Eutanázie

Vrcholová i místní politika; vláda, zákony, soudy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod ES0 3. 11. 2005 23:00

jestli k tomu mam neco rict, tak je takove pravidlo, ze ti nejvetsi privrzenci eutanazie pekne zmeknou, az se to bude tykat nekoho blizkeho....proste ja sam pochybuji ze ziskam spravny nazor, dokud se s tim sam nesetkam, hm
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky!
RED DWARF RULEZZZZ!!!
ES0
Přeborník

Odeslat příspěvekod Matik 6. 8. 2007 16:12

Tak bych rád oživil toto téma, protože nedávno jsem četl článek o 1. Čechovi, který kvůli eutanázii odcestoval do Švýcarska, kde mu ji provedli.
ESO:"jestli k tomu mam neco rict, tak je takove pravidlo, ze ti nejvetsi privrzenci eutanazie pekne zmeknou, az se to bude tykat nekoho blizkeho....proste ja sam pochybuji ze ziskam spravny nazor, dokud se s tim sam nesetkam, hm"

Položím Vám naprosto zrůdnou a cynickou otázku, za kterou mě budete považovat za vyvrhela, ale - Jak se změní názor příbuzných na souhlas s eutanázií pro někoho blízkého v případě, že by si měli toto umělé prodlužování života (napojení na přístroje atd.)platit?

Já jsem pro eutanázii, spíš vidím problém s právním ošetřením tohoto případu, ale od Švýcarska bychom se mohli inspirovat, když to tam už funguje. Já si dovedu představit, že za určitých okolností bych s eutanázií pro sebe souhlasil, jen mám problém s tím, co to jsou ty určité okolnosti. Musel bych to zkozultovat s lékaři.
Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.
Matik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Noovo 6. 8. 2007 16:59

proti Eutanazii nic nemam, pokud je to rozumne osefovane...sama bych ji v tezkych chvilich chtela...
A jednoho teplého červnového dne se narodila Noovo:))

Love is a Losing Game

VENUS=Noovo :)

BYLO TO SILNĚJŠÍ NEŽ JÁ...Valmont (a já to také ráda používám:))
Noovo
Přeborník

Odeslat příspěvekod Lexx 6. 8. 2007 17:54

Matik píše:Jak se změní názor příbuzných na souhlas s eutanázií pro někoho blízkého v případě, že by si měli toto umělé prodlužování života (napojení na přístroje atd.)platit? /quote]
A ty neplatíš zdravotní pojištění? :-)

quote="Matik"]Já jsem pro eutanázii, spíš vidím problém s právním ošetřením tohoto případu... /quote]

S tím naprosto souhlasím. Jsem pro eutanazii, ale musí se to co nejlépe právně ošetřit, aby to nebylo zneužitelné...
V pivu je vitamínů málo, proto jej musíme pít hodně.
Lexx
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Matik 6. 8. 2007 19:08

Lexx: Jako student neplatím zdravotní pojištění, až tak za dva roky budu v zaměstnaneckém poměru, pojištění platit budu.
Matik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Lexx 6. 8. 2007 19:11

Jasné, teď to za tebe platí stát, v prac. poměru zaměstnavatel. Ale v každém případě pojištěný jsi. Já to napsal blbě :-)
Lexx
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Matik 6. 8. 2007 19:14

Lexx.To už bychom se museli bavit o tom, jaká zdravotní péče je hrazená nebo by mělá být hrazená z pojištění a která nikoliv a to je na jinou debatu.
Matik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Lexx 6. 8. 2007 19:20

Jo, souhlasím ;-) Takže zpět k tématu...
Lexx
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Weslo 7. 8. 2007 11:26

já maximálně souhlasím - nikdo mi do toho nemá co kecat
Weslo RepRezent® vegetarián a odpůrce týrání zvířat ©
Weslo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aquarkko 7. 8. 2007 13:56

Asi ne, s tím, jak lpím na životě, aji když stojí za ..... Ale kdoví, kdyby mi bylo bez přestání zle kvůli nemoci nebo kdyby se to týkalo někoho trpícího, koho mám ráda...Každej by si to měl rozhodnout sám, ale měl by si při každým argumentu pro desetkrát říct: "Už to nevrátím."
Think for your fucking yourself. (Mark Barney Greenway)
aquarkko
Legenda

Odeslat příspěvekod droopy 7. 8. 2007 14:06

Pravo na smrt neoddelitelne patri k pravu na zivot. Eutanazia by mala byt ked uz nie zrovna uzakonena, tak aspon tolerovana. Je to otazka humanity. Co je pre cloveka lepsie? Roky trpiet v mukach alebo to rychlo a bezbolestne ukoncit? Krestania tvrdia, ze roky trpiet v mukach je jedina spravna volba. Ja mam iny nazor.

Mam nazor, ze aj starostlivost o nevyliecitelne a tazko postihnutych ludi sa v nasej moderne humanitnej spolocnosti prehana. Co uz ma clovek zo zivota, ked zanho dycha pristroj a kazdych par hodin mu zlyhava srdce a je nutne ho ozivovat? Alebo jedinec co vegetativne lezi na posteli 10 rokov, stravuje sa vnutrozilne a ked vydava zvuky, tak je to iba skrekot?
droopy
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Noovo 7. 8. 2007 14:37

droopy souhlas...je to znicujici pro obe strany jak pro pribuzne toho trpiciho tak pro nej samotneho...clovek, ktery se o nej v nemocnici stara muze byt vyuzit pro jineho cloveka, ktery to treba potrebuje vic..i kdyz to ted zni hrozne, je to tak...
A jednoho teplého červnového dne se narodila Noovo:))

Love is a Losing Game

VENUS=Noovo :)

BYLO TO SILNĚJŠÍ NEŽ JÁ...Valmont (a já to také ráda používám:))
Noovo
Přeborník

Odeslat příspěvekod Magistr Kelly 8. 8. 2007 08:17

droopy píše:Mam nazor, ze aj starostlivost o nevyliecitelne a tazko postihnutych ludi sa v nasej moderne humanitnej spolocnosti prehana.

Hlavně jde o to, že v životě je podstatná jeho kvalita nikoli kvantita.
Každý by měl mít možnost si rozhodnout, kdy pro něj jeho život ztratil kvalitu a jde jen o přežívání. Bez moralizování pánbíčkářů s KDU (zejména jejich "hvězdy" jako Karas nebo Tollner) , kteří se probírají z letargie jen pokud je téma authanasie nebo práva homosexuálů.
Magistr Kelly
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Case 8. 8. 2007 18:54

No, čistě teoreticky, život jsme si nedali, proto bychom ani neměli mít právo si ho brát nebo ho někomu brát. Ale i tak, ta možnost by mohla existovat, pro přání trpícího člověka ukončit svůj život (tím nemyslím sebevrahy trpící "psychicky", ale samozřejmě těžce nemocné lidi) mám pochopení. Ale prát se za tohle právo nebudu. Mám pro to pochopení, toť vše. Nemá to v žádném případě mojí podporu.
A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník

Odeslat příspěvekod Raisen 9. 8. 2007 07:10

Pro nemocné lidi, kteří chtějí ukončit své trápení ano.
Raisen
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka