Jak by jste řešili nezaměstnanost?

Vrcholová i místní politika; vláda, zákony, soudy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod vlazy 13. 8. 2008 21:43

S-Tony píše:Mně se svého času taky vyplatilo nepracovat. Když jsem nepracoval tak jsem měl 16 tisíc měsíčně a kdybych šel do práce tak bych dostal tak okolo 9 tisíc.
A kdo ti těch 16 tisíc měsíčně platil? Sociálka určitě ne.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S-Tony 13. 8. 2008 21:49

Přišel jsem o dobře placenou práci a hned jsem si vyřídil nemocenskou. Ale podvod to nebyl, poněvadž jsem díky té práci měl docela pochroumané zdraví. Chodil jsem na rehabilitace atd. Byla to dobře placená těžká fyzická práce pro vysokoškoláky :D
Zaučování na šéfa marketu. Všem doporučuji tahat palety a dopl'ňovat zboží 16 hodin denně 27 dnů v měsíci a při tom se ještě šprtat marketové komunistické žvásty, mít zkoušky a prověky. Tak se rodí manager, **** markety :-\
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník

Odeslat příspěvekod Deli 20. 8. 2008 09:02

nějaký divný :)) co to bylo za řetězec?
- You’re disturbing my oboe practice.
- You don’t play the oboe.
- I could play the oboe.
8)
Deli

Odeslat příspěvekod cumel30 20. 8. 2008 14:07

Nedával by som podporu v nezamestanosti a v zákone upravil,že každý CD róm musí makať a nie len rodiť potomkov.
Je ťažké byť pako,konkurencia je veľká.
Nad alkoholom ešte nikto nevyhral,len ja som remizoval.
cumel30
Poslední varování

Odeslat příspěvekod Ronja 25. 12. 2008 23:37

Odpověď je jednoduchá, Proč není práce??? Protože jsme všichni nenažraní a sobečtí. Kdybychom se o práci rozdělili, bylo by ji dost pro všechny, pro studované i nestudované. Dle mne by bylo ideální makat maximálně 4 až 6 hodin denně. Já už měla dost zaměstnání a ještě jsem neviděla, že by někde dělali délé, pouze se určitá část pracovní doby profláká. A nikdo mi nevymluví, že ne. Bylo by sice z počátku méně peněz, ale co, stejně peníze utrácíme za vyslovený nesmysly. A jak by to bylo krásné, mít více času na rodinu, děti, svoje vlastní koníčky, hospodu, popovídání, nebyli bychom tolik uspěchaní, nervozní, nemocní, a práce by se udělalo stejně, ne-li víc, navíc by lidi neměli tak vymytý mozky a začali by alespoň někteří zase samostatně myslet a vymýšlet, podpořila by se tvořivá práce, ta snad jinak úplně zanikne. A ženy co pracují v administrantivně??? Práce naprosto k ničemu, ty by mohly pracovat jen dvě hodiny denně, a bohatě by to stačilo, alespoň by se ženy opět začly věnovat tomu, k čemu jsou přírodou předurčeny.................. :tleskani
Ronja
Čtenář

Odeslat příspěvekod Andrew_R 25. 12. 2008 23:42

Ženy by měly rodit děti a věnovat se krásnému umění vyšívání, co?
To say 'I love you' one must know first how to say the 'I.'
Andrew_R
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ES0 26. 12. 2008 00:28

me to jako spatny napad nepripada, vidim to jako budoucnost, ale musi se zvysit produktivita, vice stroju, vice automatizace, ale neco tomuto, dle me prirozenemu procesu, brani, nejaci spekulanti :)
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník

Odeslat příspěvekod Ronja 26. 12. 2008 00:57

Ženy by měly rodit děti a věnovat se krásnému umění vyšívání, co?
Nepochopila jsem, jak myšleno, ženy i muži by se měli věnovat hlavně tomu co je baví, třeba vyšívání, a rodit děti, ale taky se o ně starat, a ne kvůli práci nacpat do kroužků apod. Většina tzv. kroužků stejně nestojí za nic, je to jen odkladiště dětí, aby rodiče měly čas na zbytečnou práci, zas vidím ten nesmyslnej kolotoč, jak se nic nestíhá, apod., myslím, že by se nemusela vůbec zvyšovat produktivita,naopak všeho je přebytek, obchod je přecpanej zbožím i jídlem, lidi si ničeho neváží ….. a ten kdo tomu brání je hlavně náš stát, potřebuje poslušný cvičený opice a ne myslící lidi, stát se stará především o to, abychom nepřemýšleli a makali. A nejlépe víc jak osm hodin denně. Krom pár šťastných lidí, kteří mají práci jako koníčka, nám práce denně ukradne cca 8 hodina života a víc, (nutno započítat i dobu, kterou na práci musím myslet). A my jako odměnu státu z výdělku odvedeme ještě státu l9 % ze všeho co utratíme na DPH (docela slušný legální letadlo) a další vysoké procento na to abychom měly střechu na hlavou (a měli se do té práce kde umýt a vyspat) v podobě nájmu a hypoték. CHCI KRATŠÍ PRACOVNÍ DOBU A PRO VŠECHNY
Ronja
Čtenář

Odeslat příspěvekod Jack111 26. 12. 2008 11:58

Máš hned několik možností, jak vyřešit tvůj problém.
Najít si práci, která tě baví.
Dělat takovou práci, kde je člověk placen za výsledek.
Pracovat ve Francii, kde máš pracovní dobu 5 hodin denně. V ČR to není ani 6, což se stále vejde do tvé ideální doby. Nechápu, proč chceš zavádět něco, co už dávno existuje.
Jack111
Přeborník

Odeslat příspěvekod Andrew_R 26. 12. 2008 15:12

Ronja: Asi to bude dost překvapivé, ale snížením pracovní doby se zaměstnanost nesníží. Představa, že se sníží nabídka práce a zároveň poptávka po práci bude stejná, je dost fantastická. Jak psal Jack111, tohle bude spíš tvůj osobní problém.
To say 'I love you' one must know first how to say the 'I.'
Andrew_R
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mareq0 26. 12. 2008 18:56

Jsme oběti kapitalismu :D
Obešel já polí pět!
mareq0
Přeborník

Odeslat příspěvekod 4honza 27. 12. 2008 00:49

Uz brzo bude toto tema zase aktualni... prvni zacinaji propoustet automobilky, pak jejich dodavatele, ono se toho nabali vic. Takze muzeme zase spekulovat jak resit nezamestnanost...
4honza
Datel roku 2009

Odeslat příspěvekod Swordman 4. 1. 2009 23:34

Bohužiaľ aj ja som teraz momentálne nezamestnaný ( zničil som si v predchádzajúcej práci sľachy na pravom lakti ( aj ľavý lakeť mám už obstreknutý ). Teraz sa mi dosť ťažko hľadá niečo druhé a do toho ešte tá kríza. 9 rokov som v kuse robil, politika zamestnanosti sa za Ficovej vlády hodne zmenila k horšiemu, na rekvalifikáciu prispeje ( alebo ju zaplatí ) úrad práce až keď je človek viac ako tri mesiace nezamestnaný ( tento rok že už mali vyčerpané zdroje v septembri na rekvalifikácie ). V Rumunsku dávajú na jedného nezamestnaného 20x väčšiu sumu na rekvalifikáciu ako na Slovensku. U nás sa akosi zabudlo na to, že nezamestnaný potrebuje pomoc, nie brať dávku, lebo zlenivie. Hlavne, že treba doniesť raz za mesiac potvrdenie, že bol človek na výberovom konaní na konkrétnu ponuku..
Lenže aby ste mohli ísť na výberové konanie, tak treba splniť kvalifikačné požiadavky ( až potom vás niekto pozve ). Ak sa prihlási viac ľudí, tak si pozvú tých s najvyššou kvalifikáciou. Potom, keď nikoho nevyberú, tak pozvú možno aj iných. Preto je vhodné, aby úrad podporoval rekvalifikácie.
Ja už bohužiaľ nemôžem robiť manuálne ( ruky bolia aj v kľude ), tak by mi bodla aspoň nejaká rekvalifikácia.
U nás sú práce pre doktorov, obchodných zástupcov ( poistky a tak, potom manuálne ťažké práce a v okolí je to podobne ). Dochádzať za prácou 30 km za 15 tis. SK brutto, netto je to tak 12 tisíc , 2 tisícky prevezieš a drhneš v nejakom sklade ( napr. ), odkiaľ im za posledné dva mesiace utiekli traja zdraví ( a ty máš choré ruky - 2x operovaný pravý lakeť ). Tak po takomto niečom netúžim. Alebo niekde niečo montovať za tých 11-12 tisíc a vstávať za prácou o 4 hodine na rannú smenu .
Dochádzal som za prácou 9 rokov a mám toho plné zuby. Previezol som minimálne 300 tisíc za tých 9 rokov ( u nás bola vtedy v roku 2000 hladová dolina, teraz je nezamestnanosť 4 % ).
To len k tomu, že nie každému sa nechce robiť . A ja som napríklad fakt poctivo musel robiť 7 1/4 hodiny ( zbytok bola prestávka ), robil som na servise náradia a keby som si robotu nespravil, tak stoja stroje. Zarobil som pekne, asi 20 000 netto mesačne ( aj s vianočným a dovolenkovým platom ). Ale keby som bol vedel, ako dopadnem s rukami, tak dávno odtiaľ utečiem. Za 5 a trištrte roka bolo dvakrát obdobie, že nebolo pár dní dosť roboty a to som sa snažil si robiť veci okolo stroja ( výmena a orovnávanie kotúčov, jednoduchá údržba prípravkov, atď ). A keď nebolo ozaj čo robiť, pobehal som okolo strojov a ak nič nemali, tak som si označil odchod a išiel som radšej na poslednú hodinku či dve na pivko (nesedel som v robote nadarmo, neznášam nudu, šľak by ma tam trafil ).
MB ASUS A7V600-X,Athlon XP 2500+ Barton , 1791 MB RAM ,Radeon 9200SE 128MB, Audigy 2, LG GSA 4163B,LG GSA 4081B, HDD: WD500GB PATA,Seagate Baracuda 80GB SATA,WD200GB SATA,
CRT Belinea 17", Zdroj CHIEFTEC CFP-400-12G
Swordman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Slonik 8. 1. 2009 11:40

4honza: třeba nějakými investičními pobídkami .... :-/. Ty kretény, co zavlekli naší zemi do pasti obrovské závislosti na automobilovém průmyslu bych pověsil za uši do mrazu, švihal je bičem a museli by neustále opakovat slovo "diverzifikace".

Samozřejmě že žertuji, jsem mírumilovný člověk, ale za tuhle šílenost by se fakt měl někdo zodpovídat. Výmluvy, že to bylo nepředvídatelné jsou nesmysl - i v případě periodického poklesu ekonomiky je automobilový průmysl na řadě jako jeden z prvních. To ví i žák osmé třídy základní školy.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod jannnn 8. 1. 2009 12:18

ideální situace to není, ale zas je lepší něco než vůbec nic :-)
jannnn
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka