adams píše:No, ještě mi tam chybí taková drobnost.. DPH. To zaplatí každý, pokud cokoliv koupí z jednou zdaněných peněz, a když to propijete, nebo projezdíte autem, tak ještě spotřební
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
.
Takže, o nižší zdanění se vlastně může postarat každý z nás, pokud si bude peníze schovávat a neutrácet. A i tak nám to "zdaní" inflace. Takže mě vlastně jen napadá - chcete platit menší daně? Nevydělávejte.c/quote]
Mluvíme o daních z příjmů. Ale když jsme u toho, ono ani omezení spotřeby nikam nevede, protože když neutratíš, tak sice "neutratíš" DPH nebo jiné nepřímé daně, se kterou je inflace (vloni 2,8%) nesrovnatelná, ale háček je jinde. Ještě dnes slyším ředitele nevím kterých vodáren: Lidi šetřili s vodou, museli jsme zdražit, abychom měli zisky. Jenže lidi začali šetřit ještě víc, tak musíme zdražit zas. Stát se zachová stejně. Tady to totiž není tak, že by se to, co stát může spotřebovat, řídilo podle toho, kolik vybere. Tak se musíme chovat my, vyžít z toho, co vyděláme a co nám zbyde. Ale tatíček stát (a další)? Spočítáme, kolik potřebujeme, a pak stanovíme daňové zatížení tak, aby se vybralo dost, pro jistotu trochu víc.
Prý je chytré učit se z vlastních chyb. Přijde mi chytřejší učit se z chyb jiných, nejlíp pak z chyb těch chytrých, a vlastní radši nedělat.