Grammator píše:s TNT se srovnává i atomovka, protože je to pro každého nejpochopitelnější...
Přesně tak. Proč to tedy srovnával se slabým dynamitem?
Grammator píše:výhřevnost nanotermitu s výhřevností leteckého paliva je nesrovnatelná, aby vůbec něco roztavilo, musíš mu neustále dodávat další palivo a kyslík, ani jedno ve WTC nemělo...
Naopak. Srovnatelné to je (a sám jste se o srovnání zjevně pokusil tím, že jste doplnil podmínky - a já si myslím, že to jsou přesně podmínky k pozvolnému hoření) Navíc kyslík zjevně k dispozici byl - z budovy unikal dým, ten musel z něčeho vzniknout. Na návětrné straně budov byli dokonce vidět živé lidé. Jak se mohli pohybovat bez kyslíku?
Grammator píše: takže hořelo jak hořelo, navíc, jak bylo také milionkrát zopakováno, naprosto drtivá většina leteckého paliva shořela bezprostředně po nárazu v ohnivé explozi, není možné aby nějaká část jentak přežila tu ohnivou kouli s tím že shoří později (nota bene že bude hořet další hodinu)...
tady si podle mne trochu odporujete: jak mohlo to palivo shořet, když o několik řádek výš píšete, že tam nebylo dost kyslíku? Spočetl jste si, kolik paliva mohlo najednou shořet uvnitř patra? Mimochodem: viděl jste, že by z budov vyletěla křídla těch letadel? V nich jsou nádrže. Myslíte, že se dokonale vyprázdnily během první sekundy mimo budovu? Započetl jste i to, že palivo bylo doplněno kancelářským vybavením? Kolik si myslíte, že mohla mít v archivu papíru za dobu existence budovy kancelář na jednom patře? A klidně můžeme porovnat ten termit i s papírem.
Grammator píše:explosivní účinky jsou s dynamitem (TNT) srovnatelné... (termitu)
Výborně. Srovnejte to. Kolik to srovnání vyjde? (zajímá mne číslo, porovnávající detonační rychlosti) Na základě tohoto údaje se pokusíme spočítat schopnost něco zárověň s výbuchem i ohřát.