vlazy píše:Já si to takto vůbec nepředstavuji a doufám, že snad to tak nikdy nebude. Podle toho co většina z vás zastánců eutanazie zde píšete to vypadá, že by jste chtěli aby to tak byloa/quote]
Velmi pozorne jsem si procetl celou diskuzi - mohl by jsi mi prosim oznacit ta mista diskuze ve kterych byl nejakym zastancem prava na eutanazii prezentovan nazor ze by mela byt eutanazie vyuzivana jako prostredek k eliminaci starych, nemocnych nebo nepotrebnych lidi?
V nekterych statech je nebo v minulosti byla eutanazie provadena - napriklad ve Svycarsku, Holandsku, Australii, Kanade a nekterych statech USA (znalci necht me prosim opravi, strilim z hlavy) - vis o nejakem pripadu kdy byly takto provadene eutanazie zneuzivany k likvidaci osob?
Nech me hadat, ano? Nevis. Protoze je to blbost! Dokonce i v pripadu Jacka Kevorkiana (ktery byl hodne kontroverzni) svedcili u soudu pribuzni lidi kterym pomohl umrit v jeho prospech s tim ze obvinovani z vrazdy je naprosty nesmysl. Pokud se bavime o eutanazii tak se bavime o asistovane sebevrazde provadene lekari podle presne danych a jasnych pravidel s patricnou dokumentaci. Myslenka zneuzivani neceho takoveho k likvidaci nepohodlnych osob je absurdni.
BTW:
Jen tak pro zajimavost... kazdy mame pravo svobodne volby, kazdy si muzeme delat co se nam zlibi, kdy se nam zlibi a jak se nam zlibi. S jednim omezenim - a to tim ze svoboda cloveka konci tam kde zacina omezovat prava a svobodu jineho cloveka. Pokud dotycny clovek trpi bez sance na zlepseni stavu a pozada o provedeni eutanazie tak je to pouze a jenom jeho svobodna volba a provedeni takoveho cinu neomezi nebo neohrozi zadneho jineho cloveka. Tak co Ti na tom sakra vadi?