K jaké politické straně se hlásíte a proč?

Vrcholová i místní politika; vláda, zákony, soudy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod gibo 23. 5. 2005 23:44

Podporujete ODS, ČSSD nebo jinou stranu? A proč jste si vybrali právě tuto? Jste sami členové některé politické strany? Já nejsem členem žádné strany a jsem na to hrdý!
gibo

Odeslat příspěvekod hnědka 23. 5. 2005 23:53

Obecne se hlasim ke kterekoli rozumne politicke strane, ale momentalne mi je jednoznacne nejblizsi ODS. Je totiz jedna vec, ktera ji od ostatnich pravicovych stran odlisuje - ma PROGRAM.
hnědka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S-Tony 23. 5. 2005 23:54

Nejsem členem žádné strany. Nemůžu říct že některá strana je super a ostatní stojí za.... Každá strana má něco co mi vyhovuje. Ale pokud jdu volit tak jedině ODS. Jsem z rodini pondikatelů. ČSSD nikdy a KSČ ani náhodou.
Mám takovou strategii. Pokud nechci aby vyhráli komouši nebo sociálové tak k volbám musím. A volit můžu jedině stranu která je jim v patách a má realné šance obě strany porazit. Takže proto ODS. Je to menší zlo.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník

Odeslat příspěvekod Luke 24. 5. 2005 00:07

Netíhnu k nikomu, ale volit budu ODS - jako nejmenší zlo
Luke
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bigdoc 24. 5. 2005 06:54

Nejsem členem žádné strany, protože to by už vyžadovalo jednak mimořádně vysokou míru ztotožnění, doslova odhodlání za tu stranu "bojovat", a to by taky znamenalo, že bych se s ní musel důkladně seznámit: s tím, co dlouhodobě prosazuje, s jejími lidmi atd.

I když jsem je nikdy nevolil, uvažuji o Zelených: je načase, aby se do českého parlamentu dostala tato středová strana, která je v parlamentech všech rozumných evropských zemí a kultivuje je.
bigdoc
Nadšenec

Odeslat příspěvekod VoteUS 24. 5. 2005 08:06

Nejspis pudu volit CSSD.Myslim ze to tu nevedou zas tak spatne.ODS mi docela vadi tim, jak se uz ted chovaj jakoby vyhrali.Ale hlavne mi je spatne z toho jakou umelou aferu vyvolali proti Grosovi!!Ten kdo nevidi, ze tohle bylo politicky. tak musi bejt slepej.Na KAZDYHO se tam neco najde a de jen o to to zmedializovat...No a koministy bych nevolil nikdy-sem spis za jejich zruseni!! Je mi z toho spatne, kdyz si uvedomim ze skoro 1/4lidi co pridou k volbam je voli!!Je to hnus, kdyz si uvedomim ze kdyz jdu do tevolebni mistnosti, ze 1/4 lidi co tam potkam sou prasata!!NO FUJ!!!! Volte cokoli, jen NE KOMUNISTY
VoteUS

Odeslat příspěvekod hnědka 24. 5. 2005 12:02

bigdoc píše:I když jsem je nikdy nevolil, uvažuji o Zelených: je načase, aby se do českého parlamentu dostala tato středová strana, která je v parlamentech všech rozumných evropských zemí a kultivuje je.k/quote]

Zeleni nejsou stredova strana. Zeleni jsou tradicne stranou levicovou.
hnědka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hnědka 24. 5. 2005 12:06

VoteUS píše:Ale hlavne mi je spatne z toho jakou umelou aferu vyvolali proti Grosovi!!Ten kdo nevidi, ze tohle bylo politicky. tak musi bejt slepej.

ODS nevyvolala aferu proti Grossovi. A uz vubec to nebyla afera umela. MF jenom zverejnovala fakta a nesrovnalosti. ODS se zacala chovat aktivne az nekolik tydnu po zacatku afér, kdyz nekdo napsal, ze asi maji taky maslo na hlave, kdyz jsou tak pasivni.

Muj osobni odhad ale je, ze rozdmychavani afer hodne pomohla PPF, aby zabranila privatizaci Telecomu.
hnědka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod VoteUS 24. 5. 2005 12:43

Grosovo aferu zacala MF(idnes).ODS se dlouho bali do toho mluvit-taky ze se pak ukazalo, ze jeji poslanci sou na tom velice podobne(viz.Tlusty).Kdovi kdo tohle vsechno ridi.Jen bych chtel podotknout, ze MF a ostatni novinova media nejsou Ceska, ale myslim ze patri Rakousku nebo Nemecku, takze tu aferu ridil nekdo zvenci
VoteUS

Odeslat příspěvekod hnědka 24. 5. 2005 12:45

MF Dnes je nemecka :-) A furt nevim, co myslis tim rizenim. Povazujes snad za spatne, ze nekdo ukazal na majetkove nesrovnalosti premiera?
hnědka
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bigdoc 24. 5. 2005 14:09

[quote="hnědka";

Zeleni nejsou stredova strana. Zeleni jsou tradicne stranou levicovou.[/quote]

Možná máš pravdu, že nejsou stranou typicky středovou, ale za levicovou bych je neoznačil - to bývalo, když vznikali. Dneska jsou Zelení obvykle rozumným středním jazýčkem na vahách - budiž, jsou určitou protiváhou ostře pravicových "velkopodnikatelsko-industriálních" stran, ale jsou především stranou lidí, kteří usilují o vyváženou společnost, která umožňuje příjemné a udržitelné žití, je vstřícná k okolí a životu na planetě vůbec. To nepovažuji za nějaký ostře levicový postoj. Naopak, pod levicovostí se obvykle skrývá obrovská moc státu, obrovské přerozdělování - toto nikde v programu Zelených nenajdeš!
bigdoc
Nadšenec

Odeslat příspěvekod spacir (novy) 24. 5. 2005 15:04

Pokud mne pamet neklame tak Grossovu aferu vyvolal jeden s cernoprdelniku,ktery nema taky zrovna cisto pre svym prahem a mozna ani za nim.
spacir (novy)
Návštěvník

Odeslat příspěvekod huncut 24. 5. 2005 15:12

No já tedy nevím co na těch Zelených vidíte. Snaha propagovat ekologii a zdravou přírodu je samozřejmě chválihodná a jsem také pro. Ale když jsem viděl jakýkoliv rozhovor s představiteli této politické strany, tak mi z toho vyšlo, že kromě ekologie v podstatě nemají žádné jasné názory.
V jednom předvolebním rozhovoru (před posledními volbami) jeich předseda na konkrétní dotazy odpovídal tradiční větou "Tohle není úplně naše parketa..." Člověk zvolí stranu zelených, ale přitom si nemůže být v podstatě jist jejich názory ani tím, jak budou případně reagovat na různé situace a otázky, kdyby například vyhráli volby a sestavovali vládu.
Spíše mi přijdou jako lidé, kteří na základě chválihodné ochrany přírody se dostanou do parlamentu, kde se pak přifaří ke komukoliv, kdo bude zrovna u moci a budou prosazovat pouze ekologii a šťastnou společnost.

Ale to je trochu málo, ne?
huncut
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Asspenn 24. 5. 2005 17:01

Výběr je mizerný. Možná má nějaký smysluplný program některá z půlprocentních srtran, ale ty jsou bez šancí. Takže ze stávající velké čtyřky (US-DEU se snad už ani nepočítá) toho, kdo mi slibuje něco užitečnýho, tedy ODS.
Prý je chytré učit se z vlastních chyb. Přijde mi chytřejší učit se z chyb jiných, nejlíp pak z chyb těch chytrých, a vlastní radši nedělat.
Asspenn
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ConPower 24. 5. 2005 18:13

Mně přichází nejsympatičtější ODS, ale jelikož jsem nezletilý, nevolím :D .
ConPower
Nadšenec

Další stránka