Daňové reformy odhaleny, co na ně říkáte?

Vrcholová i místní politika; vláda, zákony, soudy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod ES0 3. 4. 2007 20:35

Andrew_R píše:
ES0 píše:
Andrew_R píše:Běžní lidé prodělají? ai]Rodina, se dvěma dětmi, kde jeden rodič vydělává 25 tisíc a druhý patnáct, si měsíčně polepší jen o 494 korun.e/i]

a smim se zeptat jak na tom budou zejmena po zvyseni snizene sazby DPH ti kde jeden ma pod 25tis a druhy pod 15tis se dvema detma? a pritom delaji a neflakaji se na podpore?

to "FAQ" je cele takove zamlzene :wink:

V té sumaci je započítán vliv zvýšené hodnoty DPH. Nechápu pojem pod 25tis, to je kolik?e/quote]

pojem pod 25k?, no ono totiz je hromada lidi co berou minimalni mzdu(budme za ne radi ze nezijou jen z davek), ono kazdy nemuze byt reditel banky ze, a prodavacky ci kopaci jsou taky potrebni

je mi jasne ze na letacich ods se asi moc dobre vyjimat nebude

nekdo tu zminil Lotyssko, je tam hodne bohacu ale i zebraku, a navic, to kouzlo nebylo jen v rovne dani, ale v poradne reforme danove byrokracie, samotna rovna dan nic nespravi, no a jsem zvedam co si treba Topolanek predstavuje pod pojmem snizeni statnich zamestnancu
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník

Odeslat příspěvekod Andrew_R 3. 4. 2007 20:48

DPFO: Daň z příjmu fyzických osob.

Fuck8r: Lepší než drátem. Ale rodiny to potřebují více.

ES0: Lidi s nízkou mzdou ušetří poměrně slušně, rozhodně více (relativně), než lidi s průměrným platem. To byl nepochybně záměr...
To say 'I love you' one must know first how to say the 'I.'
Andrew_R
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Michal P 3. 4. 2007 20:58

Jestli tomu dobře rozumím potom už bude společné zdanění zrušené, protože by nemělo být třeba ?
...
Michal P
Přeborník

Odeslat příspěvekod Ally 3. 4. 2007 21:00

Ta nemocenská se mi taky moc nelíbí. Když už ji náhodou jednou za několik let mám, tak stejně spěchám do práce, protože z nemocenské nevyžiji a teď za týden nemoci bude pár korun, když tři dny budou zadarmo a pak bude nemocenská malá. Za to znám lidi, co si stěžují u doktora na záda, marodí 2-3 měsíce a přitom si doma stihnou vymalovat, porýt zahradu a tak. Spíš by si měli lékaři uvědomit, že mají doma nechat opravdu jen nemocné. Zdravotnictví taky potřebuje ušetřit a ne platit celkem zbytečné návštěvy u lékaře.
2Michal - společné zdanění se tím ruší.
Naposledy upravil Ally dne 3. 4. 2007 21:12, celkově upraveno 1
~ Proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich
~ Once upon a time ...
~ Pauza: *11.2.2006 - †10.11.2009
Ally
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Andrew_R 3. 4. 2007 21:12

Nevím jak ty, ale já jsem nemocný vždy tři dny (+ večer předešlého dne). Navíc říkáš "náhodou jednou za několik let", takže se tě to prakticky netýká. 50 kč za kontrolu, a zmíněné prvky, mají zabránit především těm tapetářům.
Andrew_R
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ally 3. 4. 2007 21:17

Těch 50 Kč mě nazabije, ale někde jsem tuším četla, že delší nemocenskou chtějí zvednout. Pokud je někdo opravdu nemocný, tak proč ne. Ale nepodporovat simulanty.
Ale když se v rodině sejdou dva třeba s platem do desíti tisíc, tak je na nemocenské poznat i jedna chřipka za rok. A přecházet ji taky není dobré, můžou z toho být komplikace.
~ Once upon a time ...
Ally
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod ES0 3. 4. 2007 21:45

Andrew_R píše:ES0: Lidi s nízkou mzdou ušetří poměrně slušně, rozhodně více (relativně), než lidi s průměrným platem. To byl nepochybně záměr...c/quote]

takze jako usetrime vsichni jo? to je nejake divne kde se ty penize porad berou :)

btw, vzdyt ally psala ze misto 12% bude mit 15% dan, DPH se zvedne z 5% na 9%...
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník

Odeslat příspěvekod Ally 4. 4. 2007 06:58

Nějak si nedovedu představit, že všichni si polepší a ještě na tom vydělá i stát. Jen omezením sociálních dávek to asi nepůjde.
Asi poznáme až v praxi, jak vypadá superhrubá mzda. A danit se mají i povinné odvody zdravotního a sociálního pojištění, což není nikde v Evropě.
Naposledy upravil Ally dne 4. 4. 2007 07:05, celkově upraveno 1
~ Once upon a time ...
Ally
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Weslo 4. 4. 2007 07:05

je to na mě málo radikální...přesně jako psal kosch aby se vlk nažral a koza zůstala celá..

bohužel přesně jak tlustý řekl(a to ho nesnáším)pokud to nebude spojeno s reformami ve zdravotnictví a s důchodovou reformou je to k ničemu

Storeman:jak by si to udělal ty?Je sice pravda že i prodavačky a kopáči jsou potřeba ale na druhou stranu to může dělat každý .. a když už děláš něco složitějšího v práci i doma na sobě pracuješ a pak se podíváš na vejplatnici a zjistíš že ti za to díky daním nic nezbylo tak tě to bude sr*t
Weslo RepRezent® vegetarián a odpůrce týrání zvířat ©
Weslo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MgX 4. 4. 2007 08:43

Weslo píše:Je sice pravda že i prodavačky a kopáči jsou potřeba ale na druhou stranu to může dělat každý .. a když už děláš něco složitějšího v práci i doma na sobě pracuješ a pak se podíváš na vejplatnici a zjistíš že ti za to díky daním nic nezbylo tak tě to bude sr*tn/quote]

Ano, i kopáče a prodavačky potřebujeme k běžnému chodu života. A není pravdou, že třeba kopáče může dělat každý. Zkusil sis někdy vykopat jámu 1m3 ? Mám trochu pocit, že jsi neobjektivně posoudil, která práce je ,,složitější". Z jakého pohledu se na práci dívat, abychom byli schopni říct, která je potřebnější, složitější apod? Toto hodnocení práce nedělej. Je to nedůstojné.

I kopáč je člověk, za svoji těžkou práci si zaslouží odměnu, a to takovou, aby mohl jako člověk žit a vypadat. Ne, aby se musel ,,bát" o každou korunu. I on má právo žít, i on má právo jet na dovolenou, koupit svým dětem PC ......

Pokud nejsi spokojen se mzdou, tak jdi pracovat jinam, nebo se obrať na svého nadřízeného, aby Ti přidal.

Velmi často se tady zmiňuje mzda. Víte vůbec kolik lidí v této zemi má mzdu jen do 10000,-Kč, kolik do 15000,- .....? Víte, kolik lidí, ač bere třeba 15000,-Kč - musí být v zaměstnání 10-12 hodin denně?

Je třeba takovéto věci brát co nejobjektivněji, a ne se zaměřením sám na sebe!
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod Weslo 4. 4. 2007 09:32

MgX:zkoušel jsem i vykopat jámu o mnoha m2 i jsem makal ve fabrice u pásu a ve sklárně a tak podobně..takže si myslím že o tom něco málo vím ...

O tom jaká práce je důstojná a jaká ne se přít nebudu jelikož si myslím že bychom mohli zavést ohledně tohoto stejný model jako američané..tj. že to dělají většinou přistěhovalci a ti kteří na víc nemají..

i kopáč má právo se snažit dosáhnout na lepší... že by měl právo koupit dětem PC nebo jet na dovolenou to si nemyslím ... pokud bude dobrej třeba mu dojde že tudy cesta nevede ..

se mzdou spokojen jsem nejsem spokojen s tím kolik z ní mi zbyde poté co dostane svoji část stát(více než 50% jde státu)

pracoval jsem 14 hodin denně za 10000,- hrubého měsíčně .. nikdy mě nenapadlo že za to může někdo jiný než já....stojím si za tím že pokud člověk chce tak to jde
Weslo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ally 4. 4. 2007 09:44

Tak kdo celý rok fyzicky dře nemá podle tebe právo se zrekreovat na dovolené? To že každý může dosáhnout na lepší je jen teorie. Kdo by pak fyzicky makal? Koho by podnikatelé zaměstnávali? Neříkám, že má dělník brát 25 000, ale současná minimální mzda 8 000 Kč za měsíc dřiny není příliš adekvátní, když se podíváš jen na to, kolik dáš třeba za inkaso a nájem. Ale lidé to dělají, protože každý není ochotný žít z dávek od státu. Nemám nic proti tomu, aby i bohatí platili 15% daň, ale i ti chudší by snad mohli mít na to, aby jednou za rok poslali třeba děti na tábor. A je těžké najít odpovídající práci, protože alespoň v mém bydlišti je poptávka po práci mnohem větší než nabídka volných míst. A každý nemůže začít podnikat, tady podnikatelů spíš dost krachuje, protože kupní síla obyvatel je malá.
~ Once upon a time ...
Ally
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Weslo 4. 4. 2007 09:56

ally píše:Tak kdo celý rok fyzicky dře nemá podle tebe právo se zrekreovat na dovolené?.n/quote]

ne nemá na to b]PRÁVOO/b] má tu možnost ale právo na to opravdu nemá

Weslo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Noovo 4. 4. 2007 10:00

nevim, jestli je 15% procentni dan spravna pro vsechny :pozor2
A jednoho teplého červnového dne se narodila Noovo:))

Love is a Losing Game

VENUS=Noovo :)

BYLO TO SILNĚJŠÍ NEŽ JÁ...Valmont (a já to také ráda používám:))
Noovo
Přeborník

Odeslat příspěvekod Andrew_R 4. 4. 2007 10:04

ES0 píše:takze jako usetrime vsichni jo? to je nejake divne kde se ty penize porad berou :)

btw, vzdyt ally psala ze misto 12% bude mit 15% dan, DPH se zvedne z 5% na 9%...

Reforma se neskládá jen ze změny DPH a DPFO. Pokud chceš vědet více, tak čti ze: http://www.finexpert.cz/default.aspx?se ... apter=8328

Ne, ally si to špatně vysvětlila, že se všem flákne 15 % daň není naprosto pravda.
pquote="ally"]A danit se mají i povinné odvody zdravotního a sociálního pojištění, což není nikde v Evropě. /quote]
Cože?

quote="Noovo"]nevim, jestli je 15% procentni dan spravna pro vsechny :pozor2

Naštěstí u nás nebude pro všechny. Je velice težké číst.
Andrew_R
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka