zákaz kouření na veř.místech

Vrcholová i místní politika; vláda, zákony, soudy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 22. 6. 2007 13:34

Dělit hospodu na kuřáckou část a nekuřáckou je totéž jako dělit bazén na smí se čůrat a nesmí se čůrat.
Pavel Mareš
Nadšenec

Odeslat příspěvekod lu.kas 22. 6. 2007 13:50

V bazenu by se curat nemelo nikde, ale myslis, ze se navstevnici hospod smiri s tim, ze si tam nebudou moc zakourit? Jiste by bylo spravne koureni postupne uplne vymytit, ale ne najednou takhle raznym krokem, podivej se nekdy do hospody, jaka cast lidi tam kouri. Je pravdepodobne, ze kdyby tam kourit nesmela, nesla by tam, nebo by tam chodila vyrazne min. Tim by hospoda prisla o dost podstatnou cast klientely, kterou by soucasni odpurci koureni v plny mire urcite nenahradili, kdyz nekdo do hospody nechodi, nezacne tam vetsinou chodit jenom kvuli tomu, ze se tam nekouri. Tot muj nazor.
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Přeborník

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 22. 6. 2007 13:55

V tomto případě je radikální řešení to nejlepší.Lidí si zvyknou a takový ty štamgasti budou v hospodě posedávat furt.Jinak to,že se tam nebude smět kouřit,tak zákazníci neubudou,pač do hospody nechodí kvůli kouření,ale kvůli kamarádčoftu,do společnosti a na pivko.Kdyby chodili jen kvůli kouření,tak můžou sedět v parku na lavičce.
Pavel Mareš
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Marty89 22. 6. 2007 14:43

Podle mě by se nemělo hulit vůbec nikde venku a to ani v hospodách. Když už si někdo chce zakouřit, tak to klidně může udělat doma a neotravovat tím ostatní.
Legen - wait for it... dary
Cerveza o muerte
Marty89
Vicedatel roku 2009

Odeslat příspěvekod Johny[CZ] 22. 6. 2007 14:58

Kdyby u nás (v paneláku) kuřáci kouřili doma, tak by to na společné chodbě vypadalo jak v komíně... Jen ať kouří venku, vítr to rozfouká:-)
Johny[CZ]
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Noovo 22. 6. 2007 15:10

lu.kas píše:V bazenu by se curat nemelo nikde, ale myslis, ze se navstevnici hospod smiri s tim, ze si tam nebudou moc zakourit?

podle me je to jen o zvyku, ti kuraci by si zvykli chodit kourit ven, i kdyz to ted vypada jako padly na hlavu...
Jiste by bylo spravne koureni postupne uplne vymytit, ale ne najednou takhle raznym krokem, podivej se nekdy do hospody, jaka cast lidi tam kouri. Je pravdepodobne, ze kdyby tam kourit nesmela, nesla by tam, nebo by tam chodila vyrazne min. Tim by hospoda prisla o dost podstatnou cast klientely, kterou by soucasni odpurci koureni v plny mire urcite nenahradili, kdyz nekdo do hospody nechodi, nezacne tam vetsinou chodit jenom kvuli tomu, ze se tam nekouri. Tot muj nazor.

koureni se neda vymytit razne to souhlasim, valky taky netrvaji tyden...hele u nas mame bar, kde se nesmi kourit a kuraci to respektuji a chodi kourit ven a ani nemeknou, protoze je tam prijemne prostredi a i ti kuraci slevi z toho, ze si tu cigaretu dat nesmeji...proto rikam, ze je to o zvyku, protoze je jasny, kdyz ti nekde otevrou hospodu kde ti pak zatrhnou kourit, ze kuraci si najdou jinou, protoze je hospod plno, kde ti to pivo naleji a kde si muzes dat cigaretu, kdyby byly vsechny hospody nekuracke, tak by jim nic jineho nezbylo, chodili by tam dal a nemuseli by hledat jinou hospodu, kde se kourit muze....
A jednoho teplého červnového dne se narodila Noovo:))

Love is a Losing Game

VENUS=Noovo :)

BYLO TO SILNĚJŠÍ NEŽ JÁ...Valmont (a já to také ráda používám:))
Noovo
Přeborník

Odeslat příspěvekod goob 24. 6. 2007 00:26

Já osobně bych proti nebyl. I když jsem si čas od času kdysi zapálil, stejně mi vadilo, když jsem někde čekal třeba na tramvaj a někdo mi tam hulí pod nos.

Stejně tak v hospodě. Nakonec jsem přišel na to, že když při pití nekouřím, že mi je druhý den podstatně lépe. Kolikrát mi bylo blbě i po pár pivech, když jsem do toho více kouřil. A nakonec, když kolem mně nikdo nekouří, sám na to nemám skoro vůbec chuť.

Člověk pak také nepřijde domů a *****í jako popelník :-)
goob B-]

ZÁKLADY PRAVOPISU: ne "já sem", ale "já jsem". Ne "standart", ale "standard". Ne "hold", ale "holt". Ne "ženy, mobily, ryby, atd. byli", ale "byly". Nebo jste tak neschopní, že neumíte pár jednoduchých pravidel...?
goob
Čtenář

Odeslat příspěvekod Jonathan 24. 6. 2007 00:44

I když hulim krabku denně, tak jsem pro zákaz kouření v hospodách.
Má to hned 2 důvody. Člověk přijde domu a věci mu *****í, že se musí vyprat.
A ono chodit z hospody ven na cígo má taky svý kouzlo. Je to sociálnější. Pokecat si u vchodu má něco do sebe a večer se tím dělí na zábavu ,,u stolu,, a na ,,pauzičce,, Navíc se pročistí hlava čerstvym vzduchem...
Uzavřený prostory nejsou stvořený ke kouření. Doma taky chodim na blakon.
Jonathan
Čtenář

Odeslat příspěvekod Worm 24. 6. 2007 01:15

lu.kas píše: Jiste by bylo spravne koureni postupne uplne vymytit, ale ne najednou takhle raznym krokem, podivej se nekdy do hospody, jaka cast lidi tam kouri. Je pravdepodobne, ze kdyby tam kourit nesmela, nesla by tam, nebo by tam chodila vyrazne min. Tim by hospoda prisla o dost podstatnou cast klientely, kterou by soucasni odpurci koureni v plny mire urcite nenahradili, kdyz nekdo do hospody nechodi, nezacne tam vetsinou chodit jenom kvuli tomu, ze se tam nekouri.

To považuji za jeden ze základních mýtu, které šíří skalní kuřáci (i část nekuřáků). Dávám tomu stejnou váhu jako výrokům typu: "Jestli ten benzín pude přes třicet, tak přestanu jezdit!".

A co podle tebe budou kuřáci dělat místo pobytu v hospodě? Luštit křížovky? Předčítat si navzájem poezii? Už vidím pivaře, jak usrkává doma dvanáctku z láhve.

Samozřejmě že návštěvnost hospod nepoklesne. A když, tak krátkodobě (než se vyluští křížovky). Nakonec to potvrzují i zkušenosti ze zahraničí.

------------------------------------------------------------------

Jinak jsem pro zákaz kouření na veřejných místech. Bohužel v ČR je problém s vymáhání čehokoliv - od reklamace hodinek až po odškodné za tvralé poškození zdraví v nemocnici. :cry:

Někdo tady psal, že máme kuřáky okřiknout. To je ale problém, protože bývají často skoro až agresivní (nemyslím tím fyzické násilí). :(
Worm
Čtenář

Odeslat příspěvekod igor77 24. 6. 2007 01:33

Kouření v restauraci přece není věc kuřáka nebo nekuřáka. Je to jenom o majiteli. Kde se bere ta závist nekuřáků,že když nevlastní tu hospodu,tak aspoň mu to chtějí znepříjemnit. Je tržní ekonomika a svoboda podnikání,tak už se vzpamatujte. Jste stejní jak KOMUNISTI,jenom zakazovat.
igor77
Čtenář

Odeslat příspěvekod Eles 24. 6. 2007 01:41

Asi to bude divny, ale jsem pro zakaz koureni v restauracich, na verejnych prostranstvich a hlavne zdrazeni alespon na 120 za krabicku. A to jsem kurak!!!
To je totiz jedina moznost, jak nas, kuraky, co nejsou schopny nebo nechtej sami prestat, donutit koureni alespon omezit. Kdyz stala krabicka pod 50 bylo mi vsechno jedno. Ted stojej lehky Marlbora 70 a to uz je docela znat. Jen at to jde vys. Az budou stat 100, budu si jich kupovat jeste min, az budou stat 120 asi prestanu. Nejde o to, ze bych na to nemel, ale bude me stvat davat takovou sumu za zlozvyk. To bude presne tan moment, ktery prevazi moji motivaci. Soucasna je totiz takova, ze sice vim o nepriznivych dusledcich, ale citim se mlad a zdrav a cigarko je obcas takova rozkos, ze neni duvod prestavat...
Tenhle prispevek neni ironie.
Eles
Čtenář

Odeslat příspěvekod cubiczech 24. 6. 2007 01:50

pokud nekdo kouri z toho ze je to cool.. jeho problem.... ja kourim ale ne proto ze bych se chtel citit cool, spis se za to stydim a kourim z toho ze to cloveka dokaze uklidnit (proto kourim dost promenlive mnozstvi), vetsinou se v pritomnosti nekuraku ptam jestli jim to nevadi atd...... zakaz koureni na zastavkach MHD samozrejme respektuji, snazim se neobtezovat okoli a stoupam si dostatecne daleko.... v dnesni dobe je mnohem vic problemu a policajti by se meli starat o neco jinyho nez je pokutovani kuraku za to ze si pred barakem pri venceni psa zapalej.... pokud jsem v restauraci, ktera je rozdelena tak sem v kuracke casti a pokud je tam narvano a nekdo ji tak si snazim nezapalit.... to mi problemy nedela.. osobne jsem proti zakazu.. ale ten tu samozrejme nikdy platny nebude protoze z cigaret jdou taky penize na vladni vozy, vejplaty pohlavaru atd...

jeste zakazkou alkohol jak komousi... a kde to budem... obcas je potreba neco co drzi lidi nad vodou a tady se nemame tak jako ve francii aby jsme dali prez stovku za krabicku....
cubiczech
Čtenář

Odeslat příspěvekod Biker65 24. 6. 2007 08:23

V tomhle státě do státní pokladny dávají nejvíc peněz kuřáci. Výrobní cena krabičky je nula nula ***** a prodává se za 50,-. Tak co by jste ještě chtěli?
Abychom si kupovali každý den dvě krabičky a nekouřili?

Odpověď pro ELES.

Co by jsi odpověděl, kdyby se tě někdo zeptal před 10ti lety kdy krabička stála 20,- jestli budeš kouřit cigarety za 50,- ?
ODPOVĚDĚL BY JSI ŽE NE.

//Michal P: Příspěvky sloučeny. I po odeslání příspěvku ho můžete Obrázek
Biker65
Čtenář

Odeslat příspěvekod Marty89 24. 6. 2007 08:43

Biker65 píše:V tomhle státě do státní pokladny dávají nejvíc peněz kuřáci. Výrobní cena krabičky je nula nula h***o a prodává se za 50,-. Tak co by jste ještě chtěli?
Abychom si kupovali každý den dvě krabičky a nekouřili?k/quote]

No do státní kasy možná přidáváte nejvíc, ale pořád je to dost málo oproti tomu, kolik stát musí každý rok vynakládat na léčbu rakoviny plic a věcí s tím spojených. Takže jestli chceš pomoct státu, tak cigarety klidně kupuj, ale nehul.
Marty89
Vicedatel roku 2009

Odeslat příspěvekod kukin 24. 6. 2007 10:35

Veřejným místům se ještě víceméně tak nějak můžu "vyhnout", ale co teprv když v bytovém domě spodní patra hulí jak fabriky ze všech oken a balkónů, to je teprve pošušňáníčko (a nejlepší je taková ta půlnoční cigaretka v horkém létě, nebo vzpamatovák ve 4 ráno...) :twisted:

Jinak pro zákaz jsem, a taky skokové zdražení cigaret a tabákových výrobků na úroveň západních zemí, to by konečně snad kuřáky donutilo skončit s tím obtěžujícím zlozvykem. Postupné zdražování nemá žádný efekt, je to stejné jak s tím benzínem, viz výše...
Po nás potopa.

na doma: foobar2000 + Carat RUBY2 / NAD C545BEE + C352BEE + KEF iQ30 + Audio-Technica ATH-A900X
do práce: HRT microStreamer + Audio-Technica ATH-A500X
kukin
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka