Myslím si, že David Ráth je skutečný odborník a rozumí svému řemeslu a už mne doslova štve, jak ODS pokaždé vylije kýbl žluči na někoho, kdo nastupuje do nějaké ministerské funkci. Nejprve to byl leader Paroubek, pak zase ODS nevoněl nový ministr Jandák a teď David Rath.
Moc se mi líbil v jedné diskuzi, redaktor se ho na něco ptal on odpovídal a stínový ministr Julínek za ODS mu neustále skákal do řeči. David Rath možná vypadá na venek jako nějaký arogatní frajírek, ale správně ho okřiknul Julínka, že nemá dobré vychování, když skáče do řeči. ODS nejraději jenom kritizuje, nenabízí žádné alternativní řešení, a když už, tak pro ty milionáře, korupčníky a nemyslí na lidi. David Rath je odborník na slovo vzatý, čas ukáže jestli je dobrý ministr či nikoliv. Každopádně, každý nový ministr potřebuje 100 dnů hájení.
A co mne rozlobilo, je, když Klaus nechtěl jmenovat Rátha ministrem a mluvil pořád o střetu zájmu. Možná si to asi nikdo nepamatuje, možná samotný Klaus má ztrátu paměti, ale přece to byl on, jako bývalý premíér vlády za ODS, který umožnil své manželce, aby byla v dozorčí radě ČEZU a jiných funkcích, tam taky je střet zájmů ?
Všichni ti, kteří mluví o střetu zájmu a kydají špínu na ČSSD, by se měli podívat do zrcadla. Já Ráthovi fandím, já nemám rád játra, já mám rád Rátha.