Séria Nekroskop od Briana Lumleya je super. Aj keď s pribúdajúcimi dielmi mierne klesá úroveň, ale to u sérii býva ( nápady sa trocha míňajú a dej sa stáva predvídateľnejším ).
Odporúčam knihu Santiago od M.Resnicka. Trocha ťažšia kniha, ale fakt nádherný koniec.
Ja som naposledy kúpil od Simmonsa knihu Olymp, Od Swena Hassela knihu Gestapo.
Kto má rád sci-fi, nemal by opomenúť sériu Hyperion a Endymion od Dana Simmonsa.
Knihy kupujem často, ešte častejšie si ich požičiavam z knižnice. ( Najlepší nákup : za 5,-SK som kúpil pred pár rokmi v antikvariáte v Myjavskej knižnici knihu Quo Vadis od Sienkewicza ).
na scifi a fantasy odporúčam internetové slovenské obchody
www.brloh.sk a na knihy všeobecne
www.martinus.skNa jeden záťah sa dá prečítať mnoho nádherných sci-fi a fantasy kníh.
Detektívky odporúčam hlavne od týchto autorov:
Ed McBain ( škoda, že pred nedávnom zomrel )
Joe Alex ( zopár dobrých kúskov tiež napísal - je to pseudonym nejakého poliaka, napísal aj tuším nejaké historické detektívky, tuším jedna má názov Šíp z Elamu ).
..............
Všetko od Forsytha odporučujem, ďalej väčšinu kníh od Ludluma, od Patricka Robinsona všetky knihy s tematikou ponoriek....
Naposledy som hlboko do noci čítal knihu Základňa 7 od Matthewa Reillyho ( a to som mal na ruke RamFix - taký špeciálny opasok na ukotvenie ruky po operácii lakťa - a čítal som to v posteli v noci zopár hodín aj napriek bolesti - strhujúce čítanie, fakt sa to perfektne číta - mal som z knižnice )
MB ASUS A7V600-X,Athlon XP 2500+ Barton , 1791 MB RAM ,Radeon 9200SE 128MB, Audigy 2, LG GSA 4163B,LG GSA 4081B, HDD: WD500GB PATA,Seagate Baracuda 80GB SATA,WD200GB SATA,
CRT Belinea 17", Zdroj CHIEFTEC CFP-400-12G