Daňové reformy odhaleny, co na ně říkáte?

Vrcholová i místní politika; vláda, zákony, soudy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod jean.pieere 4. 4. 2007 17:26

Ach jo. :(

Co k tomu říct? Reforma ODS = ožebračení středních a nižších vrstev.
Žeru mobily, mrkněte na můj blog zrout.blog.mobilmania.cz
jean.pieere
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Andrew_R 4. 4. 2007 17:54

Ta Tlustého by byla čistokrevná ODS, tohle má do té krajnosti daleko, spíš bych to považoval za reformu strany, ve které je ministr financí.

Ale to se zase nehodí do těch heslovitých sloganů, které se spousta lidí učí a pak mají vystaráno na všechny politické otázky.
To say 'I love you' one must know first how to say the 'I.'
Andrew_R
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jannnn 4. 4. 2007 19:35

Zapojit se do té vaší rozjeté diskuze je docela těžký :)

Takže já se připojím jenom s malou poznámkou, že mně osobně se ty reformy zdají příliš měkké. Jenže bohužel žijeme v zemi, kde lidi nejsou ochotní se ani trošku dočasně uskromnit pro budoucí růst.

Každý myslí na to, že chleba podraží o 2 Kč a to, že při razantnějších reformách by se mu to za 5 let mnohonásobně vrátilo zanedbává.
jannnn
Přeborník

Odeslat příspěvekod Ally 4. 4. 2007 19:52

Už po revoluci slibovali, že do deseti let se budeme mít jak Rakušáci. Navíc doteď se mohutně rozhazovalo a teď se zase honem dohání, kde to ušetřit. Každá vláda to žene jiným směrem a je to na houby.
~ Proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich
~ Once upon a time ...
~ Pauza: *11.2.2006 - †10.11.2009
Ally
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Peshi 4. 4. 2007 20:09

No aby ne, když se střídá vláda pravice a levice ... Každý bych chtěl platit na daních co nejméně a zároveň od státu dostávat co nejvíce, jenže takhle to nefunguje ... Nemakačenkové si zvykly od státu na štědré sociální dávky a teď každé jejich snižování budou označovat jako ožebračování, viz pár příspěvků výše ...
Peshi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ES0 4. 4. 2007 20:10

Andrew_R píše:
MgX píše:Jak se třídy rozdělili? Jako na chytré a hloupé, špinavé a čisté, bohaté a chudé? To mně tak trochu připadá, jako třídní boj v novém-sorry. Ale teď Ty jako zástupce třídy ,,bohatých, vzdělaných, čistých ....." hlásáš, že to ...ci]musíme pochopitt/i].

A není dělené do tříd ten nejlepší podmět ke vzdělávání lidí?
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník

Odeslat příspěvekod Andrew_R 4. 4. 2007 20:33

Reformu to chce už dlouho.

O úpadku školství bych nemluvil. Jistě se jedná o tvůj subjektivní pocit.
ally píše:Už po revoluci slibovali, že do deseti let se budeme mít jak Rakušáci. Navíc doteď se mohutně rozhazovalo a teď se zase honem dohání, kde to ušetřit. Každá vláda to žene jiným směrem a je to na houby.m/quote]

Takže budeš vše vztahovat k spousty let starým nesmyslům?

Dnešní ideální politik je takovýto: neprosazuje reformy, občas nějaké populistické slajdy a sem tam to chce přihodit nějakou tu stovku ala sociální dávka.
To say 'I love you' one must know first how to say the 'I.'
Andrew_R
Nadšenec

Odeslat příspěvekod FAN. 4. 4. 2007 22:10

............jo a za všechno může Paroubek! .. :mrgreen: ......Tady mááááte co jste chtěli. :tleskani ......................" UVIDÍME PRAVIL SLEPÝ A ŠEL DO KINA"..........Však co brečíte,polepšíme si přece všichni!!.........Když to říká Kalousek tak tomu musíte věřit. :pozor2 .........Při mém příjmu,bych si měl" asi "polepšit o 1% ...........HURÁÁÁÁÁ!.............JÁ sú tak ščasnééé! :mrgreen:
YETI 1.4 TSI Outdoor elegance green tec - oranž terrakotta.
FAN.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Magistr Kelly 4. 4. 2007 23:15

FAN. píše: .........Při mém příjmu,bych si měl" asi "polepšit o 1% ...........HURÁÁÁÁÁ!.............JÁ sú tak ščasnééé! :mrgreen:!/quote]

Vzhledem k těm megadluhům co po sobě zanechali socani v rámci kupování si hlasů bude velké štěstí pokud neskončíme jako Argentina.
Magistr Kelly
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ally 5. 4. 2007 04:32

Andrew_R píše:

ally píše:Už po revoluci slibovali, že do deseti let se budeme mít jak Rakušáci. Navíc doteď se mohutně rozhazovalo a teď se zase honem dohání, kde to ušetřit. Každá vláda to žene jiným směrem a je to na houby.m/quote]
Takže budeš vše vztahovat k spousty let starým nesmyslům?

Dnešní ideální politik je takovýto: neprosazuje reformy, občas nějaké populistické slajdy a sem tam to chce přihodit nějakou tu stovku ala sociální dávka. /quote]

Ne. Tím chci říct, že každá vláda přijde s něčím jiným, chybí tu nějaká dlouhodobá koncepce. Jeden rozhazuje a další pak musí drasticky šetřit. Co kdyby šetřila každá vláda? Přece dávno víme, jaký schodek nám povoluje EU, ale někdo se tváří, jako by neviděl, že stoupá místo aby klesal.
~ Proti blbosti i bohové bojují marně. Jan Werich
~ Once upon a time ...
~ Pauza: *11.2.2006 - †10.11.2009
Ally
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod FAN. 5. 4. 2007 06:20

Magistr Kelly píše:
FAN. píše: .........Při mém příjmu,bych si měl" asi "polepšit o 1% ...........HURÁÁÁÁÁ!.............JÁ sú tak ščasnééé! :mrgreen:!/quote]

Vzhledem k těm megadluhům co po sobě zanechali socani v rámci kupování si hlasů bude velké štěstí pokud neskončíme jako ....Argentina../quote]
.............jen aby ten údajně velký dluh nebyla tak trochu, jen blamáž(strašidlo) na voliče. :hm .....viz........spálená země atd. :tleskani...............podle EU ta naše zadluženost patří mezi nejmenší v EU. :nenapadne
YETI 1.4 TSI Outdoor elegance green tec - oranž terrakotta.
FAN.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Aonym 5. 4. 2007 06:50

To zavání přístupem, nejsme na tom nejhůř, tak podte, dem rozhzovat dokad sme v statistikach vysoko.

Kdyz to tedaneni tak strasne, tak to aspon nemame tak daleko k tomu to napravit, ne? :eh
Aonym

Odeslat příspěvekod Magistr Kelly 5. 4. 2007 07:45

FAN. píše:
Magistr Kelly píše:

...............podle EU ta naše zadluženost patří mezi nejmenší v EU. :nenapadnea/quote]

Když si půjčíš 1,000,000,- Kč, tak je musíš dřív nebo později splatit a když na splácení mít nebudeš, tak argumentace exekutorům že Vomáčkovi od vedle mají dluh 1,500,000 a Vopičkovi o patro níž dokonce dluh 2,000,000 ti asi moc nepomůžou, nebo ano? :hm
Magistr Kelly
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ad6360 5. 4. 2007 08:02

FAN. píše:jen aby ten údajně velký dluh nebyla tak trochu, jen blamáž(strašidlo) na voliče.o/quote]
Také mám ty obavy, navíc když vidíte, na jaké ukrutné p*čoviny jsou peníze prakticky v neomezené výši a zase jak nejsou peníze ani na základní věci ...
ad6360
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Noovo 5. 4. 2007 08:02

jannnn píše:Takže já se připojím jenom s malou poznámkou, že mně osobně se ty reformy zdají příliš měkké. Jenže bohužel žijeme v zemi, kde lidi nejsou ochotní se ani trošku dočasně uskromnit pro budoucí růst.n/quote]

Bohuzel i ja patrim k temto lidem musim to tady priznat verejne, jsem v tomhle sobec a nechce se mi uskromnovat na ukor budouci generace, proc taky...mam si rvat od huby, aby ostatni mohli zit v pohode...takze sorry, ale je to tak...
Nebudu tady prohlasovat, ze se vzdam vseho jen, aby se meli lide v budoucnu lip...nebudeme, to by si museli urvat od húby dalsi a dalsi generace, protoze ten pruser v podobe statniho dluhu se slepit neda a ani slepit nepujde, to je realita...a kdyz se slepi a budeme na nule, tak stejne prijde nejaka ta valka ci prirodni katastrofa :lol: , takze proc tohle vsechno k cemu?
A jednoho teplého červnového dne se narodila Noovo:))

Love is a Losing Game

VENUS=Noovo :)

BYLO TO SILNĚJŠÍ NEŽ JÁ...Valmont (a já to také ráda používám:))
Noovo
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka