Daňové reformy odhaleny, co na ně říkáte?

Vrcholová i místní politika; vláda, zákony, soudy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod FAN. 5. 4. 2007 08:17

.......KAŽDÁ LIŠKA CHVÁLÍ SVŮJ OCAS.....Když nastupuje nová vláda,tak musí pošpinit tu předešlou i když třeba to nebylo tak zlé. Vsaďte se že až jednou ODS skončí,tak ta nová vláda ji to pěkně natře jak špatně vládli a třeba nemusela vládnou zas tak špatně.Tak že je třeba věřit každému tak na 50%. :pozor2 Tak že mě "momentálně" ODS a s ní nějaký Topolánek rohlíkem ,jen tak neopije. Tím nechci říct, že proti zadlužování se nemá nic dělat. DLUHY ČERTU PATŘÍ! :pozor2........
YETI 1.4 TSI Outdoor elegance green tec - oranž terrakotta.
FAN.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Andrew_R 5. 4. 2007 08:40

Noovo píše:
jannnn píše:Takže já se připojím jenom s malou poznámkou, že mně osobně se ty reformy zdají příliš měkké. Jenže bohužel žijeme v zemi, kde lidi nejsou ochotní se ani trošku dočasně uskromnit pro budoucí růst.n/quote]

Bohuzel i ja patrim k temto lidem musim to tady priznat verejne, jsem v tomhle sobec a nechce se mi uskromnovat na ukor budouci generace, proc taky...mam si rvat od huby, aby ostatni mohli zit v pohode...takze sorry, ale je to tak...
Nebudu tady prohlasovat, ze se vzdam vseho jen, aby se meli lide v budoucnu lip...nebudeme, to by si museli urvat od húby dalsi a dalsi generace, protoze ten pruser v podobe statniho dluhu se slepit neda a ani slepit nepujde, to je realita...a kdyz se slepi a budeme na nule, tak stejne prijde nejaka ta valka ci prirodni katastrofa :lol: , takze proc tohle vsechno k cemu??/quote]

Svatý Václave, nedej zahynouti nám ni budoucím.
zažeň vše zlé, svatý Václave, ochraňuj nás před takovými lidmy.
To say 'I love you' one must know first how to say the 'I.'
Andrew_R
Nadšenec

Odeslat příspěvekod FAN. 5. 4. 2007 08:46

......tak teď jsem si spočítal na iDnes o kolik bych si měl polepšit. Je to o 171 korun. :mrgreen: Tak ten Kalousek měl pravdu polepší si všichni! :mrgreen:
YETI 1.4 TSI Outdoor elegance green tec - oranž terrakotta.
FAN.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Noovo 5. 4. 2007 08:53

Svatý Václave, nedej zahynouti nám ni budoucím.
zažeň vše zlé, svatý Václave, ochraňuj nás před takovými lidmy.k/quote]

Vid taky si rikam :D
A jednoho teplého červnového dne se narodila Noovo:))

Love is a Losing Game

VENUS=Noovo :)

BYLO TO SILNĚJŠÍ NEŽ JÁ...Valmont (a já to také ráda používám:))
Noovo
Přeborník

Odeslat příspěvekod Andrew_R 5. 4. 2007 09:06

FAN.: Moc bych tu kalkulačku neřešil, nesedí to ani s číslama ministerstva financí.
Andrew_R
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kosch 5. 4. 2007 09:12

Noovo píše:
Bohuzel i ja patrim k temto lidem musim to tady priznat verejne, jsem v tomhle sobec a nechce se mi uskromnovat na ukor budouci generace, proc taky...mam si rvat od huby, aby ostatni mohli zit v pohode...takze sorry, ale je to tak...
Nebudu tady prohlasovat, ze se vzdam vseho jen, aby se meli lide v budoucnu lip...nebudeme, to by si museli urvat od húby dalsi a dalsi generace, protoze ten pruser v podobe statniho dluhu se slepit neda a ani slepit nepujde, to je realita...a kdyz se slepi a budeme na nule, tak stejne prijde nejaka ta valka ci prirodni katastrofa :lol: , takze proc tohle vsechno k cemu??/quote]

což o to s tim by se dalo souhlasit, na budoucí generace taky více-méně kašlu... ať si poradí sami :mrgreen: jenže tohle není otázka bud. generací ale pár let...

ad dluhy to by bylo na dlouhé rozepisovaní... je pravda, že celkové zadlužení není až tak velké nicméně trend je takový,, že by brzo dost velké bylo... zcela obecně je lepší mít ekonomikus nízkým zadlužením a stabilními veř. financemi, kterí se lépe vyrovná s různými výkyvy atd., než se spoléhat, že "to nějak dopadne", ano dopadne, ale pak se to mnohým nemusí líbit..
The universe never did make sense; I suspect it was built on government contract.
Robert A. Heinlein
kosch
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Michal P 5. 4. 2007 09:19

Mě vyšlo na kalkulačce idnesu že si polepším o 1295 kč.
...
Michal P
Přeborník

Odeslat příspěvekod Noovo 5. 4. 2007 09:47

[quote="kosch"]
což o to s tim by se dalo souhlasit, na budoucí generace taky více-méně kašlu... ať si poradí sami :mrgreen: jenže tohle není otázka bud. generací ale pár let...[quote]

fajn pokud to bude nejak podlozeno, tak jsem schopna jit do toho, ze si u huby urvu, ale nejaky spekulace to at si strcej...kazdy clovek dluzi statu 80 tisic, tak mlzna, ze by se stat oddluzil tim, ze by kazdy obcan vcetne novorozenat dal dobrovolne statu onu castku :mrgreen:

a propo mne vyslo taky 171 Kč :lol:
A jednoho teplého červnového dne se narodila Noovo:))

Love is a Losing Game

VENUS=Noovo :)

BYLO TO SILNĚJŠÍ NEŽ JÁ...Valmont (a já to také ráda používám:))
Noovo
Přeborník

Odeslat příspěvekod Peshi 5. 4. 2007 11:11

Michal P píše:Mě vyšlo na aurl=http://fincentrum.idnes.cz/nastr_kalk.asp?y=nastr_kalk/mzda_reforma.htm]kalkulačcee/url] idnesu že si polepším o 1295 kč.k/quote]

Tak to seš docela v balíku, pokud teda nevyživuješ manželku :)
Peshi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Weslo 5. 4. 2007 11:46

FAN. píše:.............jen aby ten údajně velký dluh nebyla tak trochu, jen blamáž(strašidlo) na voliče. :hm .....viz........spálená země atd. :tleskani...............podle EU ta naše zadluženost patří mezi nejmenší v EU. :nenapadne
FAN. : jak můžeš takovou kravinu vůbec s prominutím vyblejt :?: pořád je to DLUH který se musí ZAPLATIT

- momentálně něco okolo 1 000 000 000 000 Kč :arrow: takže každý z nás včetně tebe dluží 1 000 000,- a ta suma každý den narůstá ..to ti nevadí?

rquote="jean.pieere"]Ach jo. :(

Co k tomu říct? Reforma ODS = ožebračení středních a nižších vrstev.c/quote]

- tebe snad ta KSČSSD za ty kecy platí ne?
- bez ohledu na to že za ČSSD se zdražilo všechno nájem,energie i jídlo

jquote="Peshi"]No aby ne, když se střídá vláda pravice a levice ... Každý bych chtěl platit na daních co nejméně a zároveň od státu dostávat co nejvíce, jenže takhle to nefunguje ... t/quote]

- přesně tak :tleskani

>quote="ally"]Ne. Tím chci říct, že každá vláda přijde s něčím jiným, chybí tu nějaká dlouhodobá koncepce. Jeden rozhazuje a další pak musí drasticky šetřit. Co kdyby šetřila každá vláda? Přece dávno víme, jaký schodek nám povoluje EU, ale někdo se tváří, jako by neviděl, že stoupá místo aby klesal.e/quote]

- přesně takto to je .... až na to že u nás není schopná udělat to co je potřeba ani pravice ani levice

btw. mě vyšla úspora 165Kč akže se jenom potvrdil můj názor že je to moc měkký
Weslo RepRezent® vegetarián a odpůrce týrání zvířat ©
Weslo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ES0 5. 4. 2007 22:30

Andrew_R píše:Reformu to chce už dlouho.

O úpadku školství bych nemluvil. Jistě se jedná o tvůj subjektivní pocit.
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník

Odeslat příspěvekod Jeffe 11. 4. 2007 08:50

Tady je nazor tvurce slovenske danove reformy pana Sulika na navrhovane zmeny (slovensky :wink: ):

http://sulik.blog.hnonline.sk/2-2316860 ... _detail-20

Moc nadseny teda fakt neni.
Superforum - v malých dávkách neškodí v jakémkoliv množství :D
Jeffe
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Ally 11. 4. 2007 08:57

Michal P píše:Mě vyšlo na aurl=http://fincentrum.idnes.cz/nastr_kalk.asp?y=nastr_kalk/mzda_reforma.htm]kalkulačcee/url] idnesu že si polepším o 1295 kč.k/quote]

O tolik budeš mít větší výplatu. Ale víš, o kolik zaplatíš víc za zboží a služby, když se zvedne DPH z 5 na 9% ? Takto to vypadá, že si každý polepší, ale to je jen jedna stránka věci.
~ Proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich
~ Once upon a time ...
~ Pauza: *11.2.2006 - †10.11.2009
Ally
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Michal P 11. 4. 2007 09:39

Jó je mi to jasné, na to bohužel žádná kalkulačka neexistuje, stejně všechno utratíme.
Já mám spíš obavy o zaměstnanecké výhody aby mi je díky těm reformám nezkrouhli.
A třeba do té kalkulačky se vůbec nezadávají takové věci jako odpis úroků z hypotéky a z penzijních a životních pojistek, které mi taky dělají slušnou slevu na daních.
Takže bůhví co z toho ve finále vyleze.
...
Michal P
Přeborník

Odeslat příspěvekod Andrew_R 11. 4. 2007 14:23

ally píše:

O tolik budeš mít větší výplatu. Ale víš, o kolik zaplatíš víc za zboží a služby, když se zvedne DPH z 5 na 9% ? Takto to vypadá, že si každý polepší, ale to je jen jedna stránka věci.n/quote]
Bohužel, bude pro tebe asi hrozivá zpráva, když ti povím, že je v tom změna DPH započítaná.

Sice ta cesta výpočtu na iDnesu není přesná, jenže pravda je taková, že počítá s jistým nákupním košíkem. Nějakým způsobem se tam kalkuluje s tím, že při dané situaci (která je dána hodnotami, které se vyplní) vydáš na zboží za sníženou cenu DPH jistou částku. K té není připočteno 5 %, ale nyní 9 %.

Stejně tak, velice názorně, počítaly ty oficiální slajdy MF. Nic složitého.
nquote="Jeffe"]Tady je nazor tvurce slovenske danove reformy pana Sulika na navrhovane zmeny (slovensky :wink: ):

http://sulik.blog.hnonline.sk/2-2316860 ... _detail-20

Moc nadseny teda fakt neni.

Co řekl nového? Už vidím, jak příště povídá o tom, jak bysme to měli udělat. Přitom defakto přemele dokonalý návrh Tlustého. Stále jedna a ta samá básnička.
- Není to reforma ODS - je to reforma koalice.
- Koalice nemá většinu v parlamentu - rovná daň ala ODS nemá šanci. (a může si říkat jak chce, že na Slovensku má úspěch, zapomíná, že my máme Paroubka)
- Reforma má šanci na úspěch díky tomu, že obsahuje veliké kompromisy. Je to tak dnes jediná možnost, jak alespoň částečně utečeme ze stávající situace.
Naposledy upravil Andrew_R dne 11. 4. 2007 18:21, celkově upraveno 1
Andrew_R
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka