Globální oteplování - anketa

Vrcholová i místní politika; vláda, zákony, soudy

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Globální oteplování:
1. GO způsobí vyhynutí života na zemi a promění Zemi v druhou Venuši. 1 %  3%  [ 1 ]
2. GO učiní většinu planety neobyvatelnou a vyhubí většinu lidstva 0 %  0%  [ 0 ]
3. GO způsobí zvýšení hladin oceánů, posuv podnebných pásem a spoustu dalších vážných problémů. 8 %  29%  [ 8 ]
4. GO existuje, ale rizika se přeceňují. 5 %  18%  [ 5 ]
5. GO existuje, ale jeho vliv bude převážně pozitivní. 1 %  3%  [ 1 ]
6. Člověk žádné GO nezpůsobuje. 4 %  14%  [ 4 ]
7. GO neexistuje. je to jen podvod na kterém se domluvili vědci, aby mohli vysávat granty. 6 %  22%  [ 6 ]
8. Neotepluje se, ale ochlazuje. 2 %  7%  [ 2 ]
Celkem hlasů : 27

Odeslat příspěvekod srato 6. 11. 2009 00:25

jannnn píše: jediny zpusob jak proti tomu bojovat je se vratit nekde tak do patnacteho stoleti

globalni zmeny klimatu (at uz "oteplovani" ci "ochlazovani") probihaly i v patnactem stoleti
srato
Návštěvník

Odeslat příspěvekod jannnn 6. 11. 2009 00:37

brutal2: dokaž mi a) a b), pak se budeme moct bavit dál :)
jannnn
Přeborník

Odeslat příspěvekod Grammator 6. 11. 2009 01:00

****: samozřejmě, ty probíhali vždycky, akorát teď to člověk hází na sebe (nevim jestli je to šlechetné přiznání viny, nebo naprostá arogance)...
Na životě miluju hlavně tu rozmanitost... každý den mě nasere někdo jiný.
a šestého dne bůh řekl: "not enough mana"...
Ptejte se mě na co chcete, já na co chci odpovím...
Jak se vyhnout smrti? Nežít!
Inteligence je omezená, debilita ne...
Grammator
Přeborník

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 6. 11. 2009 06:23

No Grammatore vono nejde ani tak o ty dlouhodobé změny, které trvaly stovky a tisíce let , ale o ten Guláš a Sešup za pár posledních desítek let a ten je hmatatelný a vymykající se dlouhodobé statistice a to nejen v pouvětří, ale hlavně v oceánech a na ledovcích a tím pádem i na zemi. Porušení koloběhu vody a plynů je dost katastrofální a čím to skončí to nikdo přesně neví. Byl by docela sebevražednej přístup pokračovat v devastaci Přírody, Země, vod atd. stále se zvyšujícím tempem a vůbec s tím nic nedělat. Řezat si větev pod zadkem dál a doufat, že pod tebou je blízko další, kde budeš moc přistát, no aby jste se chlapci nespletli...A cokoliv se udělá pro zbrždění tohoto procesu a pozvolnou nápravu škod způsobených Zemi, nejsou vyhozené prostředky, síly a zbytečná snaha. To máš to samý jako s nemocí nebo nějakými jinými problémy. Jak dlouho stav nemoci trvá a kumuluje tak minimálně, ale většinou až 2 x tak dlouho trvá léčba. To znamená jestli se tady začal zhoršovat stav díky civilizaci a industrializaci na Zemi kolem 50.-60. let(možná i již začátkem WW II.) a trvá zhoršování a drancování Země cca 50 let,t.j. doposud! Tak je to probléma až do 2060 - 2100, a včera s tím začít bylo pozdě. Tulák Marcel od Zvonu. Jaksi ten stav a zdraví Zeměgule a Klimatické změny jsou vzájemně propojeny, že.
Marcel Kudlvasr
Přeborník

Odeslat příspěvekod brutal2 6. 11. 2009 07:18

jann: A jak si to dokazování představuješ, když vědě nerozumíš?
brutal2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Grammator 6. 11. 2009 09:54

Marceli: ovšem, ale i dřív byly různý velký výkyvy, jeden rok (nenuť mě zjišťovat kterej) třeba vůbec nebylo léto, tehdy se to ale svedlo na boha...

drancování země trvá ale podstatně dýl, už první farmáři začali kácet lesy, ale to pravý svinstvo přišlo až s nástupem průmyslové revoluce...
Grammator
Přeborník

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 6. 11. 2009 11:03

To máš sice Grammatore, ve všem pravdu, ale,,hustý,, to začlo být až před Druhou světovou válkou po rozmachu na konci hospodářské krize...předtím to byl vůči Zemi jen takovej,,šolich,,he, Tulák Marcel od Zvonu...a začalo se to všechno projevovat naplno až po 50 letech...T.j. v 80. letech minulého století, o dnešku ani nemluvě.
Marcel Kudlvasr
Přeborník

Odeslat příspěvekod trent 6. 11. 2009 11:31

Uvažujete, že je to v posledních letech vůči přírodě takovej zátah, protože nás je podstatné více, než před druhou světovou válkou? Proto to byl dříve jen šolich a dnes....
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter

Odeslat příspěvekod Grammator 6. 11. 2009 13:11

Marceli, máš pravdu ale ono to bylo spíš hodně pak míň a pak ještě daleko víc, teď to zase klesá...

mě prostě vadí že se lidi orientujou jen na oxid uhličitý, skleníkových plynů je přece daleko víc!
Grammator
Přeborník

Odeslat příspěvekod jannnn 6. 11. 2009 13:18

brutal2 píše:jann: A jak si to dokazování představuješ, když vědě nerozumíš?

a tos zas poznal jak? :D
jannnn
Přeborník

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 6. 11. 2009 13:19

V podstatě Trente ano, ale ne jenom to...před Válkou začal velký hon na suroviny a šturmovalo se ve výrobě, a to každý stát, který se cítil v ohrožení, státy, které toužily po expanzi či po získání bývalých území, šturmovalo se i všude jinde za ouvrsís , které měly kapacity ke splnění požadavků těch ostatních se slabší industrializací a výzkumem...prostě celosvětový Boom a příprava na Válku. Bylo tady příliš záští a nezapomenutelných křivd, protože I. světová skončila na poloviční cestě a v podstatě jen vyřešila otázku monarchií a císařstvích i vznik nových národnostních států, ale dál nešla a veškeré Revoluce po Válce šly kromě Ruska do ztracena a byly tvrdě potlačeny ve 20. letech či ještě dříve v samém zárodku. Byla to pak živná půda pro sociální Nacionalismus, kam se revoluční náboj a touha po změnách svezl na scestí. A tak to šlo i po celou válku, začly se ždímat zdroje surovin na krev a bez jakýchkoliv ohledů na Přírodu a zemi, nebyl čas ani důvod. Voda stoupala a šlo o celý Svět. V této zaběhlé praxi se bez servítků pokračovalo i po Válce, bylo potřeba obnovy Evropy i jiných území a států, hlavně v Asii...Státy, které z toho vyšli víceméně beze šrámů na té pomoci ostatním skvěle profitovali. Evropa již byla předem rozdělená podél demarkarční čáry vlivu Západ a Východ. Kola se točila ještě na větší otáčky jako za války, měl kdo je roztáčet. Rozvojové a zaostalé země byli úplně bokem, stávající Kolonie byly vítaným zdrojem surovin bokem. Tím se v nich ještě zvýšilo nebezpečí Hladomorů. Bylo těžce narušeno, a narušováno vše co do té době v Domorodých společenstvech fungovalo, odchod lidí do městských slumů z domorodých chatrčí-domova, oslabení pracovní síly(znemožnění hospodaření s půdou tradičními způsoby),,na venkově,, při ještě horších podmínkách možností si zajistit dostatek potravin. Začalo kácení pralesů a špatné využívání rychle získané chudé půdy, k lepší půdě byl ve většině zaostalých zemi zamezen přístup, vyvlastňování půdy se nekonalo, spíše naopak. Prudký nárůst obyvatelstva na Zemi, hlavně v rozvojových zemí, lepší lékařská péče...o nějaké ekologii, nebude ještě dlouho ani řeč...zatím to zde přeruším nebo mi to spadne, jsme na přelomu 40. a 50.let. Tulák Marcel od Zvonu.
Marcel Kudlvasr
Přeborník

Odeslat příspěvekod Marty89 6. 11. 2009 15:18

Vpodstatě souhlasím úplně se vším, co tu naspal Grammator, takže bych se asi jenom opakoval.

Od brutala2 bych ale chtěl stejně vidět ten důkaz potvrzující zavinění GO člověk.

btw. tohle je snad první vlákno, ve kterém jsem schopen bez problémů přečíst Marcelovy příspěvky (nic proti Marceli :-))
Legen - wait for it... dary
Cerveza o muerte
Marty89
Vicedatel roku 2009

Odeslat příspěvekod brutal2 6. 11. 2009 15:20

jannnn píše:
brutal2 píše:jann: A jak si to dokazování představuješ, když vědě nerozumíš?

a tos zas poznal jak? :D

Tím, žes tu otázku položil.
brutal2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod brutal2 6. 11. 2009 15:23

Marty, jannnn: No nemyslim si že by byl problém informace najít, ale dobře.
Takže nejdřív musíme zjistit čemu na tom nrozumíte:
1. Člověk vypouští do atmosféry (nejen) CO2.
2. CO2 je skleníkový plyn.

Kterou část z toho nechápete?
brutal2
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marty89 6. 11. 2009 15:33

1. chápu
2. chápu

položím teda svoji otázku jinak: Kde jsi zjistil, že by oteplování neprobíhalo i bez přispění člověka (nikdy jsem netvrdil, že na tom člověk nemá žádný podíl)?
Legen - wait for it... dary
Cerveza o muerte
Marty89
Vicedatel roku 2009

Předchozí stránkaDalší stránka