Eutanázie

Vrcholová i místní politika; vláda, zákony, soudy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Case 31. 12. 2007 19:57

kosch: Dík, beru to jako poctu svým fundamentalisticko-demagogickým kecům..:mrgreen:
A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník

Odeslat příspěvekod vlazy 31. 12. 2007 21:01

Case píše:Nevím, co je "důstojného" na krátkém rozloučení se s rodinou (k čemuž ani ne vždy dojde) a následném usmrcení injekční stříkačkou s jedem.
Ze zpupnosti vzniká jen hádka, kdežto u těch, kdo si dají poradit, je moudrost.
Bible - Přísloví 13:10
vlazy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Case 1. 1. 2008 03:41

vlazy: Myslím, že se mnou polemizuješ docela zbytečně. Moje zmínka o tom, že je to vlastně zbytečné řešit byla spíše povzdechem nad situací v Evropě. God bless America!; ) A taky výtkou bezbožným volnomyšlenkářům ( :mrgreen: ), kteří si tu stěžují, jak bychom jim chtěli omezovat jejich svévoli (svoboda je o něčem jiném ; ) o rozhodování k vraždě. Jinak se my dva shodneme, nemusíš u každého volit konfrontační přístup..; )
A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník

Odeslat příspěvekod kosch 1. 1. 2008 10:01

sice jsem pokus o euthanazii přežil, ale pořád jsme kapku ehm :mrgreen: takže za to že následující řádky budou dávat smysl neručím :D

Case: vzhledem k tomu, že to není adresováno přímo na mě, tak tě ušetřím strašlivé smrti, kterou jsem ti slíbil pokud mě někdy "obviníš" z postmoderného uvažování :mrgreen:
jinak je tu opět to co jsem zmínil dříve - nelíbí se mi, že chceš ovlivnovat životy jiných na základně nějakého svého přesvědčení, které oni vůbec nemusejí sdílet...

ad důstojnost: imho je to důstojnější než x měsíců pomalu umírat nehybný, na kapačkách, které tě živí vším, s rourou do krku atd. atd., možná se dá potlačit bolest, ale stejně mi to nepřijde jako něco jako o co stát (ale jak jsem zmínil již několikrát a radši to zopakuji pro ty pomalejší, je to volba toho dotyčného, pokud o takový konec stojí, budiž mu dopřán...)

Case píše:
Dál by mě zajímalo, kdo mi garantuje, že státem posvěcené zábíjení nenarozených a umírajících bude posledním podobným případem? Proč bychom například nemohli něco podobného dělat s postiženými lidmi? Schopnosti rozhodovat o sobě mají často velmi podobnou jako nenarození a umírající, tj. skoro žádnou. Můžeme z našeho pohledu zajisté, že z toho života moc nemají, mnohdy nepochybně trpí. Má někdo nějaký smysluplný důvod, proč by jejich rodina či lékaři neměli právo rozhodnout se je de facto zabít, pokud to právo už existuje či bude existovat v případě nenarozených a umírajích? Btw. víte, kde podobné zákony už taky jednou byly? V nacistickém Německu.

,/quote]

tomuhle typu argmentace se říká šikmá plocha a rozhodně není považován za korektní :mrgreen: (kde je v něm chyba máš za domácí úkol :-D )

!quote="vlazy"]To ale neznamená, že bychom měli jen tak tiše rezignovat a čekat kdy b]zde začne naplno vyvražďování národa....d/b]

muhehehe a pak že nejsi demagog :mrgreen: (PS máš pocit, že dochází k vyvraždování Nizozemí, Oregonu, kusu Austrálie atd ?? já tedy ne..)

tquote]Přečti si všechny ty tvoje kecy kterých jsi zde už napsal dost a snad určitě něco takového tam najdeš.m/quote]

a jsme doma nic nemáš, protože jsem nic takového nenapsal, takže se to snažíš zahrát nějakým nekonkrétním blábolem...dej se konkrétní příspěvek kde jsem něco takového napsal :pozor2

>quote]Ano asi ne každé náboženství je toho garantem, např. fanatický islám něco takového asi příliš negarantuje, ale křesťanství a možná i některé jiné náboženství pokud jsou brány jejích věřícími vážně tak určitě ano.
The universe never did make sense; I suspect it was built on government contract.
Robert A. Heinlein
kosch
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vlazy 1. 1. 2008 11:25

Case píše:vlazy: Myslím, že se mnou polemizuješ docela zbytečně.
vlazy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kosch 1. 1. 2008 11:30

takže si to ve stručnosti shrneme :roll:

vlazy píše:Jde ale o to, že zastánci eutanázie většinou nejsou ochotní tomu dotyčnému nemocnému nabídnout důstojnou možnost prožití konce jeho života kde by bylo o něho dobře postaráno a nabízí mu pouze na výběr vraždu nebo pohrdání ním a neochotu mu jakkoliv v jeho těžké situaci pomoct.j/quote]

docela obyčejná lež, není to náhodou proti nějakému přikázání :pozor2 :mrgreen:

equote="vlazy"]Nemíním zbytečně trávit čas kopírováním zde tvých naívních příspěvků které by jsi stejně nebyl ochoten příjmout jako argument proti tobě.a/quote]

-nemáš nic, logicky, nic takového jsem nenapsal

lquote]Ono každý článek většinou vyjádřuje názory jeho autora. Určitě by se v internetu dalo najít i mnoho jiných článků s úplně opačným názorem na víru a náboženství. Odkazy na ně zde neuvádím, protože každý kdo umí alespoň trochu vychledávat v internetu si to může najít sám. /quote]

je rozdíl mezi názorem (což je třeba komentář v novinách) a článkem,který shrnuje nějakou studii podloženou statistickými daty...
The universe never did make sense; I suspect it was built on government contract.
Robert A. Heinlein
kosch
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vlazy 1. 1. 2008 12:42

kosch píše:docela obyčejná lež, není to náhodou proti nějakému přikázání :pozor2 :mrgreen: g/quote]Je vidět, že nedokážeš rozeznát lež od pravdy. Pro tebe je jednodužší napsat je to lež než vymyslet nějaký argument na to.rquote="kosch"]-nemáš nic, logicky, nic takového jsem nenapsals/quote]Když ani nevíš co všechno jsi zde napsal tak to svědčí, že máš v tom vším dost velký zmatek a není se proto ani čemu divit, že zde píšeš takové naívní nesmysly.vquote="kosch"]je rozdíl mezi názorem (což je třeba komentář v novinách) a článkem,který shrnuje nějakou studii podloženou statistickými daty...k/quote]
Ano ten rozdíl v tom asi nějaký bude, ale těch různých statistických studií mnohdy bývá i více a ty se často v různých uváděných údajích velmi líší. Záleží proto kterou takovou studií autor ve svém článku použije.
vlazy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kosch 1. 1. 2008 12:53

mise splněna, vlazy se nám už zesměšnil dostatečně můžu jít dospávat :mrgreen:

ale aby se neřeklo uděláme shrnutí č.2:

-pořád se jenom vykrucuješ protože nemáš co proti mě použít
-ukaž mi nějakého člověka, výrok atd., který podporuje euthanazii a zároveň se snaží potlačovat hospicy, tlumení boletsti atd. atd.... i kdyby jsi něco takového našel rozhodně to nebude převládající názor mezi zastánci euthanazie...
-jistě jsou různé studie, ale zde máme jednu konkrétni, zřejmě korektně zpracovanou s korektnámi daty, ze které náb. nevychází zrovna moc dobře (zjednodušeně řečeno), což konečně není nic nového ani překvapivého...
Robert A. Heinlein
kosch
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Benjamin 1. 1. 2008 13:50

kosch píše:ad důstojnost: imho je to důstojnější než x měsíců pomalu umírat nehybný, na kapačkách, které tě živí vším, s rourou do krku atd. atd. /quote]
To si pletes dve ruzne veci. Pravo odmitnout lecbu (vcetne pristroju, ktere ti prodluzuji zivot, aniz bys mel sanci na zlepseni stavu) existuje davno, neni potreba kvuli tomu uzakonovat eutanazii.

kosch píše:jistě jsou různé studie, ale zde máme jednu konkrétni, zřejmě korektně zpracovanou s korektnámi daty, ze které náb. nevychází zrovna moc dobře (zjednodušeně řečeno), což konečně není nic nového ani překvapivého... h/quote]

1) Prvni, kdo tu zminil nabozenstvi jsi byl ty, pokud nejsi verici, proc do tematu zanasis pohled viry, ktery evidentne nepovazujes za vlastni?
2) Studie korektni mozna byla, tebou odkazovany clanek uz o poznani mene (btw. proc jsi neodkazal radsi primo tu studii?http://moses.creighton.edu/JRS/2005/2005-11.html - grafy jsou zhruba v polovine stranky).
V te studii autor uvadi velkou spouztu grafu, kde je vyneseno pro 17 ruznych statu nejake "kriterium zboznosti" a nejaky spolecensky negativni jev. Z vetsiny tech grafu vubec nic nevyplyva (pokud vubec neco nekdy muze vyplynout ze statistickeho vzorku 17 entit). Autor clanku na Oslu z techto grafu vybral jediny. Ten ma dve zajimave vlastnosti - za prve, skutecne na nem muzeme pozorovat urcity vztah mezi virou v Boha, navstevnozti kostelu a potraty v dane zemi, za druhe ze 17 zemi ve studii je v nem vyneseno jenom 7. Korektnost takoveto "statistiky" at zvazi kazdy sam.
Umělá inteligence není soupeř pro přirozenou hloupost.
Benjamin
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vlazy 1. 1. 2008 13:54

kosch píše:mise splněna, vlazy se nám už zesměšnil dostatečně můžu jít dospávat :mrgreen:r/quote]Ano pořádně se vyspi a pak ti to snad bude alespoň trochu lépe myslet a nebudeš až tak hodně naívně zesměšňovat sám sebe.vquote="kosch"]-pořád se jenom vykrucuješ protože nemáš co proti mě použít /quote]Já a někteří jiní jsme ti už zde předložili toho dost. To, že to nejsi schopen nebo ochoten pochopit tak za to už nikdo nemůžeme a asi se s tím dá těžko něco dělat.
vlazy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kosch 1. 1. 2008 14:20

vlazyho nemá cenu komentovat, pořád jako kafe mlejnek...

takže k B., který alespoň používá mozek...
Benjamin píše:To si pletes dve ruzne veci. Pravo odmitnout lecbu (vcetne pristroju, ktere ti prodluzuji zivot, aniz bys mel sanci na zlepseni stavu) existuje davno, neni potreba kvuli tomu uzakonovat eutanazii.

to je samozřejmě pravda, špatně jsem se vyjádřil...problém je, že pokud odmítneš léčbu, tak nezemřeš hned naopak může to celkem trvat (minimálně v některých případech...), pak je zde samozřejmě ono tlumení bolesti atd., pro toho kdo o to stojí, což je zcela v pořádku...ale pořád by měla být možnost pro toho kdo to urychlit a nechce/nemůže si vystřelit mozek z hlavy...

Robert A. Heinlein
kosch
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vlazy 1. 1. 2008 14:39

kosch píše:vlazyho nemá cenu komentovat, pořád jako kafe mlejnek..../quote]
Ano nemá to cenu komentovat těmi tvými naívními komentáři kterými se snažíš zesměšnít sám sebe a taky i proto, že ti už chybilo argumentaci na to jak mne přesvědčít, že vražda v podobě eutanázie je tím nejlepším a nejideálnějším způsobem jak řešít problematiku těžce nemocných lidí.
vlazy
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kosch 1. 1. 2008 15:09

vlazy: opravdu, ale opravdu naposled - jsi opravdu tak tupý (slušně řečeno) nebo si děláš srandu..?

vlazy píše:... na to jak mne přesvědčít, že vražda v podobě eutanázie je tím nejlepším a nejideálnějším způsobem jak řešít problematiku těžce nemocných lidí.
Robert A. Heinlein
kosch
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Benjamin 1. 1. 2008 15:59

kosch píše:(...) pak je zde samozřejmě ono tlumení bolesti atd., pro toho kdo o to stojí, což je zcela v pořádku...ale pořád by měla být možnost pro toho kdo to urychlit a nechce/nemůže si vystřelit mozek z hlavy...o/quote]
Ja souhlasim s tim, ze eutanazie by mohla byt uvazovanou variantou v pripade, kdy opravdu neexistuje jina moznost, jak nekoho zbavit nesnesitelneho utrpeni. Ale protoze dnes vzdycky existuji jine moznosti, nemuzu s eutanazii souhlasit. Jina vec je, ze i pres existenci jinych moznosti stale existuje mnoho lidi kteri dozivaji v nedustojnych, ba nelidskych podminkach. Jsem ovsem presvedcen ze k reseni by stacilo mene zabednenosti na kompetentich mistech.

kosch píše:najít tu vlastní studii zase nedá takovou práci jak jsi sám dokázal a jisté souvislosti se tam vypozorovat dajía/quote]

Z kazdeho grafu lze vypozorovat nejaka souvislost, ale grafy uvedene v te studii rozhodne nedavaji podklad pro zavery, ktere ucinil pan Mihulka ve svem clanku. Kazdopadne ovsem nejde o tema tohodle threadu, takze v diskusi timto smerem pokracovat nebudu.

vlazy, kosch: Je zarazejici, jak snadno dva inteligentni lide nabydou prosvedceni, ze ten druhy je uplny idiot, se kterym nema smysl se bavit (nemyslim tim jen vas dva, existuje mnoho daleko zasadnejsich a smutnejsich prikladu z historie i soucasnosti). Zaroven je fascinujici, jake zazraky udela trocha vule tohle prekonat.
Umělá inteligence není soupeř pro přirozenou hloupost.
Benjamin
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vlazy 1. 1. 2008 16:17

kosch píše:vlazy: opravdu, ale opravdu naposled - jsi opravdu tak tupý (slušně řečeno) nebo si děláš srandu..?r/quote]Tak to jsem opravdu zvědavý zda to myslíš vážně a už konečně mne přestaneš bezcharakterně napadát za to, že si dovolují s tebou a tvými názory nesouhlasit. Ono asi musí být pro tebe velmi těžké unést to, že někdo si dovolí slušně s tebou a tvými názory nesouhlasit.uquote="kosch"]tohle jsem NIKDY neřekl (nebo mi to dokaž tím, že najdeš kde jsem toto napsal)....)/quote]Přímo jsi to nikde nenapsal ale stále se to snažíž v tom co zde píšeš nepřímo naznačovat.nquote="kosch"](ale každopádně ti můžeme být vděční, že krásně a názorně ukazuješ mnohé klasické demagogické postupy, které lidé jako ty v takovýchto diskuzích používáte..)i/quote]Tak přesně toto je tvůj spůsob diskuze. Tvoje demagogie nezná hranic a když už ti pochybilo věcných argumentaci k danému tématu tak začínáš bezdůvodně napadát jiné jenom proto, že nejsou ochotní s tvojí demagogií souhlasít.

dquote="Benjamin"]vlazy, kosch: Je zarazejici, jak snadno dva inteligentni lide nabydou prosvedceni, ze ten druhy je uplny idiot, se kterym nema smysl se bavit (nemyslim tim jen vas dva, existuje mnoho daleko zasadnejsich a smutnejsich prikladu z historie i soucasnosti). Zaroven je fascinujici, jake zazraky udela trocha vule tohle prekonat.
Ano je to asi tak trochu zarážející. Je ale dost těžké odolat a nereagovat na něčí příspěvek ve kterým mne někdo kritizuje a snaží se mne bezcharakterně co nejvíce zesměšnit. Není se proto čemu divit, že reakce na to je taková jaká je.
vlazy
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka