Jaký dobrý SF

Co číst a co nečíst; nejlepší knihy a časopisy & další kultura

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod van vren 2. 9. 2006 01:40

když chceš dobrý SF, tak si přečti sérii hlídek od Lukjaněnka
be obscene... be be agressive
van vren
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 7. 1. 2007 12:59

Jestli dobre scifi tak od Philipa K. Dicka - UBIK, Bladerunner
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Přeborník

Odeslat příspěvekod MarkFX 7. 1. 2007 13:08

No většinou už tady ti autoři byli jmenováni, takže moc nepřispěju, ale ještě by tam mohl patřit můj oblíbený Jules Verne
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod kurcatovium 8. 1. 2007 21:07

Co takhle knihy Orsona Scotta Carda? Divím se, že to tu ještě nezaznělo... :o
Enderova hra, Enderův stín, Mluvčí za mrtvé, ...
kurcatovium
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 9. 7. 2009 03:34

Nějak se asi Scifi a Fantazy přestává číst?!..., že sem musel takhle hluboko zarazit svůj Krumpáček...Pokračuji, padlo tu pár pěknejch Jmen Autorů i Knih...např. Ty velmi aktuelní v dnešní Době: Bídné Roky od Knuta..., tak přidáme další, co stojej za Hřích, ten Žamboch ale jen jeho začatky, a raději skončit Seržantem a novými povídkami O VLKU...-Koniášovi.
Běhounek-Akce L!, Boulle Planeta Opic, Crichton Kmen Andromeda, Harrison-Planety Smrti(jen)1-3! a Krysa z Oceli, Jean Hougroun Ve Znamení Psa!!, Hans Kneifel-Černá Planeta a Nemesis z Hvězd!!!, Robert Merle Malevil!!!, John Morressy Syn Hvězd, Neff Vejce na Ruby! a další kraťasy jen po Story z Měsíce, Nesvadba také jen povídky!, Silverberg Muž v Labyrintu, jó to by byla Špicová Hra!, Weinbaum, Odyssea na Marsu!...a povídky z TOP výběrů:
Experiment Člověk-Fialkowski, Strugatský a Piknik, že!,Gert PROKOP a jeho Detektiv Timothy Truckle!!!Copak Nohy se kradou?a ještě jedna sbírka Tři minuty Věčnosti!!! Zelazny, Le Guinová a Brian Aldiss..., Pozemšťané a Mimozemšťané: Zajdiel, W.Tenn,F.Pohl, John Wyndham!..., Roboti a Androidi: Asimov, že, Delaney a Stiegler- Valentina 124!!, Erik Simon- Diaráma, Franke-Kyborg jménem Joe! Mc Caffreyová- Loď, která zpívala, Varšavskij,...Návrat na Planetu Zemi-sborník čs-sl autorů,... Hledání Budoucího Času: Clarke, Dilov,Niven,Morgan,Bloch,SIMAK!, Nesvadba, Bradburz, Kir Bulyčev!, Robert Sheckley,a bomba na závěr -...Tunel do Pozítří: Goulart, Manhattan, Powers, Stanton, Feldman, Kersh, Anderson, Heinlein, Nourse, LEWIS, Hilton Young, Sprague de CAMP-Puška na Dinosauri! he, ...no Datlík huž bolí takže příště, aby jste měli na Ty prázdniny a Dovči co číst, či jen tak letní Relax, co vybírat, vřele doporučuji, vše výše je z mého First regálu na Scifi knihovně...Tulák po Hvězdách a Nekonečnem Vesmíru, Marcel od Zvonu, ve znamení Střelce..., tím je řečeno vše, Brou a Hvězdné Sny...
Marcel Kudlvasr
Přeborník

Odeslat příspěvekod EKKAR 9. 8. 2009 12:12

pavel tichy píše:Zdeňek Volný - Oko chiméry

K tomu doplním ještě další 2 díly trilogie - Vesmír je lotosový květ a Dračí dny.
Jinak musím souhlasit s Mbingem - Isaac Asimov a jeho sága NADACE ve všech 7 dílech, to prostě nemá obdobu. Navíc opravový začátek téhle ságy je povídková kniha "Já, robot", pokračující knihami "Nahé slunce" a "Ocelové jeskyně" - tam totiž začíná příběh hlavní postavy, prostupující Asimovovým dílem jako červená nit - jistého humanoidního robota jménem Daneel R. Oliwaw...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dr.Watson 14. 8. 2009 19:16

Héééé! Marcellino na hrad! Běhounek je fakt skvělý. Klasika. Dodám ještě autora Trosku. Staré ale sháněl jsem všechny jeho knížky. Merle vč. historických. Extratřída je Vaňková a její Mosty přez propast času. Jinak dobří jsou ruští (sovětští) autoři, Beljajev, Strugačtí...
A jinak co Stanislav Lem? Miláček. Je to dřevní doba Sci-fi ale jsou to zakladatelé žánru. Tehdy se hýřilo neotřelými myšlenkami. Teď je to takové... No, nechci kritizovat ale cca na jedno brdo.
Dr.Watson
Návštěvník

Odeslat příspěvekod EKKAR 15. 8. 2009 19:04

Přesně - samá fantasy příšera, drak a čaroděj(nice). Opravdu klasickou hard-sci-fi aby hledal v poledne s baterkou v ruce. Taková knížečka "Je těžké být bohem" od bratrů Strugackých vlastně žádné sci-fi není - je to psychologické drama vsazené do fantastických kulis, ale MÁ TO KOULE!
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 16. 8. 2009 06:51

Ja Ja Přátelé dobré Scifi/Fantazy...prase , aby se v tom vyznalo, chodím do knihovny s ruksakem a zadaří se tak u 1 knígy z 10-20...Ten hnůj co tady vyšel od Sametu je horší než přehazovat Wídlema NET...Navíc je většina ve více kusech, tak se do toho co zrovna maj juknu a většinou ani nestojí za to schánět začátek...Takže to je jako s Hrama, situaci zachraňují,,Stařešinky+Klasici,,...I když občas něčí Hvězda začne stoupat vzhůru, ale žádné stálice a pak bum a Supernova, a opět Tma...Tož ma o těch ,,Klasicích,,chlapci vyprávějte, já Vám budu doporučovat co Vám ještě chybí, he. A opět i kdysi platilo, že málokdo z nich vydejchal tiráž nad 100 -150 stran! A ten ,,pytlík,,u některých taky nebyl bezedný, hej.
Ale to víš, že jo Docu Watsone, ale především opět jeho mladé svěží, menší
dílka: Pirx, Ilja Tichej + Zachraňme vesmír a jiné kraťasy.Bohužel někteří se odmlčely, no mohu dále doporučit i další věci od Neffa: znovu vydané dílko z Karavany-trilogiu Jádro pudla, další sbírku povídek a novelky z Měsíce a dál nečíst, dál je již,,TMA,,.No Beljajev, to byl taky průkopník mládí a skvělý přepis jeho Obojživelníka nedávno prolít trafikou, jo apropó na Trafice by mala byť još Kmen Andromedy!, velmi podařený přepis klasiky žánru,vo Strugackejch platí to co o ostatních...kratší věci nemaj chybu: Piknik, Bozi, Prcek-špunt, povídky a novely. Jo český Verne- Troska, no taky jenom pár kousků,... je to to samý jako s tím prokletým Asimovem,(Londnem, či Balzakem...) jakmile začal chrlit stovky a tisíce stran, tak se odepsal!...Opět Nej. jsou od něho kratší věci.
Hmmm Ekkar, dal bych si jedno pachole , votři špalek a dolej mi Mogula, nějako mi vyschlo, skříp...skleroza Marcel si zase vzpomene a bude další,,Marsél církús...,,...STarec Marcel od Zvonu.
Marcel Kudlvasr
Přeborník

Odeslat příspěvekod J.Doe 7. 9. 2009 16:29

Mám nejraději mýtus Cthulhu od H. P. Lovecrafta, v jehož rámci se vedle skvělých hororů najde i silný nádech Sci-Fi. Z tohoto žánru bych osobně asi nejvíce vyzdvihl romány "1984" a "451° Fahrenheita" (Orwell, Bradbury). Osobně mám v tomto směru ale raději povídky, než romány. Co se týče sblíženého žánru Fantasy, pak mne nejvíc uchvátila Barkerova "Imagika".
Horor, Sci-Fi a Fantasy e-booky k dispozici zde: http://ebooks.webovastranka.cz/
J.Doe
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 8. 9. 2009 23:28

Ahoj J.Doe, díky za link, ale jakým způsobem se tam stahuje?! heslo, kod, je to gratis či ako?! Tydýt Marcel od Zvonu. I když jsem toho tam moc nenašel a přepláclo mi to klasickou Mozzilu?!4 Shared?
Jinak se mi Ozvi na SZ, strašně rád si pokecám o společných Věcech i o čemkoliv jiném, krásnej podzim, šel bych fotit do Lesa?! Co Ty na to? Díky...
Marcel Kudlvasr
Přeborník

Odeslat příspěvekod J.Doe 9. 9. 2009 21:12

Stahuje se tam poměrně jednoduše. Do lesa chodím se psem. :roll:
J.Doe
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 10. 9. 2009 09:21

HMMM, J.Doe..., nemám psa, mám jen PSíčka a dceru co je na památky. Díky dám II.pokus...Dočítám něco z knihovny:hlavně povídky od Červeňáka -Černokněžník, Neomillnerovou - Vlastní krev(vskutku new...), SheCkleye- Vesmír(viděl jsem ho i v LK), Orbit šerlocí(s posledním,,Měsícem,,od Neffa) a od Crichtona-Proud času...no tentokrát jsem na 50% úspešnosti. Starec Marcel od Zvonu.
Marcel Kudlvasr
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka