Moderátor: Moderátoři Pauza.cz
Noovo píše:jannnn píše:Takže já se připojím jenom s malou poznámkou, že mně osobně se ty reformy zdají příliš měkké. Jenže bohužel žijeme v zemi, kde lidi nejsou ochotní se ani trošku dočasně uskromnit pro budoucí růst.n/quote]
Bohuzel i ja patrim k temto lidem musim to tady priznat verejne, jsem v tomhle sobec a nechce se mi uskromnovat na ukor budouci generace, proc taky...mam si rvat od huby, aby ostatni mohli zit v pohode...takze sorry, ale je to tak...
Nebudu tady prohlasovat, ze se vzdam vseho jen, aby se meli lide v budoucnu lip...nebudeme, to by si museli urvat od húby dalsi a dalsi generace, protoze ten pruser v podobe statniho dluhu se slepit neda a ani slepit nepujde, to je realita...a kdyz se slepi a budeme na nule, tak stejne prijde nejaka ta valka ci prirodni katastrofa, takze proc tohle vsechno k cemu??/quote]
Svatý Václave, nedej zahynouti nám ni budoucím.
zažeň vše zlé, svatý Václave, ochraňuj nás před takovými lidmy.k/quote]
Noovo píše:
Bohuzel i ja patrim k temto lidem musim to tady priznat verejne, jsem v tomhle sobec a nechce se mi uskromnovat na ukor budouci generace, proc taky...mam si rvat od huby, aby ostatni mohli zit v pohode...takze sorry, ale je to tak...
Nebudu tady prohlasovat, ze se vzdam vseho jen, aby se meli lide v budoucnu lip...nebudeme, to by si museli urvat od húby dalsi a dalsi generace, protoze ten pruser v podobe statniho dluhu se slepit neda a ani slepit nepujde, to je realita...a kdyz se slepi a budeme na nule, tak stejne prijde nejaka ta valka ci prirodni katastrofa, takze proc tohle vsechno k cemu??/quote]
Michal P píše:Mě vyšlo na aurl=http://fincentrum.idnes.cz/nastr_kalk.asp?y=nastr_kalk/mzda_reforma.htm]kalkulačcee/url] idnesu že si polepším o 1295 kč.k/quote]
FAN. píše:.............jen aby ten údajně velký dluh nebyla tak trochu, jen blamáž(strašidlo) na voliče......viz........spálená země atd.
...............podle EU ta naše zadluženost patří mezi nejmenší v EU.
FAN. : jak můžeš takovou kravinu vůbec s prominutím vyblejtpořád je to DLUH který se musí ZAPLATIT
- momentálně něco okolo 1 000 000 000 000 Kčtakže každý z nás včetně tebe dluží 1 000 000,- a ta suma každý den narůstá ..to ti nevadí?
rquote="jean.pieere"]Ach jo.![]()
Co k tomu říct? Reforma ODS = ožebračení středních a nižších vrstev.c/quote]
- tebe snad ta KSČSSD za ty kecy platí ne?
- bez ohledu na to že za ČSSD se zdražilo všechno nájem,energie i jídlo
jquote="Peshi"]No aby ne, když se střídá vláda pravice a levice ... Každý bych chtěl platit na daních co nejméně a zároveň od státu dostávat co nejvíce, jenže takhle to nefunguje ... t/quote]
- přesně tak![]()
>quote="ally"]Ne. Tím chci říct, že každá vláda přijde s něčím jiným, chybí tu nějaká dlouhodobá koncepce. Jeden rozhazuje a další pak musí drasticky šetřit. Co kdyby šetřila každá vláda? Přece dávno víme, jaký schodek nám povoluje EU, ale někdo se tváří, jako by neviděl, že stoupá místo aby klesal.e/quote]
Andrew_R píše:Reformu to chce už dlouho.
O úpadku školství bych nemluvil. Jistě se jedná o tvůj subjektivní pocit.Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
Michal P píše:Mě vyšlo na aurl=http://fincentrum.idnes.cz/nastr_kalk.asp?y=nastr_kalk/mzda_reforma.htm]kalkulačcee/url] idnesu že si polepším o 1295 kč.k/quote]
ally píše:Michal P píše:Mě vyšlo na aurl=http://fincentrum.idnes.cz/nastr_kalk.asp?y=nastr_kalk/mzda_reforma.htm]kalkulačcee/url] idnesu že si polepším o 1295 kč.k/quote]
O tolik budeš mít větší výplatu. Ale víš, o kolik zaplatíš víc za zboží a služby, když se zvedne DPH z 5 na 9% ? Takto to vypadá, že si každý polepší, ale to je jen jedna stránka věci.n/quote]
Bohužel, bude pro tebe asi hrozivá zpráva, když ti povím, že je v tom změna DPH započítaná.
Sice ta cesta výpočtu na iDnesu není přesná, jenže pravda je taková, že počítá s jistým nákupním košíkem. Nějakým způsobem se tam kalkuluje s tím, že při dané situaci (která je dána hodnotami, které se vyplní) vydáš na zboží za sníženou cenu DPH jistou částku. K té není připočteno 5 %, ale nyní 9 %.
Stejně tak, velice názorně, počítaly ty oficiální slajdy MF. Nic složitého.
nquote="Jeffe"]Tady je nazor tvurce slovenske danove reformy pana Sulika na navrhovane zmeny (slovensky):
http://sulik.blog.hnonline.sk/2-2316860 ... _detail-20
Moc nadseny teda fakt neni.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků