[quote="Jiří Pešek"oconkerrr: Ze si to Havel nemysli, vubec nic neznamena. Pokud vim, Havel neni vystudovanej ekonom narozdil od soucasneho prezidenta.[/quote]
Tak zaprve, VSE vystuduje i cvicena opice. Ale vazne - Klaus je vzdelany hlavne diky tomu, ze byl konformni s rezimem a mohl diky tomu studovat i v Americe. Vaclav Havel mezitim musel delat kulisaka.
[quote="Jiří Pešek"oODS svuj volebni program ma, narozdil od CSSD, ktery jen kritizuje ODS.[/quote]
Jediny volebni program ODS je straseni pred komunismem a nechutne zvelicovani ruznych "afer", jako napriklad "afera Grossuv byt", kterouzto treba Vaclav Havel nazval jako "okopavani kotniku".
HN: O "kopání do kotníků" jste mluvil už loni v bytové aféře Stanislava Grosse. Myslíte, že nemáme právo vědět, kde vzal politik na byt a jestli není náhodou někomu zavázán?
To zajisté. Ale celá Grossova aféra mi přišla trochu obskurní. A nic z ní vlastně nevyplynulo než to, že pan Gross přišel o funkci předsedy vlády a z nejpopulárnějšího politika se stal tím nejméně oblíbeným.
Není zřejmé, čeho se dopustil. Snad takového mlžení, které by se politik dopouštět neměl. Ale jestli si půjčil před pěti nebo deseti lety od pana Y, nevím, v čem je podstata jeho zločinu.
HN: Pokud to není schopen vysvětlit, mohl to být ve skutečnosti úplatek.
Kdybychom vycházeli z takové presumpce viny, musel by člověk neustále vysvětlovat příšerně moc věcí. Třeba kde se vzala tady ta sklenička na stole.
Když si od někoho půjčí, samo o sobě to trestné není. Jestliže pak říkal každý den, že je to od někoho jiného, lehce se tím znemožňoval, nicméně zdá se mi, že kdyby na začátku řekl "co je vám po tom, od koho jsem si půjčil", mohl mít klid. Tak to udělali ti mazanější, třeba Vlastimil Tlustý. /quote]