Jak by jste řešili nezaměstnanost?

Vrcholová i místní politika; vláda, zákony, soudy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod MarkFX 18. 6. 2007 23:16

prej kriminál... hehééé :lol: no potěš :eh
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod nazdar (novy) 18. 6. 2007 23:26

:lol: haha,já to vymyslel po slivovičce.Jsem soukromý podikatel bez zaměstnanců,tedy nikoho nevykořisťuji,ale nechápu,proč mám podporovat daněmi a dalším pojištěním nemakačenky. To je přece zlodějina,platit daně i z toho,co nevydělám,myslím tím i sociální a zdravotní pojištění.Je to prostě okrádání ze zákona,aby se další vrstva "spoluobčanů" měla dobře.
po trávě se nechodí,tráva se hulí
nazdar (novy)
Nadšenec

Odeslat příspěvekod OS 18. 6. 2007 23:28

-pb- píše:tak to je bolševik jak vyšitej :shock: co třeba takovej rentiér, který má příjmy např. z výnosů z akcií a žádný sociální dávky nebere, ten by taky povině musel do kolbenky? Pak už by jen stačilo zavést nadměrné metry v bytech a přerozdělování dle potřeb.
OS
Návštěvník

Odeslat příspěvekod OS 18. 6. 2007 23:30

Ale zaslechl jsem, že, kdyby byli všichni zaměstnaní, tak by to taky nebylo dobré, prostě nějaká nezaměstnanost snad musí být, nevím přesně nejsem ekonom.
OS
Návštěvník

Odeslat příspěvekod nazdar (novy) 18. 6. 2007 23:40

:lol: já taky nejsem nějaký expert,ale jedno vím jistě.Určitá nezměstanost ve společnosti je strašákem pro ty zaměstnané,protože zaměstnavatel může vyhrožovat "podřízeným",že je vyhodí a vezme si z ulice jiné.Jenže to je politický trik,na který doplácíme všichni formou"příspěvku na nezaměstnanost".Je to šikovná finta režimu,jak účinně práskat nad stádem bičem.
po trávě se nechodí,tráva se hulí
nazdar (novy)
Nadšenec

Odeslat příspěvekod peachoose 19. 6. 2007 05:12

jak to tak čtu, tak práce bude dost, protože se bude makat na stavbách věznic pro nemakačenky...
Už jsem dostal rozum!!!!
peachoose
Návštěvník

Odeslat příspěvekod blino 19. 6. 2007 09:00

mna nedavno zaujala sprava podla ktorej sa ne Slovensku znizuje nezamestnanost takze v ramci setrenia moze stat prepustit niekolko tisic uradnikov NUP (vytvori tak dalsich nezamestnanych) :mrgreen:

no a to co v prvom prispevku pisal ridim_ je nehorazna blbost...

uz ani neviem presne ako to je ale napr. - ja kym zijem u rodicov (popri tom externe studujem) nemam narok dostat od statu ani korunu...tak kde je potom to vykoristovanie???

a s tym vekom to radim_ tiez poriadne prestrelil...pokial clovek nie je dospely tak v pracovnom pomere platia trochu ine pravidla...no s tou druhou castou (tzn 49 rokov) by som suhlasil :D
R.I.P. Baky *16.3.1984 - +25.12.2007

i5 2500K, Noctua NH-U9B SE2, Asus Maximus IV GENE-Z, Asus HD5770 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance 1600MHz, Crucial M4 128GB, 850W Enermax Revolution 87+ , Fractal Core 1000
blino
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 19. 6. 2007 09:29

Case: Přepadneme Slovensko,pak vybagrujem Moravu a zatopíme jí slanou vodou! A budeme mít zámořský území!
Pavel Mareš
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aquarkko 19. 6. 2007 13:11

Já bych v první řadě vyřešila název topicu - prosím odpovědné osoby. Kiitos :-)
Think for your fucking yourself. (Mark Barney Greenway)
aquarkko
Legenda

Odeslat příspěvekod radim_ 19. 6. 2007 16:19

Ale to není s těmi nezaměstnanými jaklo armádou špatný nápad, buďto půjdete válčit nebo půjdete na šibenici. Jinak já bych napadl taky Slovensko, Bělorusko. Tamějším obyvatelům bych zvýšil daně a bralů prachy do naší pokladny.

Jinak na rentiéry jsem zapomněl.
radim_
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jeffe 19. 6. 2007 17:03

radim_: nechodil jsi sem nahodou kdysi jako "osobne"? :D
Superforum - v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství :D
Jeffe
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ally 19. 6. 2007 18:18

2radim_ - A co rovnou ty nezaměstnané postřílet? To by bylo levnější než vězení. OMG :roll:
~ Proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich
~ Once upon a time ...
~ Pauza: *11.2.2006 - †10.11.2009
Ally
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Magistr Kelly 19. 6. 2007 19:24

radim_ píše:Problém s vysokou nezaměstnaností, trápí celou naší republiku, jak by jste jej řešili?
Magistr Kelly
Nadšenec

Odeslat příspěvekod FAN. 19. 6. 2007 19:54

M.K......ano malá sociální mobilita,to je problém.Jenže takoví prostě Češi jsou že,se neradi stěhují za prací, to je v povaze a jen tak se to asi nezmění. :hm Dále ono by se dalo dojíždět za prací tak max. do 150 km. "ALE" to by musely být jiné platy aby to člověk finančně utáhnul. A to se asi jen tak brzo, taky nezmění. :hm
YETI 1.4 TSI Outdoor elegance green tec - oranž terrakotta.
FAN.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Case 19. 6. 2007 19:58

Moc nevěřím tomu, že by všechny zde popsané formy státní buzerace nějak významně pomohli, nebo by byli uskutečnitelné. Naopak jsem hluboce přesvědčen o tom, že kombinace dobrého a přístupného školství (zavedení školného) a prostředí přátelského k podnikání by byla, resp. mohla být řešením. Namístě je taky uvažování o třídním boji naruby, vedenému shoru dolů ; )
A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka