Největší Čech

Vrcholová i místní politika; vláda, zákony, soudy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod joane 31. 5. 2005 11:56

Co si o této akci myslíte? Nevím, jak si někdo může dovolit srovnávat osobnosti napříč dějinami Českého státu. Každý měl pro Česko velký význam a já se prostě musím postavit zásadně proti této akci. Nesouhlasím s volbou největšího Čecha - je to naprosto nesmyslná soutěž.
joane

Odeslat příspěvekod iwigirl 31. 5. 2005 12:04

Me osobne to prijde jako projekt s temer nulovou vypovidajici hodnotou.Jednak,jak psala joane,nelze vedle sebe stavet napr.Bozenu Nemcovou a Karla IV.,kazdy byl vyznamny a prospesny necim jinym...
A druha vec-do takovychto a podobnych "soutezi" hlasuji vetsinou pouze urcite vrstvy obyvatel(tj. ty,ktere na to maji cas).
Vsadim se,ze jinak by vysledek dopadl,pokud by se hlasovani ucastnili pouze lide se zakladnim vzdelanim,a jinak,pokud by hlasovali vysokoskolaci(otazka je,zda by vubec hlasovali).
Bohuzel,dnesni doba si zada souteze tohoto typu,kdy se hleda neco nejnej..
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod S-Tony 31. 5. 2005 12:14

No já bych to přejmenoval spíš na nejznámější Čech. Divací hlasují podle toho, jak je která osobnost známá. Podle toho jak jim byla vtloukána do hlavy na základní a střední škole.
Je jasné, že více lidí zná Kalra IV než třeba Boleslava I.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník

Odeslat příspěvekod Asspenn 31. 5. 2005 13:00

Proč hledáte hodnotu a smysl pořadu v jeho vlastnostech?
Je to zakázka jako vyšitá. Desetitisíce lidí se dohadujou, jestli Havel, nebo Cimrman, viděl jsem i hlasy pro Anetu nebo Ali Amiriho ... lidi blbnou, dovádějí, hrajou si ....

..... a kdo si hraje, nezlobí.
Prý je chytré učit se z vlastních chyb. Přijde mi chytřejší učit se z chyb jiných, nejlíp pak z chyb těch chytrých, a vlastní radši nedělat.
Asspenn
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ivo M. 31. 5. 2005 13:06

To je sice pravda, ale někdy mi přijde, že to už lidé berou až moc vážně. Je možné, že se za 50 let ohlédneme zpátky a nebudeme věřit tomu, že si Češi mohli do první desítky vybrat toho a toho.
Ivo M.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod zelda 2. 6. 2005 09:31

joane píše:Co si o této akci myslíte? Nevím, jak si někdo může dovolit srovnávat osobnosti napříč dějinami Českého státu. Každý měl pro Česko velký význam a já se prostě musím postavit zásadně proti této akci. Nesouhlasím s volbou největšího Čecha - je to naprosto nesmyslná soutěž.e/quote]

soutěž O největšího Čecha nás přivádí k úvaze, koho si kdo z nás nejvíce váží

z tohoto úhlu pohledu mohu klidně srovnávat třeba Dvořáka a Žižku.
zelda