Jak bych si to představoval ? Třeba mě napadla jedna státní banka. Jedna by stačila, nevím proč jich je jak máku. (No já to teda vím, aby se všechny přiživily, protože jim to současný stav dovoluje...).
Olimant píše:Jako ja nevim, nikdo nikoho nenuti aby pracoval, klidne nepracuj. Ty banky. No tak výplatu ti nedá zaměstnavatel na ruku pokud by jsi chtěl? Když nebudeš mít účet v bance, tak ti jako nebude platit za práci??
A k tem malo penezum. Nepredpokladam, ze vysokoskolacka bude prodavat v obchode s potravinami v Horni dolni za 8 tisic mesicne (sic se to muze stat). Uz v mladi se v podstate rozhodujes, jestli budes studovat a budes vydělávat vetsi penize v budoucnu nebo jestli pujdes po zakladce prodavat v Horni dolni do mistniho konzumu. Pokud pujdes pracovat hned, tak zase videlavas o zhruba 9 let dele nez clovek, ktery studuje vysokou skolu.
Vse je na tve volbe, nevyhovuje ti snad to, ze jsi zodpovedny sam za sebe??
Opravdu? Nikdo mě nenutí dýchat vzduch, ale jiná alternativa jaksi není. Chceš-li žít (vzduch je sice zdarma, ale z toho nevyžiju) tak si musíš vydělat (aspoň na chleba).
Nejde jenom o moje peníze. Platíme za energii, vodu, popelnici atd. I kdybych neměl svůj účet v bance, tak za tohle platím na cizí účet. A kdybych měl obíhat všechny úřady s hotovostí v kapse, tak celý den nedělám nic jiného. Jiná volba není - teoreticky možná ano, prakticky ne.
Vzdělání je zavádějící. Lepší je něco opravdu umět než mít vzdělání. A za ty roky, které někdo stráví na VŠ se dá slušně vypracovat. Absolvent VŠ taky začíná od píky. A hned jak si najde práci, tak se učí znova, protože většinou nic neumí (ale má vzdělání

).
Vše na mé volbě není. Žijeme v systému, ze kterého se nevymaníš. Už od narození máš (rodiče) hafo povinností vůči státu a ty přibývají s rostoucím věkem. Na oplátku dostaneš pár ubohých výhod se vznešenými názvy - třeba ta údajná "svobodná volba"