Kapitalistický komunismus.

Vrcholová i místní politika; vláda, zákony, soudy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod FAN. 31. 8. 2010 03:14

YETI 1.4 TSI Outdoor elegance green tec - oranž terrakotta.
FAN.
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dockalacek 31. 8. 2010 16:12

Docela zajímavý článek. Ta paní má v dost věcech pravdu. A já tvrdím dlouho, že nás čekají těžké roky. Lidé si potřebu šetřit uvědomují, ale jen do chvíle, než se jim sáhne na peníze... Na druhou stranu, proč se pořád snižují sociální dávky? Chápu, aby se nezneužívaly, ale podle mého názoru už jsou tak nízké, že pokud je na ně člověk odkázán, tak se za to nedá vyžít.. Takže kam až to půjde?

Lidi v týhle zemi za nic nemůžou. Politici se rádi vymlouvají na krizi, ale mě by docela zajímalo, do jaké míry se na schodku rozpočtu skutečně podepsala hospodářská krize a do jaké míry špatné hospodaření ne levicových nebo pravicových vlád, ale všech vlád za 20 let. Většina lidí v této zemi poctivě pracuje a platí daně. No a stát by měl s těmito prostředky hospodařit. Dobře hospodařit. Takže nás čeká škrtání všeho a všude, ale jak dlouho? Co budou škrtat v roce 2012, 2013, 2014? Bude vůbec kde ještě? Faktem je, že špatné vládnutí vždy odskáčou běžní občané..
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
Moderátor

Odeslat příspěvekod mareq0 31. 8. 2010 19:34

Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. :arrow: :arrow: :arrow:
Obrázek
:love: :love: :love:
Obešel já polí pět!
mareq0
Přeborník

Odeslat příspěvekod nazdar (novy) 1. 9. 2010 20:26

Doporučuji věnovat čas pročtení článku, na který je odkaz hned v úvodu vlákna. V mnoha případech souhlasím s obsahem, bohužel ale není pravda ve srovnání práce zadarmo s podstatou komunismu. Ať si myslí kdo chce, co chce, politologie mne zajímá a znám i pojednání o vědeckém komunismu. Nechci dávat lekce, ale myšlenka odvádět práci bez odměny je v odlišném obsahu. Vědecký komunismus nevysvětluje práci bez odměny jako krádež ze strany podnikatele či společnosti, ale jako systém uvědomělého uplatnění svých schopností s tím, že odměnou nebude mzda, ale uspokojení potřeb. Bohužel současná úroveň politické diskuze v této společnosti je na úrovni 50. let, která tak důrazně a oprávněně kritizuje.
po trávě se nechodí,tráva se hulí
nazdar (novy)
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mareq0 1. 9. 2010 20:36

Souhlasím, ten "antikomunismus" je v článku až směšný. Skoro fóbie bych řekl. Mnoho lidí neváhá považovat za komunismus tařka cokoliv, co se všeobecně nelíbí...
Ostatně mi poslední dobou čím dál víc leze na nervy dělení na komunisty a kapitalisty a levici a pravici a fašisty a bolševiky atd. Ostatně celá naše polistopadová politika je jenom o tomhle věčném dohadování , bohužel ;-)
Každopádně by místní pravice měla také zasadit nějaký úder pod tento článek, směle do toho. :D
Obešel já polí pět!
mareq0
Přeborník

Odeslat příspěvekod nazdar (novy) 1. 9. 2010 20:50

Problém je v tom, že každý chce na složité otázky jednoduchou odpoveď. Jednoduchá odpověď vždy existuje, ale také je vždy mimo mísu. Zloděj křičí vždycky:"Chyťte ho!". Kdo krade, nikdy to nepřizná, ale bude hledat vytáčky, že to chtěl jaksi schovat, aby se to neztratilo. Z dob divoké privatizace známe případy nákupů objektů s nadhodnocenými cenami, následné úvěry bank na podnikatelské záměry, ale ty záměry jaksi nevyšly, takže miliónky šly domů. A národ čumí a bude čumět dál, pokud nepochopí, že nejde o blaho společnosti, ale o bezpracné plnění soukromých kapes pod záminkou vládních úspor. Už v minulosti jezuité používali účinné heslo:"Účel světí prostředky".
nazdar (novy)
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mareq0 1. 9. 2010 20:53

Hele nazdar(novy), naštěstí jde jenom o peníze, to co máš v hlavě ti nikdo neukrade ;-)
Obešel já polí pět!
mareq0
Přeborník

Odeslat příspěvekod nazdar (novy) 1. 9. 2010 21:03

MareqO, máš pravdu, ale o peníze jde vždycky až v první řadě.
nazdar (novy)
Nadšenec