od dockalacek 13. 5. 2010 08:42
No, každopádně nás čekají měsíce povolebních handrkování, jednání a žádné výsledky. Já to vidím na pravicovou vládu, ačkoliv vyhraje ČSSD, ale třeba nakonec bude vše jinak. Zatím:
1) ČSSD trvá na těch svých 5. bodech (kromě jiného 13. důchod) a přesto vlak nejede. Pokud se ji tyhle body nepodaří prosadit, odejde do opozice
2) TOP 09 s ČSSD do vlády nepůjde
3) VV taky nechtějí s Paroubkem nic mít
4) KSČM zas nikdo nechce
Takže si myslím, že vznik jakékoliv vlády bude složitý. Menšinová vláda ČSSD se mi nelíbí, kolikpak toho zvládne asi prosadit? A aby vládla ODS+TOP 09+VV, to je při vítězství levicové strany divné, ne?
Velmi trefně to popsal 4Honza, každopádně nás čeká horké leto a nebude to snadné. Jen mě štve obcházení komunistů. Ve vládě je nechci, ale ostatní strany by je měly přestat přehlížet a štítit se jich. Taky komunisty nemám rád, nikdy jsem je nevolil, ale jednou v tom parlamentu jsou a není dobré je ignorovat. Neustálé dohady a vyčítání, co té které straně pomohli komunisté prosadit, ale pokud je to ku prospěchu té strany nebo zákona, najednou podpora komunistů nevadí. Pokrytecké..
Čili všichni by měli ze svých programových nároků slevit a přestat se chovat jako paličáci. Politika je uměním kompromisu a bez ústupků z květnových voleb žádná stabilní vláda nevznikne..
Naposledy upravil
dockalacek dne 13. 5. 2010 09:18, celkově upraveno 1
Athlon 200GE, Noctua NH-L9a Chromax, 2x8GB RAM DDR4 3000, Gigabyte B450-I, SSD Seagate Barracuda 120 500GB + SSD WD Blue 3D 500GB, Seasonic GX-550, Silverstone Sugo, 1x Noctua 140 mm (vpředu)