Výsledek voleb 2010

Vrcholová i místní politika; vláda, zákony, soudy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod dockalacek 31. 5. 2010 09:23

Já jsem zklamaný, myslím, že nás čekají těžké časy. TOP 09 jsou na škrtání v rozpočtu ještě větší psychopati než ODS. Jasně, úspory jsou potřeba, ale já mám strach, že to bude bezhlavý, nalevo napravo.. A že skončíme v ještě větším hnoji, než jsme teď. Naštěstí já mám čisté svědomí, neb jsem volil neparlamentní stranu...Ale čekají nás drsné čtyři roky, uvidíte..
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
Moderátor

Odeslat příspěvekod trent 31. 5. 2010 12:43

No ale pokud se má šetřit tak pochopitelně nalevo i napravo. Především bych možnosti škrtů hledal ve státním úřednickém aparátu. To samé platí pro zadávání státních zakázek, kde by měla být zajištěna výhodnost oboustranná. Jak pro objednatele, tak pro zhotovitele.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter

Odeslat příspěvekod Slonik 31. 5. 2010 16:33

trent: to všechno probíhá. Na mnoha úřadech se už začalo velmi pečlivě zkoumat které agendy jsou více či méně zbytné a kolik lidí se jejich zrušením bude moct propustit. Lídři budoucí nejpravděpodobnější koalice se dohodli, že se sníží počet parlamentních funkcionářů i platy ústavních činitelů, soudců a státních zástupců. Situace je taková, že bych si dovolil pochybovat o tom, že se z těchto slibů budou snažit vylhat (jako že se to "nestihne" nebo že se platy "omylem" místo snížení zvýší) a podobně. Musím říct, že z toho mám zatím docela dobrý pocit a převažuje u mě opatrný optimismus.
Určitě možná s váma tak jakoby nesouhlasím!
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod trent 31. 5. 2010 18:44

To rád slyším.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter

Odeslat příspěvekod S-Tony 31. 5. 2010 19:03

dockalacek píše:Jasně, úspory jsou potřeba, ale já mám strach, že to bude bezhlavý, nalevo napravo..

Jako že propustí mnoho úředníků a nezaměstnanost bude 15%, důchody začnou klesat a průměrná mzda stagnovat?
Že nemocní si budou připlácet skoro za všechno a kdo chce na vysokou tak si bude muset půjčit?
Že budou dálnice platit od kilometru? Že nájmy porostou nahoru mnohem rychleji?

A i tak to nebude stačit aby se stát přestal zadlužovat? Tak to budem teprve v *****. 8-D
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník

Odeslat příspěvekod dockalacek 1. 6. 2010 09:12

S-Tony píše:
dockalacek píše:Jasně, úspory jsou potřeba, ale já mám strach, že to bude bezhlavý, nalevo napravo..

Jako že propustí mnoho úředníků a nezaměstnanost bude 15%, důchody začnou klesat a průměrná mzda stagnovat?
Že nemocní si budou připlácet skoro za všechno a kdo chce na vysokou tak si bude muset půjčit?
Že budou dálnice platit od kilometru? Že nájmy porostou nahoru mnohem rychleji?

A i tak to nebude stačit aby se stát přestal zadlužovat? Tak to budem teprve v *****. 8-D

Přesně tak, tohodle všeho se bojím.

Chci upozornit, že nejsem státní zaměstnanec ani úředník, přesto mě zaráží, jak se na ně pořád nadává. Občas mi připadá, že snad není nenáviděnější profese, než státní úředník.. Je jich moc nebo málo? At tak či onak, může za jejich množství především hodně nekvalitních zákonů.. Kdyby stát úředníky nepotřeboval, nepřijímal by je.. Takže stát je chce propustit, a přitom za to může on sám - množství hloupých zákonů u nás i z EU.. Propustí jich 10%, ale za pár let zjistí, že to bez nich nejde a nabere je zpátky..

Jen v loňském roce se počet státních zaměstnanců v zemi zvýšil o 12.000. Ve veřejných službách a státní správě pracuje dohromady asi 750.000 lidí. Mzdu ze státního rozpočtu dostává 450.000 z nich, ostatní vyplácejí kraje nebo jsou placeni z veřejného zdravotního pojištění. Nejpočetnější skupinou jsou učitelé a zaměstnanci ve školství, jichž je kolem 200.000.

Takže i kdyby propustili všechny úředníky, zas až takovou úsporu to nepřinese, protože jich samotných je "jen" necelých 97 000.. Takže proč nesnížit o deset procent počet VŠECH státních zaměstnanců a to včetně učitelů, policistů, hasičů..? A to ještě stojí za zmínku, že čtvrtina státních úředníků patří pod Ministerstvo financí (26 774 lidí, z toho celní úřady 9 444 a Finanční úřady 15 793). A až se na úřadech budou tvořit fakt velký fronty a lidi budou nadávat, tak možná pochopíme, že ty úředníky nemáme úplně zbytečně a až se někdy bude na ně zas nadávat, že na ně děláme a že oni nedělají nic, vzpomeňte na má slova.. Mně se vždycky líbí, jak někdo hodnotí profesi, kterou sám nikdy nedělal.. Jasně, jsou i daleko náročnější profese, (stát u pasu 8 hodin, horník), ale já bych úředníka dělat nechtěl..Každý prostě tu svou profesi považuje za nejdůležitější..

Každopádně bych jim ale zmrazil platy. Stát je v krizi, přidávání není možné..Proto často nerozumím výkřikům paní Aleny Vondrové, která by si měla uvědomit, že je lepší mít zmražený plat, než být propuštění...Avšak je to předsedkyně odborů a tak je její povinností být slyšet a rvát se za zaměstnance..

Bojím se i o zdravotnictví.. Nechci platit 15 000 za vyndání slepáka, takže si ho nechám vyndat už teď.. :D Příští rok budou muset sundat ze schodku 60 miliard, tak mě zajímá a děsí, jak to udělají..
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)
dockalacek
Moderátor

Odeslat příspěvekod Peshi 1. 6. 2010 20:09

Já jsem s výsledkem voleb relativně spokojený. K absolutní spokojenosti mi chybí akorát to, že ODS + TOP9 nezískali většinu. V podstatě nemám nic proti VV, ale jakmile jsou ve hře tři hráči, přeci jen schvalování čehokoli bude komplikovanější.

Jinak jsem rád, že Zelení vypadli z PS, nic jiného si ani nezasloužili. Trochu mě mrzí, ačkoli jsem pravičák, že se do PS nedostali Zemanovci. Těch pár procent na úkor ČSSD dostat mohli. Přál jsem jim to. Zeman je politik s velkým "P".

Třešničkou na dortu je pak odchod Paroubka z pozice předsedy, to mě velice potěšilo.
Peshi
Návštěvník

Odeslat příspěvekod trent 2. 6. 2010 06:12

Ano ano, VV začínají vystrkovat rohy. Včera mě dostal Radeček s tím, že to jestli půjdou do vlády musí nejprve odsouhlasit "véčkaři". Takže o naší vládě bude hlasovat formou ankety pár hejhulů s připojením na net. Výborné :hm
trent
NightWriter

Odeslat příspěvekod Slonik 2. 6. 2010 06:29

bárta taky nic moc. Ale třeba změní názor, když v rámci šetření peněz budou vrátnice na všech ministerstvech outsourcovány v rámci centrálního nákupu u ABL. :-|

No, snad jsou to jenom takové tanečky, které rychle ustanou. Ti hejhulové musí mít pocit, že jsou IN. Za pár měsíců jsou komunální volby...
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod trent 2. 6. 2010 06:41

IN... já myslím, že od politiky máme volené zástupce a dál jim do toho nemusíme kecat, protože přeci jen nemusíme rozumět všemu. Takže se 1053 hejhulů rozhodne, pro to, aby VV nebyli ve vládě a proti tomu 1052 hejhulů by chtělo účast ve vládě.Následně vystoupí Ráďa a řekne, že se véčkaři rozhodli a ve vládě nebudou. Má to nějaký smysl? To je jen pozérství a navíc se toto dá krásně zmanipulovat,viz volba Radka jako předsedy dle hlesla: Kolik SIMek mám, tolikrát jsem předseda.
trent
NightWriter

Odeslat příspěvekod Slonik 2. 6. 2010 08:37

no takhle to oni mají a je potřeba udržet hejhuly v patřičné tenzi, aby nezapomněli. Co se týče Bárty, tak ten toho většinu financoval a jistě bude chtít, aby se mu investice minimálně vrátila. Vzhledem k tomu, že má nejspíš nainvestováno mnoho milionů, lze těžko očekávat, že se smíří s pouhým poslaneckým platem+náhradami pro sebe a tu svojí křepelku.
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod Anonymous 2. 6. 2010 08:58

Však už (v budoucnu) vyhraný tendr na vězeňské náramky bude pro ABL zcela jistě bez zajímavosti.
Anonymous

Odeslat příspěvekod trent 2. 6. 2010 09:32

Lidi nevolili ODS, protože byli spojovaní s lobisty, tak si našli možnost ve VV, který nejsou spojení s lobisty. Že tou jsou přímo lobisti už nikoho nezajímá.
trent
NightWriter

Odeslat příspěvekod Slonik 2. 6. 2010 10:12

hehe. Právě jsem si přečetl, že se uvažuje, že by se členem vlády mohl stát i David Vodrážka. Moc tomu nerozumím - v názoru na něj se zcela ztotožňuji s Topolánkem. Je to blb.
Slonik
Expert

Odeslat příspěvekod trent 2. 6. 2010 11:35

Na Vodrážku názor nemám, jelikož nevím co vykonal, v čem je odborník.
trent
NightWriter

Předchozí stránkaDalší stránka