Trest smrti

Vrcholová i místní politika; vláda, zákony, soudy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Bungo 14. 3. 2007 23:45

Jsem zasadne PROTI trestu smrti, nemohu se s nim smirit a nesmirim se s nim.
Excuse me, is this the Society for Asking Stupid Questions ?
Bungo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod osobne 15. 3. 2007 10:43

O trestu smrti se nemá cenu ani bavit. Trest smrti nepřipouští Listina základních práv a svobod, a ratifikování LZPS je jednou z podmínek členství v EU. Takže kdybychom u nás chtěli zavést trest smrti, museli bychom nejdříve vystoupit z EU a to by referendem nikdy neprošlo.
"osobne" je o5 z5 ... a s ním přichází i zákon !!!
osobne
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Noovo 15. 3. 2007 10:45

trest smrti na jednu stranu schvaluji, ale to by nemohli byt justicni omyly :?
A jednoho teplého červnového dne se narodila Noovo:))

Love is a Losing Game

VENUS=Noovo :)

BYLO TO SILNĚJŠÍ NEŽ JÁ...Valmont (a já to také ráda používám:))
Noovo
Přeborník

Odeslat příspěvekod jean.pieere 15. 3. 2007 20:24

Jsem zásadně pro trest smrti. Lidé, kteří spáchali ty nejbrutálnější vraždy a sérioví vrazi, u kterých je nade vší pochybnost prokázána vina. Ti si zaslouží viset.
Žeru mobily, mrkněte na můj blog zrout.blog.mobilmania.cz
jean.pieere
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jannnn 15. 3. 2007 20:40

Noovo píše:trest smrti na jednu stranu schvaluji, ale to by nemohli byt justicni omyly :?
Myslím, že v případech jako je Lubina, lesní vrah Viktor Kalivoda nebo manželé Stodolovi, je vina naprosto jasná a justiční omyl vyloučený.

Pro takovéto lidi by to bylo přesně určené.
jannnn
Přeborník

Odeslat příspěvekod Bungo 15. 3. 2007 21:54

osobne_ja píše:O trestu smrti se nemá cenu ani bavit. Trest smrti nepřipouští Listina základních práv a svobod, a ratifikování LZPS je jednou z podmínek členství v EU. Takže kdybychom u nás chtěli zavést trest smrti, museli bychom nejdříve vystoupit z EU a to by referendem nikdy neprošlo.e/quote]

Nemyslim si, ze nema cenu se bavit o trestu smrti. Jako takovy existuje, i kdyz ne u nas. A to, co je neproveditelne ted, muze byt proveditelne za 10, 20, 50 let. Ke zmene Listiny postaci zvednutych "par" rukou, a vystoupit z EU - na to nepotrebujes referendum.

O trestu smrti se MUSIME bavit a dle meho nazoru jej jednoznacne odmitnout!
Excuse me, is this the Society for Asking Stupid Questions ?
Bungo
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod jean.pieere 16. 3. 2007 10:08

Bungo píše:O trestu smrti se MUSIME bavit a dle meho nazoru jej jednoznacne odmitnout!
Tak si zkus představit, že jsi ženatý a že máš rodinu. Máš 1 dceru (je jí 20 let a právě začala studovat VŠ) a vždy ses o ni dobře staral a vychovával ji. Všechno jí jde a jste na ni se ženou pyšní..

Ale jednoho dne se stane tragická událost.. Tvou dceru unese nějaký šílenec, kterého hledá policie kvůli unášení, znásilňování a vraždění právě takových holčiček jako to tvá..

Policie ho chytne jak veze v autě mrtvolu tvé dcery, aby ji zakopal na stejné místo jak těch 5 předchozích a všechny důkazy ho jasně usvědčí..

Co myslíš? Zasloužil by si trest smrti??

K čemu by byl odsouzen nyní? Dostal by 25 let?
Žeru mobily, mrkněte na můj blog zrout.blog.mobilmania.cz
jean.pieere
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Noovo 16. 3. 2007 10:38

jannnn píše:
Noovo píše:trest smrti na jednu stranu schvaluji, ale to by nemohli byt justicni omyly :?
Myslím, že v případech jako je Lubina, lesní vrah Viktor Kalivoda nebo manželé Stodolovi, je vina naprosto jasná a justiční omyl vyloučený.

Naposledy upravil Michal P dne 11. 4. 2008 17:11, celkově upraveno 1
Důvod: Příspěvek poškozen při konverzi fóra, zbylá část přízpěvku se bohužel ztratila

Love is a Losing Game

Noovo
Přeborník

Odeslat příspěvekod Calhoun 16. 3. 2007 14:40

Noovo píše:to samozrejme ano, ale ten justicni omyl se vzdycky vyskytne..

To je pravda. V tom pripade ale zmenit podminky vykonu trestu. Fakt ze lidsky odpad co spachal ty nejhorsi zlociny ma k dispozici vybavene cely, knihovnu, televizi, telocvicnu a kvalitni jidlo je podle meho nazoru plivani na spravedlnost. Podzemni cela bez oken, 2m2 na cloveka, vsechno samotky, svetlo zapnute 8 hodin denne, jednou denne nekolik set gramu slichty ve ktere budou vsechny latky, vitaminy a mineraly nezbytne pro preziti a do cely kohoutek s pitnou vodou s omezenim na 3 litry/den. Standartni teplota 24 stupnu, obleceni potreba nebude, moznost umyt se jednou tydne. Cela vybetonovana s jednoduchou matraci na spani a vodnima tryskama u stropu aby se dala delat hromadna ocista a dezinfekce. Cely monitorovat kamerovym systemem a do podlahy nainstalovat kovovou mrizku diky ktere bude mozne trestance "umravnovat" proudem. Usetri se hromada penez, bude stacit zlomek personalu, trest bude trestem a ne rekreaci placenou danovymi poplatniky a i ten nejvetsi tvrdak si bude po pul roce prat aby byl mrtvej.
Calhoun
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Noovo 16. 3. 2007 14:59

to zni dobre, nejvetsi paradox je, ze vlastne pribuzni obeti jim prispivaji na jidlo, osaceni a dalsi luxus, ktery ve vezeni maji...nekde jsem dokonce zaslechla, ze se ma stavit soukroma veznice...vubec si to nedovedu predstavit, co jeste ti chudacci obvineni chteji :roll:

Love is a Losing Game

Noovo
Přeborník

Odeslat příspěvekod osobne 16. 3. 2007 16:21

Bungo píše:Nemyslim si, ze nema cenu se bavit o trestu smrti. Jako takovy existuje, i kdyz ne u nas. A to, co je neproveditelne ted, muze byt proveditelne za 10, 20, 50 let. Ke zmene Listiny postaci zvednutych "par" rukou, a vystoupit z EU - na to nepotrebujes referendum.

O trestu smrti se MUSIME bavit a dle meho nazoru jej jednoznacne odmitnout!

1) Vstup ČR do EU byl schválen referendem, to do budoucna znamená, že z EU můžeme sami vystoupit pouze až po novém referendu, které by o tom rozhodlo.

2) Listina základních práv a svobod se jako taková nedá změnit, dá se pouze přijmout nebo odmítnout.

3) Trest smrti je samozřejmě nepřípustný, už v Bibli je psáno Boží nařízení, které zakazuje potrestat Kaina smrtí za vraždu Abela a volí jiný trest. Trest je nutno si odpykat během života, nikoliv během smrti.
Bible svatá
1. Mojžíšova 4
10 Hospodin pravil: „Cos to učinil! Slyš, prolitá krev tvého bratra křičí ke mně ze země. 11 Nyní budeš proklet a odvržen od země, která rozevřela svá ústa, aby z tvé ruky přijala krev tvého bratra. 12 Budeš-li obdělávat půdu, už ti nedá svou sílu. Budeš na zemi psancem a štvancem.“ 13 Kain Hospodinu odvětil: „Můj zločin je větší, než je možno odčinit. 14 Hle, vypudil jsi mě dnes ze země. Budu se muset skrývat před tvou tváří. Stal jsem se na zemi psancem a štvancem. Každý, kdo mě najde, bude mě moci zabít.“ 15 Ale Hospodin řekl: „Nikoli, kdo by Kaina zabil, bude postižen sedmeronásobnou pomstou.“ A Hospodin poznamenal Kaina znamením, aby jej nikdo, kdo ho najde, nezabil.

:nenapadne :nenapadne :nenapadne
osobne
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Case 16. 3. 2007 17:46

Trest smrti ne, ale pracovní tábory se vždycky hodí.; )
A tak zůstává víra, naděje, láska - ale největší z té trojice je láska.

1. Korintským 13,13
Case
Přeborník

Odeslat příspěvekod trent 16. 3. 2007 17:54

jannnn píše:

Naposledy upravil Michal P dne 11. 4. 2008 17:14, celkově upraveno 1
Důvod: Příspěvek poškozen při konverzi fóra, zbylá část přízpěvku se bohužel ztratila
trent
NightWriter

Odeslat příspěvekod blino 16. 3. 2007 18:48

Case píše:Trest smrti ne, ale pracovní tábory se vždycky hodí.; )./quote]

- asi si to myslel sarkasticky, ale ako napad je to dobry :nenapadne

- v pripade dusevne zdravych jedincov ktory dostanu napr. 25 rokov alebo dozivotie by bolo prospesnejsie keby vykonavali nejake manualne prace ( v strazenych podmienkach) a nevalali sa vo väzniciach kde si niekedy ziju lepsie ako niektori slusni ludia...
R.I.P. Baky *16.3.1984 - +25.12.2007

i5 2500K, Noctua NH-U9B SE2, Asus Maximus IV GENE-Z, Asus HD5770 1GB, 2x4GB Corsair Vengeance 1600MHz, Crucial M4 128GB, 850W Enermax Revolution 87+ , Fractal Core 1000
blino
Nadšenec

Odeslat příspěvekod osobne 16. 3. 2007 18:53

trent píše:Asi před rokem proběhla v televizi ve zprávách jedna taková malá reportáž o českém manželském páru, který propustili po 7 letech z vězení, protože se zjistilo, že oni vraždu nespáchali.A teď si vem, že by třeba dostali trest smrti. Tak by vyhasli dva nevinné životy.s/quote]

Tím nevinným českým manželským párem myslíš Stodolovi?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
osobne
Trvalý BAN

Předchozí stránkaDalší stránka