Politická diskuse

Vrcholová i místní politika; vláda, zákony, soudy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod trent 14. 2. 2013 15:04

Já zde ale žádné rozsudky nenapsal, jen jsem se vyjádřil k jednomu bodu co jsi napsal. Na druhou stranu, i já zdám obydlí, kde se velmi často vyskytuji, ale když je tma, tak si rozsvítím. Proto jsem to přirovnával k postavám z filmů. Ale uznávám, co člověk, to unikát a ne každý by se zachoval jako já. Někdy dokonce překvapím sám sebe.
Jediné, co k tomu mohu dodat, že jsi-li nevinný, je celkem k *****ání čím jsi si prošel a jak to dopadlo. Nakonec to jen potvrzuje, že pokud státní šiml nemá zájem, je těžké jej k něčemu dotlačit.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter

Odeslat příspěvekod trodas 14. 2. 2013 15:10

Dole není třeba si rozžínat, když vidíš na schody dost a jen tama procházíš, že.

Nezapomínej, že maminku to zabilo, co nám udělali... Rakovina se nerozvine jen tak a systematicky jí odpírali léčbu...

A o tom, k čemu lze státního šimla dotlačit se rozepíšu jinde.
It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong. -Voltaire
I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts... -Hemingway
trodas
Přeborník

Odeslat příspěvekod Slonik 17. 2. 2013 20:17

Státního šimla lze dotlačit k lecčemus ... a bohužel k lecčemus taky ne
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod trodas 18. 2. 2013 11:15

Například ho nikdy nedotlačíš k tomu, aby objasnil, na základě čeho zahájil mé trestní stíhání, když žádný podklad k tvrzení, že by mně pan Macourek v 2h v noci v protijedoucím autě poznal, jeho podání vysvětlení z 9.11.2009 prostě neobsahuje:
Obrázek

Anebo tam někde vidíš, že říká, že mně měl vidět? Já tedy ne a docela podrobně tam popisuje ledasco...

A tento rozpor jeho následující výpověď 19.11.2009 nijak neodstranila, mimo jiné se v ní dočteš ( http://s18.postimage.org/pxa82bprt/417.png ), že nevěděl nejprve ani kudy vlastně jel domů (zřejmně byl upozorněn na problém s kamerami, které tatovo auto nezachytily), že neví jak se můj otec vlastně jmenuje a že se to mělo stát 8.1.2009... Překlep? Jistě, i to je možné. Pak proč to podepsal a nežádal opravu?

A této "výpovědi" byla dána přednost před znaleckým posudkem i zajištěnými stopami (!)... nota bene když v hlavním líčení přišel s tím, že:

č.l. 1715 - ,,zahlédl vozidlo značky Škoda Favorit kombi...“ ,,auto světle zelené barvy, combi Favorit“ ,,...člověk auto pozná pohledem z hlediska jeho poškození, stavu...“ č.l. 1717 - ,,...značka auta... Škoda Favorit combi“ ,,...typ vozidla... bylo to, co bylo před felicií“ -
po předložení fotografií - ,,předtím měl vozidlo Favorit, toto je vozidlo Felicia combi.“ č.l. 1719 - „Vozidlo jsem poznal podle barvy a stavu, tzn. způsob, resp. rozsah koroze, hagusů, vizuálního vzhledu.“ ,,Pokud jsem uváděl, že jsem ho poznal i podle běžných deformací, pak to byly orezlé blatníky, puchýře na blatníkách, nebylo to vysloveně zkorodované auto, ale jevící známky jistého stáří.“).
č.l. 87 - Ohledání auta - ,,...nepoškozené...“ ,,...nejevící známky poškození.“ a viz. fotodokumentace na č.l. 95 - 104, shodně i svědkyně Jaroslava Svozilová, č.l. 1743 - ,,Auto... nemá běžné poškození.“ ,,Auto má dobrý lak.“
Nikdo u nás Favorita neměl ani neužíval. (č.l. 3001 - výpis z registru vozidel, kaine Favorit!)
( http://ulozto.cz/xaoKnZA/111114-bystroz ... 6-2347-doc )
It is dangerous to be right in matters on which the established authorities are wrong. -Voltaire
I believe that all the people who stand to profit by a war and who help provoke it should be shot on the first day it starts... -Hemingway
trodas
Přeborník

Odeslat příspěvekod trodas 1. 3. 2013 10:18

O čem se v našich "médiích" rozhodně nedozvíte vůbec nic:
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/1728 ... -spanelsku
...a pak že tu není nějaké spiknutí vlastníků médií a mocných...

Policista napadenému nepomohl, naopak do něho ještě kopl
http://www.novinky.cz/krimi/294723-.html
Trestní výpravu na Glase měl naplánovat Alexa, když v hospodě popíjel společně s Tokárem a Krýslem. Už mě pronásledovali, když jsem se vracel autem domů. Chtěl jsem se schovat do baráku, ale Alexa mě chytil do kravaty a vytáhl ze dveří ven. Schytal jsem od něho pár ran pěstí. Pak mě Krýsl kopnul do boku a já se svalil na zem. Pak jsem dostal ještě další tři kopance... Pan Krýsl je policista.

Jihoafrická policie uvláčela taxikáře k smrti
http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/294678-.html
...smrt mozambického taxikáře, kterého muži zákona připoutali k antonu a vlekli ho. Imigrant zemřel o několik hodin později ve vazbě. Brutální čin natočil kolemjdoucí na video.
To v JAR na ty sprosté podezřelé vzali ještě tvrdší metr...
trodas
Přeborník

Odeslat příspěvekod Jack111 1. 3. 2013 12:46

trodas: Co považuješ za naše média? ČTK o tom normálně informovala a ostatní to klasicky přebírali. Takže co čteš?
Jack111
Přeborník

Odeslat příspěvekod trodas 1. 3. 2013 19:34

Mylím internetová. Na Novinkách o tom tedy moc nebylo... :)

USA - půl století historie mučení (anglicky)
http://www.princeton.edu/~soapbox/vol3no2/32mandic.html
Např. Íránci dlouho trpěli v rukách šáhovy tajné policie SAVAK, kterou CIA sama vytvořila. CIA dokonce SAVAKu předala instruktážní film, jak postupovat při mučení žen. Nebo že do Guatemaly dodávala USA elektrické generátory na elektrošoky v intimních oblastech po 20 let od roku 1960. Nebo že ve Vietnamu zaráželi Vietnamcům skrz ucho do mozku šestipalcový kolík, až oběť zemřela. Nebo před podstatnějšími vězni (kteří snad měli mít nějaké důležitější informace) ve Vietnamu shazovali ty nepodstatné z helikoptéry vysoko ve vzduchu, aby ji přiměli mluvit...
trodas
Přeborník

Odeslat příspěvekod Jack111 1. 3. 2013 20:07

trodas: A co tam podle tebe mělo být? Deset článků, padesát rozhovorů a týden to tam má vyset jako hlavní zpráva?
Podle mého je naprosto adekvátní se o tom v česku zmínit v jednom článku. Tak se stalo. Dokonce i na těch tvejch novinkách.
Jack111
Přeborník

Odeslat příspěvekod trodas 2. 3. 2013 19:58

Asi jsem to nějak prošvihl, link?

A informace o tom, že se nám tady hroutí dva státy, by asi měly být poněkud důležitější, než např. žaloba na odstupujícího prezidenta... Některé zprávy jsou alespoň informativně zajímavé:

Na Islandu testovali masné výrobky kvůli konině. Nenašli vůbec žádné maso.
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/294841-.html
Testování potravin není nikdy dost... člověk se dozví velmi zajímavé věci... Strašně rád bych si otestoval celou řadu věcí, protože se domnívám, že mnohé údaje na potravinách jsou zcela odlišné od reality...
trodas
Přeborník

Odeslat příspěvekod Jack111 3. 3. 2013 01:14

Třeba http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/294188-pri-demonstracich-v-madridu-zadrzela-policie-desitky-lidi.html

Ty demonstrace nejsou příliš zajímavý. Ti lidi, co jsou v ulicích jsou slabý, většina z nich nemá žádnou moc ani příliš peněz. Tyhle dvě věci jsou důležitý.
Mnohem více mě zajímá náš prezident, který tu moc má, než jeden z mnoha zahraničních protestů. O problémech mám, domnívám se, lepší zdroje než je ulice.

S testováním souhlasím. Jen to stojí peníze, tak možná radši než testovat každý sousto, byl bych pro pořádný postihy v případě pochybení.
Otestovat si samozřejmě můžeš v podstatě cokoliv. Stačí si to zaplatit. :D
Jack111
Přeborník

Odeslat příspěvekod trodas 31. 3. 2013 23:03

Na to bohužel nemám... :( Nicméně zaujalo mně tohle:

Banky obvykle generují zisk. Kolik ho vygenerovala ČNB...?
http://www.zlaterezervy.cz/clanky/analy ... -dluhopisy
Od svého založení vygenerovala kumulovanou ztrátu ve výši 140 mIlIard Kč...! WTF! V průběhu roku 1998 prodala Česká národní banka 55,78 tuny zlata, vyneslo to 16,4 miliard Kč. Jenže hodnota toho prodaného zlata k 15.3.2012 byla 55,51miliard Kč, tedy zisk kdyby si ČNB zlato ponechala by byl 238 %, tedy 17% za rok...

Necháme-li to tak jít dál, pak abychom se připravili:
Jste připraveni na situaci, kdy se i na dveřích českých bank objeví cedule „Zavřeno“?
http://klima.blog.ihned.cz/c1-59596990- ... reno-ldquo
Po 20 letech „úspěšného“ budování kapitalismu není ČR soběstačná prakticky v ničem a vše se musí, alespoň zčásti dovážet. Souhrnně řečeno, náš národ je v mnohem větším existenčním ohrožení, než si většina Čechů vůbec připouští.
trodas
Přeborník

Odeslat příspěvekod S474N 1. 4. 2013 08:35

A ty snad nejsi pripraven? Mas realne vubec o co prijit?
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Slonik 1. 4. 2013 14:58

Trodas: Česká národní banka není podnikatelským subjektem - jedná se o veřejnoprávní subjekt a jejím úkolem není primárně vytvářet zisk. Ačkoli souhlasím s tím, že by bylo lepší, kdyby zisk vytvářela, její úkoly jsou takové, že občas ztrátu nutně generují (například intervence na finančním trhu, které mají zabránit významným výkyvům kurzu české měny a kdy jdou její kroky proti postupu měnových spekulantů).

Bohužel souhlasím i s tím, že Česká republika není soběstačná v řadě komodit. To je zase dáno "moudrými" rozhodnutími EU ať co se týče třeba cukru (likvidace funčních českých cukrovarů) nebo biopaliv (dotování produkce "drancujících plodin" jako je řepka).

Jako normální občan (asi řekneš "ovčan") si svůj skromný majetek diverzifikuji, pojištěné částky vkladů 100.000 € moje bankovní vklady nedosahují a snažím se chovat se tak abych přežil. Samozřejmě, může dojít k situaci, kdy mi nějaký třeba i tzv. pravicový politik ukradne penzijní úspory, nařídí zabavit fyzicky držené investiční zlato nebo mi znárodní ty dva ary půdy.

Po zkušenostech svých předků spoléhám na to, že se to nikomu nepovede najednou a ztráty nebudou tím pádem absolutní
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod icotech852 1. 4. 2013 15:09

Slobodný ovčan :-D :tleskani
forsaken...
icotech852
Přeborník

Odeslat příspěvekod Slonik 1. 4. 2013 18:11

Já říkal normální nikoli svobodný .... . Svojí svobodu před bandou idiotů si pokusím uhájit bez ohledu na to, že pro tu bandu idiotů pracuju. Překvapivě pro "ovčany" i proti nim :-)
Slonik
Expert

Předchozí stránkaDalší stránka