aquarkko píše: možnost objednat si upomínku smskou ...... do místa trvalýho bydliště nejezdím zdaleka každej víkend a lístky tam v lepším případě přijdou tak dva dny před volbama a popravdě, mám důležitějhší věci v hlavě. škoda, chtěla jsem volit. tak, a do mě, jak su zhýčkaná

To je dobrý nápad. Možná by stálo za to obětovat pár minut jeden mail straně, kterou by jsi eventuelně chtěla volit. Třeba se na to vykašlou, třeba ale začnou svým voličům tento servis poskytovat. Vzhledem k tomu, že celostránkový inzerát v MFD nebo Právu stojí cca. 200k, jistě by na to fondy našli.
Lístky chodí asi týden před. Asi by i stálo za úvahu, aby si lidi mohli vyřídit voličský průkaz na CzechPointech (třeba nejpozději 3 týdny před volbami; pak už jen v místě bydliště). Obecně by asi stát měl možnost volby trošku zkomfortnit

.
Šít to Tebe nebudu - volit je u nás právo nikoli povinnost (na rozdíl třeba od Lucemburska, Kypru a Řecka, kde bys pravděpodobně mohla za pár dní čekat složenku na pokutu

).
-----------------
Hastrman: pořadí vítěze dopadlo jak jsme tu očekávali.
-----------------
ODS se velmi zvedla a její úspěch je přesvědčivý. Samozřejmě k tomu pomohla nízká volební účast a odhodlaní voliči (tohle už nebylo jen tzv. tvrdé voličské jádro). Zbývá doufat, že tenhle z prachu vydupaný kapitál neprohospodaří.
Ačkoli jsem nakonec BoBo nevolil, mrzí mě, že se tam nedostala. Nicméně můj hlas měl takhle asi větší smysl a těch skoro 5% je za 3 měsíce existence Suverenity velmi slušný výkon.
Zelení doplatili na svojí rozhádanost a možná i určitou tupost Kateřiny Jacques co se týče nosných témat jejich politiky. Ačkoli (podle projevů něčím sjetá) vytlemená Olga Zubová se snažila ve volebním studiu ČT24 něco sčítat (1,9% SZ + 0,6% DSZ), tak poněkud opomněla, že vznik jejich subjektu a tzv. "svinský marketing" (= tvrzení že je podporuje Václav Havel, což nebyla pravda) udělal jejich potenciálním voličům (mladí lidé, kteří se o politiku zas až tak moc nezajímají) v hlavě pěknou bramboračku.
Lidovci díky disciplinovaným voličům a nízké účasti obhájili s odřenýma ušima oba mandáty z minulých voleb (ale fakt o pár hlasů). Myslím, že je to ale jejich labutí píseň, protože se za pár dní začne propírat Cyrilův soud s katolickou charitativní organizací o majetek za 50Mega.
Komunisti jsou asi stálice, rovněž disciplinovaní voliči spolu s nízkou volební účastí udělají své. Ale snad tam pomůže příroda. Je aspoň dobře že se tam nedostala Kateřina Konečná, jejíž blbost je takřka nekonečná

.
A ČSSD? Totálně zpocený Paroubek na livě vysílané tiskovce drtil mezi zubama, že je třeba pogratulovat vítězi a podobně. Tentokráte byla příčinou podle něj nízká volební účast a fakt, že se jedná o "třetiřadé volby" a že to všechno podle průzkumů věděl. Kubiceho a Vítězný Únor tentokrát nechal někde v sobě (i když na něm bylo vidět, jak moc by to říct chtěl). Nabízí se otázka jaké to byly průzkumy o kterých mluvil před volbami (podle nic to měli jasně vyhrát). A rovněž se nabízí otázka, co je to za hospodáře, když na třetiřadé volby rozfrcá 70 Mega.
Malé strany (i s dosavadními poslanci) propadly. Ačkoli mi někteří z nich byli docela sympatičtí, říkám dobře jim tak. Nechápu, proč se Hybášková odtrhla od SNK-ED a založila stranu s naprosto shodným programem. Tlustýmu a Libertasu osobně to taky přeju - jejich odpor vůči Lisabonské smlouvě jsem vnímal jako účelový a na rozdíl od Suverenity velmi nekvalifikovaný a amatérský.
Posledním zklamáním je, že Dělnická strana překročila 1% a dostane tím pádem příspěvek na úhradu volebních nákladů. Je to sice "jen" cca. půl milionu korun, ale i tak.
No tak to je asi vše co jsem si z dnešního nočního televizního vysílání odnesl.