od dockalacek 16. 11. 2010 12:58
Zas si musíš uvědomit, že úředníci plní jen zákony. Podle mě jsi měl smůlu na lidi. Netvrdím, že úředník nemůže být pitomec, ale ve většině případů plní jen to, co mu ukládá zákon a zákony vymýšlejí poslanci. Samozřejmě, úřednická zvůle je humus, ale zas bych je neházel všechny do jednoho pytle, stejně jako policajty. Pitomec se najde v jakékoliv profesi. Úředníků je tady tolik proto, že jim stát dal podmínky. Nemusíš je mít rád, můžeš je i nesnášet, ale úředník za to, že je úředník, nemůže. Kdyby je stát nepotřeboval, nebude je zaměstnávat. Takže bud naštvaný na stát, ale ne na úředníky. Mimochodem, ti tvoří jen zhruba šestinu státních zaměstnanců. Učitelů je 200 tisíc. A i kdybys polovinu úředníků propustil, ušetřilo by to tak 10 miliard korun.
V diskuzích na internetu vidím velkou nenávist mezi státním a soukromým sektorem. Já s tím snížením souhlasím. Vím, že platy ve státní správě nejsou nic moc, ale pokud by na to snížení přistoupili, určitě by to zlepšilo vnímání státních zaměstnanců zbytkem společnosti. Já ne, ale velká část lidí je bere jako vyžírky, což je smutné. Soukromá sféra tvrdí, ať jdou st. zaměnstnanci makat k soukromníkovi, státní zaměstnanci tvrdí, pojďte si to zkusit k nám. Kde je pravda? Je to smutné..
P.S. Nejsem státní zaměstnanec
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)