Jste pravičáci nebo levičáci?A proč?

Vrcholová i místní politika; vláda, zákony, soudy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Magistr Kelly 12. 3. 2007 10:51

Ledni_Medved píše:Nemecko kde je dneska? 10mil. nezamestnanost , statni dluh roste zavratnou rychlosti, vraci se jim tam nacismus ...

Do Německa se vrací nacismus??? To soudíš podle toho, že někde v Horní Dolní se dostalo pár kreténů z NPD do obecního zastupitelstva?
Vzhledem k tomu že my máme 26 parchantů z nejstalinističtěšjší komunistické partaje přímo v národním parlamentu, tak bych viděl tohle jako daleko větší problém.
Magistr Kelly
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Case 13. 3. 2007 21:29

Nacismus se vrátit jaksi ani moc nemůže, zdiskredival se spolu s fašismem (byť ten v tom byl tak trochu nevinně) holocaustem, takže se nedá předpokládat nějaká masovější podpora neonacismu. Ovšem krajní pravice má různé podoby, Jean-Marie Le Pen či Haider jsou krásné příklady moderních krajně pravicových politiků. Neonacismus bude pro nejbližší budoucnost záležitostí pouze velmi malých násilnických skupinek.
A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník

Odeslat příspěvekod Storeman 20. 3. 2007 14:48

Jsem obyčejný zaměstnanec a tudíš levičák! Jsem sice „vedoucí“ a mám lehce nadprůměrný plat, ale srovnatelný zaměstnanec v Německu bydlí ve vlastním domě, pravidelně jezdí k moři a v zimě na hory, každé 2-3 roky má nové auto a to já si dovolit nemohu. Protože který „majitel“ i když prosperuje dá zaměstnanci víc než to minimum co musí? A hlavně na menších městech jsou podnikatelé domluvení a drží platy na minimální hranici. U nás vládne kapitalismus o kterém jsme se učili ve školách. Kapitalista – vykořisťovatel, pracující – vykořisťovaný!
Ford Mondeo Mk.III 1,8 92kW
Storeman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod trent 20. 3. 2007 15:00

Souhlasím, ale to je ten špatný kapitalismus. Ten relativně správný je třeba v Tebou zmiňovaném Německu, nicméně si nemyslím, že díky levici bychom se zde mohli někdy mít jako v onom Německu nebo kdekoliv jinde. Nebo nakonec bychom se tak i mohli mít, ale je to v lidech mám pocit, že těch opravdu schopných politiku(levice i pravice) je v našich končinách tak málo, že se zde stejně nezmění nic. Jedni se zadluží pro dočasné blaho nás, voličů a druzí naopak nás volice donutí vytahnout více peněz kapes. A výsledek je jen ten, že se nic v bližší budoucnosti dramaticky nazmění.
trent
NightWriter

Odeslat příspěvekod Andrew_R 20. 3. 2007 15:24

Storeman: hele, já to vidím spíš takto. Proč jsi ten vykořisťovaný a né ten vykořisťovatel? Systém, který tu máme ti to umožňuje obrátit. Jestli i pak budeš volit levici, je už tvoje věc ;)
To say 'I love you' one must know first how to say the 'I.'
Andrew_R
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Calhoun 20. 3. 2007 16:05

Storeman:
Bohuzel mas pravdu :( .

Andrew_R:
"...Proč jsi ten vykořisťovaný a né ten vykořisťovatel?..." mozna Ti to prijde zvlastni ale jsou i slusni lide kteri na podobne fungovani nemaji zaludek :wink: .
Calhoun
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Noovo 20. 3. 2007 16:15

celou dobu jsem byla pravicak, ale jak to ted v posledni dobe pozoruji, tak se ze me stava nestranik :?
A jednoho teplého červnového dne se narodila Noovo:))

Love is a Losing Game

VENUS=Noovo :)

BYLO TO SILNĚJŠÍ NEŽ JÁ...Valmont (a já to také ráda používám:))
Noovo
Přeborník

Odeslat příspěvekod FAN. 20. 3. 2007 16:33

........jó holt u nás se de asi z extrému do extrému?! :hm
YETI 1.4 TSI Outdoor elegance green tec - oranž terrakotta.
FAN.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod FAN. 20. 3. 2007 16:35

Noovo píše:celou dobu jsem byla pravicak, ale jak to ted v posledni dobe pozoruji, tak se ze me stava nestranik :?
................za rok nebo dva budeš leličák. :shock: :wink:
FAN.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Andrew_R 20. 3. 2007 16:37

Calhoun: Když bude zaměstnavatel, je z něj automaticky vykořisťovatel. To byla přeci nadsázka :). Není důvod být ten špatný. Může být krásný, chytrý, milý, štědrý zaměstnavatel. Zvýší všem zaměstnancům platy, sníží pracovní dobu, přidá další dny volna a jistě bude rát platit vyšší daně. To je sen všech levičáků, né?
Andrew_R
Nadšenec

Odeslat příspěvekod FAN. 20. 3. 2007 17:34

........tak to se asi nikdy nestane! :? :wink:
FAN.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Noovo 20. 3. 2007 17:50

Fan: leličák a ani levičák se ze me nestane to vim uz ted :D

Love is a Losing Game

Noovo
Přeborník

Odeslat příspěvekod FAN. 20. 3. 2007 18:34

Noovo píše:Fan: leličák a ani levičák se ze me nestane to vim uz ted :D /quote]
...........nikdy neříkej NIKDY! :nenapadne
FAN.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Weslo 21. 3. 2007 10:10

no abych řekl pravdu nechápu jak můžeš porovnávat jakkýkoliv vyspělý stát na světě a nás...:)

já se právě každý měsíc podívám na výplatnici..

náklady zaměstnavatele: cca 25000,-
(má práce má tedy hodnotu 25000,-)
odvody zaměstnavatele + mé odvody(tzn. daň sociální a zdravotní): 10000,-
reálně dostanu za svoji měsíční práci 15000,-
z těch si ještě 19% ihned odečtu jako DPH na cokoliv

takže vydělám hodně a dostanu ho*no .. respektive polovinu

pak ještě vypláznu společně s přítelkyní 12 000,- za bydlení protože musím dotovat ty chudáky co sice vydělávají stejně nebo víc než já ale mají u nás v domě regulovaný nájem...takže já platím ve 2+1 12k a a oni ve 3+1 4k...opět dky moudré levici které chce přece spravedlnost pro všechny....(a moudré pravici které to nezrušila když ještě mohla :twisted: )

a proto jsem spíše doprava..protože mě to se*e
Naposledy upravil Weslo dne 21. 3. 2007 10:17, celkově upraveno 1
Weslo RepRezent® vegetarián a odpůrce týrání zvířat ©
Weslo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Noovo 21. 3. 2007 10:11

FAN. píše:
Noovo píše:Fan: leličák a ani levičák se ze me nestane to vim uz ted :D /quote]...........nikdy neříkej NIKDY! :nenapadne /quote]

vidis v me predchazejici odpovedi NIKDY? :D

Love is a Losing Game

Noovo
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka