http://necenzurovane.sk/mafia/mafia1.html
uryvok:
Na políciu ČR v Novom Jičíne som sa dostavila o 19.00 hod. po telefonickom dohovore so službukonajúcim policajtom. Nemala som najmenšiu dôveru v políciu SR vzhľadom na kontakty môjho exzaťa. Moja výpoveď bola ukončená 24.15 hod. 16.7.2011. Bola obsiahla, žiadala som v nej preveriť zároveň možné porušenie zákonov v súvislosti s transplantáciou. Mohli byť dôvodom pre nás nepochopiteľnej zmeny v správaní exzaťa. V tom čase som pozorovala značný záujem zo strany prítomných policajtov o tento prípad. Zápis o mojej výpovedi som však neobdržala. Pred uplynutím mesačnej lehoty kontaktoval moju dcéru právny zástupca exzaťa a žiadal ju o stretnutie. Ako dôvod uviedol moje podanie v ČR, ktoré im údajne robí isté problémy. O stretnutie žiadal rovnako aj mňa. Stretli sme sa preto aj s dcérou v jeho advokátskej kancelárii. Pýtal sa ma, čo mienim ešte v danej veci robiť, nakoľko „ v tomto štádiu to vedia zhodiť zo stola“. Vraj, kto bude platiť na môjho vnuka, ak môjho exzaťa zatvoria do väzenia. Odpovedala som mu, že so mnou nebudú nič zjednávať, ak to oni zo stola zhodia, ja to na ten stôl opäť položím. Obrátil sa teda na moju dcéru s tým, že jej exmanžel už dlhšiu dobu neplatí hypotekárny úver na jej dom, tak ako sa zaviazal. Až pri tejto príležitosti jej zároveň oznámil, že už pri spisovaní Dohody o vyporiadaní BSM, ktorú s mojou dcérou nikto neprerokoval, bol rozhodnutý úver nesplácať, nakoľko takú radu obdržal od právneho zástupcu v Prahe, že sa dá tomu vyhnúť. Teda zjavne právny zástupca priznal, že vedel o pripravovanom podvode na moju dcéru. Dcére teda oznámil podmienky, za ktorých bude dlžná čiastka uhradená. Tou podmienkou bola skutočnosť, že sa moja dcéra nesmie pridať k môjmu trestnému oznámeniu v ČR. Uvedomovali sme si, že cynickým spôsobom naďalej obaja aktéri zneužívajú jej postavenie, kedy jej hrozí strata strechy nad hlavou. Túto podmienku pod psychickým tlakom prijala. Po našom odchode nám právny zástupca oznámil, že celá dlžná suma, cca 8000 Eur bola uhradená. Po uplynutí mesačnej lehoty som sa informovala na polícii ČR v Novom Jičíne, ako bolo moje podanie vyriešené. Obdržala som odpoveď, že ako priestupok. S takým postupom polície som sa neuspokojila, a 29. augusta som opakovane osobne na polícii ČR bola vypočutá na Úradný záznam o podaní vysvetlenia. To som však už rozprávala s celkom iným policajtom, nepríjemným, arogantným, a k mojej výpovedi, ktorú odmietal, som sa musela takmer prehádať. Vedela som, že môj exzať má kontakty s vplyvnými rovnako v SR, ako v ČR. Korupcia nepozná hraníc ani tu, a ani tam. O prešetrenie postupu polície ČR v Novom Jičíne som požiadala Krajské riaditeľstvo polície Moravskosliezkého kraja v Ostrave, ktorý postúpil túto územnému odboru v Novom Jičíne. Šetrenie nepreukázalo porušenie zákonov pri transplantácii, ani nič závažné v správaní môjho exzaťa. Až na takú maličkosť – „ že došlo k možnému podvodnému jednaniu zo strany bývalého zaťa pri rozvode s mojou dcérou.“ Polícia ČR teda dospela k záveru, že všetko je potrebné založiť a/a.