují stopy smykového pohybu.

ano to uznavam,nie som stavebny inzinier ani odbornik na demolicie
forsaken...
icotech852
Přeborník

Odeslat příspěvekod Stoura 1 10. 3. 2013 22:00

icotech852 píše:ja si pamatam,ze do tych hlavnych nosnikov liali beton - a hovori sa o 58tonovom nosniku

OK. Není ale moc jasné, jestli je to hmotnost ocele nebo ocele s betonem.

icotech852 píše:Jadro (core) tvorili zelezobetonove v spodnej casti a ocelove v hornej casti budovy - preto boli odrezane,aby sa budova "zosuchla" a padala "volnym padom"

Kde byla hranice mezi železobetonem a čistou ocelí?
A proč se někdo namáhal s tak obrovskými řezy, když spojky na nosnících byly mnohem slabší, jak ukazovala fotka toho sloupu s betonem? Navíc: skluz natavených ploch by se projevil šikmo ohnutými okujemi. Jak to, že ty plochy jsou rovné, jen s mírně zvlněnou linií? To vypadá, že po sobě nic neklouzalo.

A hlavně: kde je prach? Pokud by ty řezy vznikly těsně před pádem, měl by se na ně snášet prach, který zahalil celé to místo. Případně by měly v tavenině uvíznout kusy trosek, než utuhla.

Váš popis mi připadá podivný. Podobně jako dokazování konstrukce těch baráků fotkou interiéru úplně jiných baráků.
Stoura 1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod icotech852 10. 3. 2013 23:20

ked sa o nejaku vec tak zaujimate,preco si o nej najprv nieco nezistite? Napr.to,ze taketo detaily su uz po 10rokov nezistitelne,kedze sa vsetko rychlo odnieslo a zliklidovalo.To by ste mali vediet.Po 10tich rokoch sa tu ohanat stylom - podajte mi dokaz.Co keby ste zaklopali kompetentnym na dvere? Alebo preco hladate dokazy az teraz? to ste sa az teraz zobudili?
forsaken...
icotech852
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka