Jiří Čunek

Vrcholová i místní politika; vláda, zákony, soudy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Case 17. 12. 2006 17:22

Doufám, že všichni po shlédnutí dnešních OVM vystřízlivěli ohledně sympatií k Jiřímu Čunkovi.
A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník

Odeslat příspěvekod jannnn 17. 12. 2006 17:24

Videl jsem prvni cast (CT24 nemame) a nevim proc bych mel :)
jannnn
Přeborník

Odeslat příspěvekod FAN. 17. 12. 2006 18:24

........pojmenovává věci tak jak jsou,které ostatní nechtěji slyšet. :shock: Jinak mi moc sympatický není,uvidíme co se z něho vyklube? : :eh
YETI 1.4 TSI Outdoor elegance green tec - oranž terrakotta.
FAN.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Case 17. 12. 2006 18:36

Já se jenom nemůžu zbavit dojmu, že jediný, jediný důvod, proč je tak populární, je to vystěhování cikánů. Čirou náhodou krátce před volbami. Jinak opravdu nevím, co na něm kdo vidí.

Nejlepší šéf lidovců byl podle mě Kalousek. Jenže volit KDU-ČSL za Kalouska bylo v praxi volbou (pseudo)křesťanské varianty ODS. Což mi teda osobně nevadí, ale lidovci tím ve volbách asi utrpěli. A pak je tu ten nešťastný konec léta.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník

Odeslat příspěvekod FAN. 17. 12. 2006 19:29

......podle mne lidovecké vedení táhne stranu až příliš moc do prava a tím jejich preference klesají.Lidé by je volili víc kdyby šli od sředu mírně nalevo.Tak samo zelení. Tak to je malá kopie ODS.
FAN.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Case 17. 12. 2006 19:47

Zelené bych až tak nedémonizoval. Mají dost odlišný program od ODS, jejich vidění světa je taky dost odlišné. Je ale pravda, že se v parlamentu zatím chovají nikoliv jako liberální strana akcentující ekologická témata, nýbrž jako pátá kolona ODS. Což je mi nesmírně sympatické. Navíc je to snad jediná strana, která se v povolebních jednání chová slušně, korektně a inteligentně. Co se týče jednání o vládě, tak tam jim nemám co vytknout.

A s tou lidoveckou pravicovostí to podle mě nebude do budoucna tak žhavé. Ale nesouhlasím s tím, že by měli být středo-levou stranou. To by měli být podle mého Zelení. KDU-ČSL by naopak měla být středo-pravou stranou.

Ideální vize budoucího vývoje ČR: Komunisté vymřou, v zemi se zachová poměrný systém, kde bude na levici Zelení a ČSSD, na pravici bude ODS a lidovci.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník

Odeslat příspěvekod Bobroněnko 17. 12. 2006 19:49

case, ano, zviditelnil se tím. ale udělal to, co bylo třeba. je mi jedno, že před volbami, pro mě je celkem rozhodující, že už se nemusím v noci ve městě bát, co mi spadne na hlavu. navíc, vsetínský hokej tady pořád je jen kvůli němu. a ty dotace EU taky stojí za řeč.
Hell was full...so I came back!
Bobroněnko
Přeborník

Odeslat příspěvekod Case 17. 12. 2006 19:57

Ale já nezpochybňuji to, že je to schopný komunální politik. Já se jen pozastavuji nad jeho popularitou a tím, že se dostal do vysoké politiky.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník

Odeslat příspěvekod FAN. 17. 12. 2006 20:29

.......po roce 89 měla ODS jedinečnou šanci vymazat komunisty z pol.mapy a možná i celou levici, jestli né navždy,tak na pěkně dlouho.Bohužel,nebo bohudík,jak pro koho,zmršila co se dalo. No a dnes,jesli se dostane k moci,tak když nebude dělat politiku pro širší masy tedy pro ty obyčejněší lidi,ale jen pro těch horních desettisíc tak ti komunisti jen tak nezmizí, ba naopak posílí. A taky se u moci dlouho neudrží příklad Slovensko, měli by se poučit. Snad bude líp né , nebo už bylo? :hm
FAN.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Case 17. 12. 2006 20:51

Hele, to sem moc nepatří.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 17. 12. 2006 21:55

Kdo měl jakou šanci vymazat komunisty z mapy? Po roce 89 jen komunisti převlékli kabáty a jede se dál.A pokud dnes někdo Klausovi vyčítá,že ho možná zvolili do funkce prezidenta komunisté,tak nezapomínejme,že ti covolili Havla byli komunisti téměř všichni!
Pavel Mareš
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Case 18. 12. 2006 06:53

No, já nevím, proč by se tu něco měl "vymazávat". To je mimořádně zvrácená představa o demokracii, blízká bolševismu, akorát napravo. Já, ač jsem stoupenec pravice, opravdu netoužím po nějakém vymazání levice. Byl bych rád za lepší levicové strany a lepší levicové politiky a domnívám se, že naše země potřebuje po 8 letech změnu vlády jako sůl, ale na vymazání levice na dobu neurčitou nevidím nic dobrého.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník

Odeslat příspěvekod FAN. 18. 12. 2006 12:29

:lol: :lol: :lol: :lol: .............zas tak doslova to brát nemusíš, já to říkám proto že ODS nás teď pořad straší antikomunismem, no tak přeci měli po roce 89 něco s nima udělat, teď po 17 létech by je chtěli zakazovat nebo zrušit.?..............ohledně toho Klause ,když je takový férový tak to má přiznat že ho podpořili komunisti,ale on bohužel stratil paměť. Havlovi Klaus nesahá ani po kotníky. Havel byl za komanču vězněny za své názory,kdežto pan Klaus si seděl na zadečku pěkně v teple prognostického ústavu a držel hubu a krok,teď se veze na vlně antikomunismu ODS. Taky jsem byl kdysi volič ODS, hluchý,slepý,po roce 98 jsem vystřízlivěl. Přes to by mi moc ani nevadilo kdyby ODS vládla,aspoň by se ukázalo co v ní je. Kdysi nás strašili kapitalismen,imperialismem,teď najednou zas komunismem a návratem před rok 89. Ach jo. :hm :hm ......jinak to chce klid a nohy v teple a neurážet se když má někdo jiný názor :wink:.....protože to už tu kdysi bylo!!! :pozor2 čau :D
FAN.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pavel Mareš 18. 12. 2006 19:50

Case: Demokracie se o život na slunci musí sama prát.Není samospasitelná.
Pavel Mareš
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Case 18. 12. 2006 20:07

Jo, jasně, zakázání komunistů bude fakt spásou české demokracie.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka