Generální stávka státních zaměstnanců

Vrcholová i místní politika; vláda, zákony, soudy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod trent 28. 11. 2010 18:01

To je výhoda dnešní doby. Jednoty už nejsou v rukou státu.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter

Odeslat příspěvekod 4honza 29. 11. 2010 14:03

Tak na 8.12. by si mohli zase zastávkovat silničáři :-) Kdyby to vypadalo s počasím jako dneska, tak už si nikdo jiný nezastávkuje.
4honza
Datel roku 2009

Odeslat příspěvekod trent 29. 11. 2010 18:23

Naopak...stávkoval by úplně všichni, včetně soukromého sektoru. I když ne zcela dobrovolně.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter

Odeslat příspěvekod nazdar (novy) 29. 11. 2010 19:58

On tady je ještě jeden skrytý problém, o co skrytější, o to nebezpečnější. Asi nikomu neuniklo, že se hovoří i o přehodnocení kritérií pro výši platů ve státním sektoru, v důsledku to znamená, že výše platu bude v podstatě záviset jen na náladě šéfa a je jasné, kdo bude patřit mezi oblíbence. Na druhé straně to povede k tomu, že ani jeden úředník si nedovolí cokoli kritizovat a nebo nevykonat, jinými slovy, nikdo si nedovolí odporovat svinstvu při rozdělování dotací, udělování zakázek, stanovení ceny pro dodavatele atd. Pokud chceme skutečně bojovat proti korupci ve státní správě, musí mít odpovědný pracovník jistotu, že poctivost nebude poukázkou na vyhazov. Dříve se takové jistotě říkalo definitiva.
po trávě se nechodí,tráva se hulí
nazdar (novy)
Nadšenec

Odeslat příspěvekod 4honza 29. 11. 2010 21:45

1. Nikdy nezávisí celková výše platu na šéfovi, ale vždy existují dolní a horní hranice pro nějakou pozici (dolní je minimální mzda, horní bude mzdový rozpočet oddělení).

2. Jak je možné, že když můj šéf a jeho šéf rozhodují o mém platu, že si mohu dovolit kritizovat, co se mi nelíbí, že se nemusím vtírat do přízně vlezkoprdelstvím apod. Není to spíš o konkrétních lidech, kteří na daném místě pracují?

3. Každý šéf má vždy i svého šéfa a mělo by normálně fungovat to, že problém se svým nadřízeným se řeší s nadřízeným nadřízeného.

Ano, poctivost nemá být vstupenkou k vyhazovu. Předpokládám, že stejně jako normální firmy mají různá kontrolní oddělení, mají je i ve státní správě, které bude mít vedení oddělené od běžné organizační struktury.
4honza
Datel roku 2009

Odeslat příspěvekod Slonik 30. 11. 2010 16:11

V tomto smyslu má nazdar docela pravdu. Není to ani tak o odporování svinstvům při státních zakázkách, jako o řiťolezectví některých lidí a o tom, že některým šéfům se prostě líbí, když jim lidi do řiti lezou.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod mikicz 30. 11. 2010 17:42

právě jsme se dozvěděl, že kvůli stávce bude zavřená škola, školka i družina. Jinými slovy, nejspíš si budu muset vzít volno a hlídat děti. Tímhle chcete získat moje sympatie? hodně slabý pokus...
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod nazdar (novy) 30. 11. 2010 20:31

mikicz píše:právě jsme se dozvěděl, že kvůli stávce bude zavřená škola, školka i družina. Jinými slovy, nejspíš si budu muset vzít volno a hlídat děti. Tímhle chcete získat moje sympatie? hodně slabý pokus...

Chápu, že to naštve, ale na druhé straně to je tak, že pokud odboráři nedokáží zvednout sebevědomí národa, bude se celá společnost vracet asi sto let zpět, kdy si každý fabrikant dělal se zaměstnanci dle svého přání. Dnes je to o státních zaměstnancích a tlak na likvidaci odborů sílí úměrně tomu, jak slábnou penězotoky kmotrům. Je taková říkanka o tom, že zmlátili všechny stoupence židovství, byl jsem tiše, netýkalo se to mne, pak zmlátili všechny zastánce zdravého života, byl jsem tiše, netýkalo se to mne. Nakonec seřezali i mne a všichni byli tiše, netýkalo se to jich a nebyl už nikdo, kdo by se mne zastal.
po trávě se nechodí,tráva se hulí
nazdar (novy)
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mikicz 1. 12. 2010 10:20

nazdar (novy): a někdo nutí zaměstnance tam pracovat? Jsou snad nevolníci? Jo a není to říkanka, ale upravený citát jednoho německého kněze. Což je v danou chvíli nepodstatné. Řeknu ti jinou "říkanku"... nepřítel mého nepřítele je můj přítel. A úředníci rozhodně nejsou mí přátelé, stejně jako například policie, soudy atd. Soudil ses někdy o něco? jenom rok si jsou za moje peníze schopni posílat dopisy mezi okresním a krajským soudem proto, že se nejsou ochotni domluvit, kterému to přísluší soudit. A to vše za moje a) daně, b) soudní poplatky.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jack111 1. 12. 2010 14:29

Někteří v podstatě jsou nucení tam pracovat.
Jack111
Přeborník

Odeslat příspěvekod dockalacek 1. 12. 2010 15:42

Nechte mikihocz být, zjevně má alergii na státní zaměstnance. Nechci být osobní, ale pravděpodobně to bude podnikatel, který má pocit, že ti hnusní, zlí a zbyteční státní zaměstnanci užírají jeho peníze. A on má díky tomu méně. Mám nápad - všechny policisty a vlastně všechny státní zaměstnance vyházejme a budeme se mít dobře. Takhle bys to chtěl?Ano?

Neříkám, že to je tvůj případ, pravděpodobně platíš poctivě daně a nic neulejváš bokem. Já čtu hodně diskuze na internetu a velice mě pobavila zpráva ve které podnikatelé státním zaměstnancům vzkazují, že nemají morální právo stávkovat. A jedna paní do diskuze pod článkem napsala: "Vy zase nemáte právo využívat daňové paušály, slevy na daních. Nemáte právo poskytovat služby nebo zboží bez papíru."

A mně to přišlo docela trefné. Nechci říct, že jsou všichni podnikatelé nepoctiví, ale dost velká část by si měla zamést před vlastním prahem. Kolik miliard uniká, díky šedé ekonomice? Pokud to tady klekne, tak určitě to nebude díky státním zaměstnancům. Ano, měli by se uskromnit, ale zajímalo by mně, jestli se třeba uskromnili i páni podnikatelé..
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
Moderátor

Odeslat příspěvekod Slonik 1. 12. 2010 15:57

mikicz: Ono záleží na lidech. Znám spousty úředníků, kteří vycházejí lidem vstříc a to nad rámec svých povinností a znám i takové, kteří prostě nedělají vůbec nic. Ale házení do jednoho pytle prostě není fér.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod Kirkwood 1. 12. 2010 18:14

Ano je nesprávné házet úředníky do jednoho pytle. Vidím to u nás, když prostě není práce, tak se nedělá. Jsem ráda, že jsem přestoupila na "důležitější" pozici, která si sice vyžádala i změnu pracovního místa (místo doprava, jezdím doleva :D) a hlavně vím, co se děje.. Včera nás (opět) nesmyslným mailem "nutili" do stávky :roll:
Kirkwood
Přeborník

Odeslat příspěvekod myšpulín 1. 12. 2010 18:23

Kirkwood píše:...(místo doprava, jezdím doleva :D)...
na kolečkové židli? :D
myšpulín
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Kirkwood 1. 12. 2010 19:08

myšpulín: dobrý dopravní prostředek, bych ušetřila za benzín :-D jasné, že jsem myslela autem ;-)
Kirkwood
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka