Já jsem proti jakémukoliv zákonu o střetu zájmu a majetkovém přiznání a také jsem proti odhalování platů manažerů.
Rovněž jsem proti tomu, aby i manželky politiků zveřejňovali svůj majetek. Důvod je jediný, je to komunistická myšlenka a nápad a proti takovým myšlenkám je nutno bojovat. Já nevidím nic špatnýho, když si manažer nějakého podniku vydělá i přes 10 milionů měsíčně. Mne to nějak připadá, že v této zemi je velká závist. Závist, když někdo zbohatne. A lidé,kteří závidí, si hned myslí, že je nějaký nečestný. Tak šup sem, šup tam a zákon je na světě.
Odhalování platů manažerů je navíc nebezpečným precedentem. Protože je to v rozporu se zákonem o ochraně osobních údajů. Kdyby pan Berdár nezveřejnil svoje manažerské platy, nikdy by nebyl fyzicky napaden. Já k tomu dodávám paralelu. Je zajímavé, že ředitel Berdár je nějaký ten pátek šéfem Telecomu a je zajimavé, že pachatelé si ho vyčíhnou zrovna v tom momentu, kdy zveřejnil svůj majetek. Proč ho nenapadli dříve ? Hm ? To je právě ta souvislost. Když bude zákon o majetkovém přiznání, tak v této zemi bude doslova strach podnikat, protože každý bude v pozornosti pachatelů.