Kniha pro 14+ letyho kluka

Co číst a co nečíst; nejlepší knihy a časopisy & další kultura

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod lu.kas 6. 5. 2006 21:01

Cau vsem, je mi pres 14 let a uz pomalu nemam co cist, klasiky typu Foglar a verne uz mam prectenou (vsechno, co maj u nas v knihocne).
Proto bych se chtel zeptat, jakou knizku byste mi doporucili, ne uplne nejnovejsi, aby ji mely v knihovne. Slysel jsem dost o Sifre mistra leonarda, tu si asi pucim, tak neco v tom stylu, naky pekny detektivky, nemam rad sci-fi.
diky vsem
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Přeborník

Odeslat příspěvekod ewing 6. 5. 2006 21:19

nejaky Dumas - grof monte cristo, ak mas rad historicke romany s trochou fantasy a hlavne humorom skus Sapkowskeho Vezu blaznov (v cz myslim narratum alebo tak nejak). Verne, Jack London pirpadne od Dana Millmana Cesta pokojneho bojovnika. To vsak bude co nevidiet v kine ale ta kniha je naozaj spickova, odporucam nie len tebe.
"Imagination is more important than knowledge."
Albert Einstein
ewing
Nadšenec

Odeslat příspěvekod adamek.jan 6. 5. 2006 21:20

Ja jsem nedavno cetl knihu "Chyt me, jestli to dokazes!" a byl sem mega spokojeny i v osmnacti ;-) Ted to pujde i v TV, muzu doporucit.
adamek.jan
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hotspot 6. 5. 2006 21:53

Co takhle Artemis Fowl? To je snad jediná série jakou jsem kdy četl :D a docela to zabaví...
"It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt." - Mark Twain
hotspot
Přeborník

Odeslat příspěvekod Calhoun 6. 5. 2006 22:38

"Nikdykde", "Hvezdny prach" nebo "Koralinu" od Neila Gaimana. Neco z cyklu "Zemeplocha" od Pratchetta, skvely je vyse doporucovany Sapkowski, kupodivu velice prijemne me prekvapil "Harry Potter" (i pres urcitou hysterii kolem nich jsou to vyborne napsane knihy), perfektni jsou "Divoci a zli" nebo "Nocni klub" od Kulhanka.
Calhoun
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Calhoun 6. 5. 2006 23:12

PS
Pokud by jsi se nekdy dostal k nejakemu zdroji (nove uz moc nesezenes a pokud ano tak jsou dost drahe) tak vrele doporucuju zkusit i komiksy (presneji komiks-booky) ktere u nas behem poslednich let vydal BB Art nebo Crew, nektere kousky jsou opravdu spickove a stoji za precteni.
Calhoun
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ally 6. 5. 2006 23:16

Můj syn četl plno knih o pilotovi - Beagless nebo jak se jmenoval. To je snad padesát dobrodružných knih a vždy je v názvu to jméno.
Ally
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Adam Bernau 6. 5. 2006 23:20

A co Fulghum?
Adam Bernau
Návštěvník

Odeslat příspěvekod includes 7. 5. 2006 19:29

Nevím, co tě baví, ale já, když jsem byl v tomto věku, tak jsem si např. četl knihy o fotbale apod. ....mě to bavilo :)
includes
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Suving 7. 5. 2006 19:40

ja bych bejt tebou precetl ten posledni dil Harryho Pottera, neni to uz napsany jako pro deti, me je 15 a libilo se mi to tak, ze jsem celou precetl za tri dny a to musim rict, ze je opravdu tlusta.....
Suving
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hotspot 7. 5. 2006 20:02

Jo, já ji přečetl za jeden den :) A je to už fakt místy menší horor a má to úžasnej konec, jestli jsi to nečetl tak se do toho pusť...
"It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt." - Mark Twain
hotspot
Přeborník

Odeslat příspěvekod lu.kas 9. 5. 2006 20:40

harryho sem necet a ani nechci. nemam rad nadprirozeno, sci-fi, fantasy apod.
diky za tipy
Podpis -> klik na 'www'
lu.kas
Přeborník

Odeslat příspěvekod game_over 9. 5. 2006 20:53

mě ve 14 bavily knížky o historii přiznám se že zvlášt období 2. svět války
game_over
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ConPower 11. 5. 2006 21:43

Můžu doporučit Vojtěcha Steklače :wink: .
ConPower
Nadšenec

Odeslat příspěvekod veverqa 11. 5. 2006 22:44

kto chyta v zite alebo hlava XXII :) to je taka klasika... alebo dennik adriana mola? ked ja si uz nepamatam co som v takom veku citala :(
veverqa
Návštěvník

Další stránka