11. září 2001 WTC

Co nám přináší EU; politika USA a dalších zemí

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Proč se zřítili mrakodrapy WTC 11. září 2001?
Dvojčata WTC i budova WTC7 se zřítily kvůli požáru 19 %  50%  [ 19 ]
Byla to řízená demolice 19 %  50%  [ 19 ]
Celkem hlasů : 38

Odeslat příspěvekod Stoura 1 3. 11. 2009 13:35

Grammator píše:ten v madridu hořel víc než den, ten v Pekingu nevím přesně, něco přes 12 hodin, ale můžu zjistit jesti chceš...

Podstatná je doba od okamžiku, kdy se požár rozhořel alespoň na několik čtverečnách metrů do kolapsu konstrukce (u Pekingu té přední, v Madridu těch bočních.) Beton jako nosný materiál zjevně - na rozdíl od oceli - odolává.

Grammator píše:v té vstupní hale byly strhány půltunové mramorové desky ze stěn, to by ti žádný trosky neudělaly...

Díly, z nichž byl postaven boční plášť, ani kusy letadel, nebyly také žádní trpaslíci. Konstrunce se mohla otřást i nárazem letadla (který se přenesl konstrukcí podobně, jako vlna napnutým provazem.) Nevím, kdy to spadlo.

Grammator píše:ano vytéká, vytéka z něj žhavá ocel (požár měl taky daleko víc času) ale přesto zůstala větši část stát a co je důležité, nic co bylo pod požárem nespadlo (člověk by čekal že padající kostrukce strhne alespoň část rohu), WTC ruplo v celém patře najednou, to je naprosto absurdní a pouhou hodinu po nárazu letadla, taky intezita požáru je nesrovnatelně menší (vždyť k požáru WTC se dostali i hasiči, tedy na 78. a 82. patro)

[/quote]
To znamená, že požár běžného vybavení hotelu může přece jen roztavit ocel?
Opět je asi zajímavé, jak dlouho od začátku požáru se kov objevil?
Stoura 1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod par 3. 11. 2009 13:48

Stoura 1 píše:Řízenou demolicí bych to bortil spíš odspodu a nebo bych začal u obou budov ve stejné výšce. Zajímal by mne také způsob, jak by se ta demolice měla řídit (způsob časování a spolehlivost ovládání)
Pokud mi někdo ukáže, čím se ten nanotermit liší složením od železobetonu ... A proč se našel, když by měl shořet.

Oni to museli bortit tak, aby to vypadalo jako reálný pád. Můj názor však je, že nechtěli tu budovu položit na bok ani nechtěli nechat moc zbytků. Pak by je úklid stál moc peněz a zůstalo by moc důkazů. Tak prostě museli jít od zhora a odstřelovat to těsně před linii kde docházelo k pádu, případně tak aby se to shovalo v prachu. Z toho pramení ta šílená rychlost pádu.
Podívej se třeba na tohle :
http://www.youtube.com/watch?v=hm1u6qZy ... r_embedded
Není zde určitá podobnost s demolicí.
O nanotermitu se dočteš třeba tady:
http://wtc917.freevar.com/nanotermit.htm
Ve 3/4 stránky je odkaz na tu officiální vědeckou zprávu. Je to ale hodně dlouhý a anglicky, ale i s obrázky ;-]
par
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Grammator 3. 11. 2009 13:51

v pekingu nespadlo nic, ta zohejbaná kostrukce je jen návrh šíleného architekta (ta první fotka je z druhé strany), v madridu to bylo právě cca 22 hodin

to by ale před tou vstupní halou nebo v ní musely nějaké trosky být...
oficiální verze tvrdí, že exploze letadel vletěla do výtahů, putovala 300m až do přízemí, kde vyrvala dveře a zbořila "lobby", což je ale naprostá hovadina...
1) ohnivá koule nemůže mít tolik kyslíku aby putovala 300m hermeticky uzavřenou šachtou
2) výtah vedl až do suterénu, pokud by tedy exploze měla něco zbořit, byl by to suterén...

nepopiratelné je, že WTC po celou tu hodinu otřásaly další a další exploze (svědectví svědků, hasičů, záběry kamer, seismografy) a ty táke rozbily vstupní halu...

ad to poslední: nevím, vlastně ani nevím proč by vlastně měl mrakodrap hořet, opravdu nevím, měl by být v podstatě nehořlavý...

navíc to nutně nemusela být roztavená ocel ale cokoli jiného (hliník - vybavení, elektroinstalace, olovo - potrubí - to se ve španělsku běžně používá dodnes atd...)

a beton je skutečně nejlepší ochrana proti požáru, beton je totiž definován jako umělý kámen a velmi špatně vede teplo...
Na životě miluju hlavně tu rozmanitost... každý den mě nasere někdo jiný.
a šestého dne bůh řekl: "not enough mana"...
Ptejte se mě na co chcete, já na co chci odpovím...
Jak se vyhnout smrti? Nežít!
Inteligence je omezená, debilita ne...
Grammator
Přeborník

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 3. 11. 2009 13:58

HEHE Pare, Hliník a Dural se používá jak v konstrukci budov, tak i Letadel. fakt to nemá cenu Pánové...a s konšpirací můžete jít do hajan...Marcel od Zvonu.
Marcel Kudlvasr
Přeborník

Odeslat příspěvekod Stoura 1 3. 11. 2009 14:13

Grammator píše:v pekingu nespadlo nic, ta zohejbaná kostrukce je jen návrh šíleného architekta (ta první fotka je z druhé strany), v madridu to bylo právě cca 22 hodin

Takže to noční video, na němž vytéká podobná hmota, jako z WTC je až z další noci? Požár vypukl kolem půlnoci, pokud jsem správně četl.

Grammator píše:to by ale před tou vstupní halou nebo v ní musely nějaké trosky být...
oficiální verze tvrdí, že exploze letadel vletěla do výtahů, putovala 300m až do přízemí, kde vyrvala dveře a zbořila "lobby", což je ale naprostá hovadina...
1) ohnivá koule nemůže mít tolik kyslíku aby putovala 300m hermeticky uzavřenou šachtou
2) výtah vedl až do suterénu, pokud by tedy exploze měla něco zbořit, byl by to suterén...

Ohnivé koule považuji za nesmysl. Spíš bych to viděl na rozkmitání konstrukce nárazem.

Grammator píše:nepopiratelné je, že WTC po celou tu hodinu otřásaly další a další exploze (svědectví svědků, hasičů, záběry kamer, seismografy) a ty táke rozbily vstupní halu...

Roztápěl jste někdy větší kotel?

Grammator píše:ad to poslední: nevím, vlastně ani nevím proč by vlastně měl mrakodrap hořet, opravdu nevím, měl by být v podstatě nehořlavý...

navíc to nutně nemusela být roztavená ocel ale cokoli jiného (hliník - vybavení, elektroinstalace, olovo - potrubí - to se ve španělsku běžně používá dodnes atd...)

Hliník myslím pokusy kolem WTC vyloučily. Pokud to vypadá podobně, mohl to být podobný materiál - ve WTC i v Madridu. A je celkem jedno jaký - buď termit u obou, nebo něco jiného u obou.

Ocel ani beton nehoří, ale lidé si jsou schopni natahat do kanceláří obrovské množství hořlavin. Hoří skoro všechny organické materiály (dřevo, papír, plasty, koberce, nábytek, chemikálie do a mazadla kancelářských strojů čistidla, šatstvo... ), výhřevnost je taková, že kilogram dřeva či papíru je schopen ohřát za vhodných podmínek kilogram jiného materiálu o několik set stupňů.

Grammator píše:a beton je skutečně nejlepší ochrana proti požáru, beton je totiž definován jako umělý kámen a velmi špatně vede teplo...

Problém je v tom, že konstrukce WTC nebyla z betonu, ale oceli. A navíc vyšší patra nebyla vybavena ani azbestovým nástřikem, který byl původně projektován.
Stoura 1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Grammator 3. 11. 2009 15:44

drobný výpis (tak jako to je v Loose Change)
- květen 1988, 62 poschoďový mrakodrap v Los Angeles hořel 3 hodiny a oheň se rozšířil přes 4 poschodí. Mrakodrap se nezhroutil.
- květen 1991, 38 poschoďový mrakodrap ve Philadelphii postavený v roce 1973 hořel víc jak 19 hodin a oheň se rozšířil přes 8 poschodí. Mrakodrap se nezhroutil.
- říjen 2004, 56 poschoďový mrakodrap ve Venezuele, postavený v roce 1976 hořel víc jak 17 hodin, oheň se rozšířil přes 26 poschodí, a dosáhnul až střechu. Nezhroutil se.
- březen 2005, Madrid, Winsdor Building, 32 poschoďová železobetonová věž hořela téměř 24 hodin, požár úplně zničil horních 10 poschodí. Horních 10 poschodí spadlo, budova se ale NEZHROUTILA!
A najednou, 11. září 2001, dva 110 poschoďové mrakodrapy dokončené v roce 1973hořely 56 a 103 minut, na 4 poschodích a potom se totálně zhroutily k zemi.

citace:
Jádro každé věže měřilo 25 x 40 metrů. Skládalo se ze 47 jádrových nosníků, každý z nich byl 91 x 40 cm silný.

Budovy byly nad-dimenzované tak, aby odolaly téměř všemu, hurikánům, prudkému větru, bombardování a nárazům letadel.

Víme, že ocelové části byly certifikované pro normu ASTM E119. Předpisy pro tuto normu vyžadují, aby vzorky ocele byly vystavené teplotám okolo 1100°C po dobu několika hodin.

Slyšeli jsme další výbuch, tentokrát někde ve spodních poschodích. Od té doby došlo k dvěma dalším.. Následovaly po asi 18 minutách.

Před chvilkou jsem hovořil s velitelem bezpečnosti hasičů New Yorku, velitel Albert Turi obdržel varování že, v budově jsou umístěné další výbušniny a že dojde k dalšímu výbuchu, a pokusil se stáhnout své muže tak rychle jak to bylo možné, ale mezitím co o tom hovořil došlo k dalšímu výbuchu a potom, hodinu po náraze prvního letadla, jak říká, došlo k dalšímu výbuchu uvnitř jedné z věží WTC. Myslí si, že v budově byly umístěné výbušniny. Druhá nálož, jak se domnívá, byla pravděpodobně umístěná uvnitř budovy. Došlo ke dvěma možná třem podobným silným explozím a budova se doslova otřásla, doslova se otřásly základy budovy. První a potom další, někteří říkají sekundární exploze.

Mark Loizeaux, prezident společnosti Controlled Demolition, Inc. řekl pro American Free Press, že v podzemních prostorech WTC v místech, kde bylo 47 podpůrných nosníků zapuštěných do skalního podloží, byla víc jak měsíc po 11. září nalezena velká jezera roztavené ocele. Tato neuvěřitelně žhavá místa byla nalezena na dně výtahových šachet, 7 poschodí pod povrchem. Roztavená ocel byla nalezena 3,4 a 5 týdnů po 11. září při odstraňovaní trosek.
Taktéž uvedl, že roztavená ocel byla nalezena i v budově WTC 7. Nejvyšší teplota byla zaznamenána na východním rohu jižní věže - 747°C. Roztavená ocel v podzemí měla skoro 2x takovou teplotu.

Ben Fountain, finanční analytik, který pracoval ve WTC, uvedl pro týdeník People, že v týdnech před 9/11 proběhlo hodně neohlášených a neobvyklých cvičení, při kterých byli části věží WTC i budovy 7 evakuovány z bezpečnostních důvodů.

Daria Coard, strážník v severní věži, uvedl pro Newsday, že pracovníci bezpečnosti pracovali na 12 hodinové směny během 2 týdnů před 9/11, ale ve čtvrtek 6. září byli psy cvičení na vyhledávání výbušnin neočekávaně stáhnuti z budov.

Bratr prezidenta Bushe, Marwin, byl členem správní rady společnosti Securacom od roku 1993 do konce roku 2000. Securacom, nyní přejmenovaný na Stratesec, je Kuvaitsko - americká korporace poskytující bezpečnostní služby. Tato společnost zajišťuje bezpečnost pro United Airlines, mezinárodního letiště v Dulles, a od začátku 90 let až do 9/11 i v komplexu WTC. Marvin je taktéž bývalý ředitel holdingu pojišťoven HCC, společnosti u které byla část WTC pojištěna.

Vláda USA mě stále obviňuje za každý útok. Chci ubezpečit celý svět, že jsem neplánoval nedávné útoky. Žiji v islámské krajině Afghánistánu, a řídím se příkazy vládce, který mi neumožňuje něco takového udělat. Usama bin Ladin, z projevu pro televizi Al Jazeera několik dní po 9/11.

Komerční cestovní letadla jsou vybavené dvěmi různými černými skříňkami. Každá z nich obsahuje dva oddělené záznamníky, nahrávač konverzace v kokpitu a záznamník letových dat.
Hlasový nahrávač kokpitu zaznamenává zvuky uvnitř kokpitu, hluk motorů, hlášení a další zvuky. Komunikaci mezi letovou kontrolou, hlášení o počasí a konverzaci mezi piloty a posádkou. Záznam letových dat sleduje nejméně 28 rozdílných údajů jako je čas, výška letu, rychlost atd. Některé typy zaznamenávají víc jak 300 dalších údajů, cokoliv od autopilota po hlásiče dýmu. Záznamníky jsou vyrobené z nejodolnějších materiálů známých člověku,
informace jsou zaznamenávané spolu s datumem a časem, a ukládané na záznamový váleček. Jakékoliv poškození válečku je způsobené z venku, data jsou chráněná uvnitř. Vyšetřovací komise 9/11 prohlásila: Černé skříňky z letu American 11 a United 175 se nenašly. A naproti tomu, FBI tvrdí, že jejich agenti našli pas Satama al-Suqami. Pasu se údajně podařilo vyletět z jeho kapsy. Proletět ohnivou explozí a neporušeně doplachtit až dolů na ulici Manhattanu. 4 různé černé skříňky, vyrobené z nejodolnějších materiálů známých lidstvu, byly zničeny,
zatímco pas, vyrobený z papíru, přežil téměř nepoškozený?

Mám pokračovat? Vážně se radši mrkněte na film Loose Change, dá se v pohodě stáhnout...
Grammator
Přeborník

Odeslat příspěvekod Stoura 1 3. 11. 2009 16:48

Grammator píše:drobný výpis (tak jako to je v Loose Change)
- květen 1988, 62 poschoďový mrakodrap v Los Angeles hořel 3 hodiny a oheň se rozšířil přes 4 poschodí. Mrakodrap se nezhroutil.
- květen 1991, 38 poschoďový mrakodrap ve Philadelphii postavený v roce 1973 hořel víc jak 19 hodin a oheň se rozšířil přes 8 poschodí. Mrakodrap se nezhroutil.
- říjen 2004, 56 poschoďový mrakodrap ve Venezuele, postavený v roce 1976 hořel víc jak 17 hodin, oheň se rozšířil přes 26 poschodí, a dosáhnul až střechu. Nezhroutil se.
- březen 2005, Madrid, Winsdor Building, 32 poschoďová železobetonová věž hořela téměř 24 hodin, požár úplně zničil horních 10 poschodí. Horních 10 poschodí spadlo, budova se ale NEZHROUTILA!

U kterých těch budov byly nosné prvky pouze z ocele? Které ty budovy byly dostavěny po zákazu azbestu?

Grammator píše:A najednou, 11. září 2001, dva 110 poschoďové mrakodrapy dokončené v roce 1973hořely 56 a 103 minut, na 4 poschodích a potom se totálně zhroutily k zemi.

citace:
Jádro každé věže měřilo 25 x 40 metrů. Skládalo se ze 47 jádrových nosníků, každý z nich byl 91 x 40 cm silný.

To samozřejmš platilo pouze v přízemí. V místě požáru byky nosníky mnohem slabší. A i v tom přízemí tvořil nemalou část průřezu nosníku vzduch. Koneckonců - právě nosníky v přízemí zůstaly z velké části stát. Zlomily se až ve spoji nad zemí

Grammator píše:Budovy byly nad-dimenzované tak, aby odolaly téměř všemu, hurikánům, prudkému větru, bombardování a nárazům letadel.

Nárazu letadla. To bombardování by mne zajímalo - kdy a kde to projektanti prohlásili?

Grammator píše:Víme, že ocelové části byly certifikované pro normu ASTM E119. Předpisy pro tuto normu vyžadují, aby vzorky ocele byly vystavené teplotám okolo 1100°C po dobu několika hodin.

Tohle je trochu nepřesné. Požadavek se týká celé konstrukce, ne samotné ocele. Proto také azbestový nástřik.

Grammator píše:Slyšeli jsme další výbuch, tentokrát někde ve spodních poschodích. Od té doby došlo k dvěma dalším.. Následovaly po asi 18 minutách.

Rozpoznáte výbuch od dopadu těžkého předmětu z velké výšky? Zkoušeli jste někdy jako děti házet z výšky igeliťáky s vodou?

Grammator píše:Před chvilkou jsem hovořil s velitelem bezpečnosti hasičů New Yorku, velitel Albert Turi obdržel varování že, v budově jsou umístěné další výbušniny a že dojde k dalšímu výbuchu, a pokusil se stáhnout své muže tak rychle jak to bylo možné, ale mezitím co o tom hovořil došlo k dalšímu výbuchu a potom, hodinu po náraze prvního letadla, jak říká, došlo k dalšímu výbuchu uvnitř jedné z věží WTC. Myslí si, že v budově byly umístěné výbušniny. Druhá nálož, jak se domnívá, byla pravděpodobně umístěná uvnitř budovy. Došlo ke dvěma možná třem podobným silným explozím a budova se doslova otřásla, doslova se otřásly základy budovy. První a potom další, někteří říkají sekundární exploze.

Tohle bych bral jako první skutečnou indicii.

Grammator píše:Mark Loizeaux, prezident společnosti Controlled Demolition, Inc. řekl pro American Free Press, že v podzemních prostorech WTC v místech, kde bylo 47 podpůrných nosníků zapuštěných do skalního podloží, byla víc jak měsíc po 11. září nalezena velká jezera roztavené ocele. Tato neuvěřitelně žhavá místa byla nalezena na dně výtahových šachet, 7 poschodí pod povrchem. Roztavená ocel byla nalezena 3,4 a 5 týdnů po 11. září při odstraňovaní trosek.
Taktéž uvedl, že roztavená ocel byla nalezena i v budově WTC 7. Nejvyšší teplota byla zaznamenána na východním rohu jižní věže - 747°C. Roztavená ocel v podzemí měla skoro 2x takovou teplotu.

Jak to měřili s takovou přesností? Skoro 2x vyšší je kolik? A byla to ocel?

Grammator píše:Ben Fountain, finanční analytik, který pracoval ve WTC, uvedl pro týdeník People, že v týdnech před 9/11 proběhlo hodně neohlášených a neobvyklých cvičení, při kterých byli části věží WTC i budovy 7 evakuovány z bezpečnostních důvodů.

Daria Coard, strážník v severní věži, uvedl pro Newsday, že pracovníci bezpečnosti pracovali na 12 hodinové směny během 2 týdnů před 9/11, ale ve čtvrtek 6. září byli psy cvičení na vyhledávání výbušnin neočekávaně stáhnuti z budov.

Bratr prezidenta Bushe, Marwin, byl členem správní rady společnosti Securacom od roku 1993 do konce roku 2000. Securacom, nyní přejmenovaný na Stratesec, je Kuvaitsko - americká korporace poskytující bezpečnostní služby. Tato společnost zajišťuje bezpečnost pro United Airlines, mezinárodního letiště v Dulles, a od začátku 90 let až do 9/11 i v komplexu WTC. Marvin je taktéž bývalý ředitel holdingu pojišťoven HCC, společnosti u které byla část WTC pojištěna.

Vláda USA mě stále obviňuje za každý útok. Chci ubezpečit celý svět, že jsem neplánoval nedávné útoky. Žiji v islámské krajině Afghánistánu, a řídím se příkazy vládce, který mi neumožňuje něco takového udělat. Usama bin Ladin, z projevu pro televizi Al Jazeera několik dní po 9/11.

Komerční cestovní letadla jsou vybavené dvěmi různými černými skříňkami. Každá z nich obsahuje dva oddělené záznamníky, nahrávač konverzace v kokpitu a záznamník letových dat.
Hlasový nahrávač kokpitu zaznamenává zvuky uvnitř kokpitu, hluk motorů, hlášení a další zvuky. Komunikaci mezi letovou kontrolou, hlášení o počasí a konverzaci mezi piloty a posádkou. Záznam letových dat sleduje nejméně 28 rozdílných údajů jako je čas, výška letu, rychlost atd. Některé typy zaznamenávají víc jak 300 dalších údajů, cokoliv od autopilota po hlásiče dýmu. Záznamníky jsou vyrobené z nejodolnějších materiálů známých člověku,
informace jsou zaznamenávané spolu s datumem a časem, a ukládané na záznamový váleček. Jakékoliv poškození válečku je způsobené z venku, data jsou chráněná uvnitř. Vyšetřovací komise 9/11 prohlásila: Černé skříňky z letu American 11 a United 175 se nenašly. A naproti tomu, FBI tvrdí, že jejich agenti našli pas Satama al-Suqami. Pasu se údajně podařilo vyletět z jeho kapsy. Proletět ohnivou explozí a neporušeně doplachtit až dolů na ulici Manhattanu. 4 různé černé skříňky, vyrobené z nejodolnějších materiálů známých lidstvu, byly zničeny,
zatímco pas, vyrobený z papíru, přežil téměř nepoškozený?

Mám pokračovat? Vážně se radši mrkněte na film Loose Change, dá se v pohodě stáhnout...

Ten film jsem viděl. Připadal mi zhruba stejně přesvědčivý jako ta vládní zpráva. Obsahuje totiž podle mého názoru také hromadu zavádějících údajů a polopravd.
Stoura 1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Grammator 3. 11. 2009 16:53

jako?

btw. to co sem psal je opis titulků toho filmu...

jádrové nosníky jsou stejně silné po celé výšce budovy, protože musí odolat vodorovnému namáhání větrem a pomocí skletu ho převést na opěrné svislé zatížení...
Grammator
Přeborník

Odeslat příspěvekod Stoura 1 3. 11. 2009 16:57

Uvedl jsem to mezi ty titulky.
Stoura 1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Grammator 3. 11. 2009 16:59

Znovu se zeptej a prosím zcela konkrétně... (co přesně jak měřili atd.)
Grammator
Přeborník

Odeslat příspěvekod Stoura 1 3. 11. 2009 16:59

Grammator píše:jádrové nosníky jsou stejně silné po celé výšce budovy, protože musí odolat vodorovnému namáhání větrem a pomocí skletu ho převést na opěrné svislé zatížení...

To není pravda. Nosníky jádra se zužovaly, mizela výplň, na vrchu staveb se postupně z krabice měnily na profil I. Co bylo stejně silné v celé výšce, byl jen plášť.

Typický nosník se změnami jeho profilu vizte zde:
http://wtcmodel.wikidot.com/cc501
Naposledy upravil Stoura 1 dne 3. 11. 2009 17:06, celkově upraveno 3
Stoura 1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Stoura 1 3. 11. 2009 17:00

Grammator píše:Znovu se zeptej a prosím zcela konkrétně... (co přesně jak měřili atd.)

Teplotu. S přesností na stupeň.
Stoura 1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Grammator 3. 11. 2009 17:06

uff jak se tomu říká, prostě termální kamerou, z vrtulníku...
Grammator
Přeborník

Odeslat příspěvekod Stoura 1 3. 11. 2009 17:15

I v tom podzemí?
Stoura 1
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Grammator 3. 11. 2009 17:18

to se měří klasicky, je na to takovej sráč velkej jako vysílačka, namíříš a máš teplotu, těch možností je moc... stejně jako geologové měřej teplotu lávy atd...
Grammator
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka