Jakou knihu máte nejradši?

Co číst a co nečíst; nejlepší knihy a časopisy & další kultura

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod opatt 8. 4. 2009 19:57

Asi od Eca - Jmeno Ruze. Ale dobry je i Coelo, Halik, Svandrlik, Hasek... i kdyz to je kazdy pes jina ves, co? No, rad si rozsiruju obzory
Lust och fägring stor!
opatt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S-Tony 8. 4. 2009 20:54

Já mám nejraději jednu knížku. Je to ta se kterou mám podložený monitor, abych ho měl ve správné výšce. Velmi užitečná knížka.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník

Odeslat příspěvekod opatt 8. 4. 2009 22:10

To je neco jako vkladni knizka, co? Viceucelove cteni - podlozit, ovivat, listovat, cist, vybrat.. :D
Lust och fägring stor!
opatt
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mareq0 10. 4. 2009 17:00

Je fakt že některé tituly se hodí opravdu jenom jako podložky nebo palivo ;-)

Ale nejoblíbenější knihu jenom jako podložku, no nezávidím ti :D
Obešel já polí pět!
mareq0
Přeborník

Odeslat příspěvekod Andrew_R 10. 4. 2009 17:14

mareq0 píše:některé tituly se hodí opravdu jenom jako podložky nebo palivo ;-)

Das Kapital a podobné 8-)
To say 'I love you' one must know first how to say the 'I.'
Andrew_R
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S-Tony 10. 4. 2009 19:16

Nebo třeba takový Harry Potter taky dobře hoří u táboráku.
Když se smíříte s tím, že život už nic nového nepřinese, tak teprve to je ten okamžik, kdy všechno důležité teprve začíná...
S-Tony
Přeborník

Odeslat příspěvekod mareq0 10. 4. 2009 20:17

No pokud to berete podle počtu stránek tak asi jo :D
Obsahově si myslím, že to nebude tak zlé ani u jedné z nich. Pravda - nečetl jsem...
Obešel já polí pět!
mareq0
Přeborník

Odeslat příspěvekod J.Doe 7. 9. 2009 16:54

Dílo H.P. Lovecrafta a E. A. Poea, Arthur Machen - Vnitřní světlo, Stephen King - 4 roční období: Nadaný žák, Hřbitov zvířátek, Salem's Lot, Rose Madder, Osvícení, Svědectví, Carrie, Noční směna..., Clive Barker - Imagika, Hellraiser, Coldheart Canyon, Cabal, Věčné zatracení, Knihy krve a Knihy Umění..., Umberto Eco - Foucaltovo kyvadlo, Jméno růže, Jeffery Deaver - Zahrada bestií, Victor Hugo - Chrám Matky Boží v Paříži, Muž, který se směje, Robert Bloch - Vlak do pekel, F. P. Wilson - Pustiny, Thomas Harris - knihy o Hannibalovi, hororovou antologii Hlas krve, Michael Gruber - Obratník noci, Údolí kostí, Noc jaguára, Mötley Crüe - The Dirt, Milan Nakonečný - Lexikon Magie, Josef Veselý - trilogie Magie, Satanismus, Jozef Karika - Brány Meonu, Zóny stínu, A. S. LaVey - Satanská bible, Bram Stoker - Dracula, Viktor Farkas - Nevysvětlitelné záhady, Dr. Bob Curran - Upíři, Stéphane Bourgoin - Brutální vrazi
J.Doe
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Swordman 17. 10. 2009 22:09

Roger Zelazny - Pán Světla
poviedky Jacka Londona ( sú tak úžasne tvrdé a realisticky kruté ).

Lao C: Tao Te Ting
Mijamoto Musaši. Kniha Pěti Kruhů
Róši Kaisen : Budodharma
Baťov životopis a knihy o Baťovi ( dávajú možnosť inak sa pozerať na súvislosti ohľadom firiem )
MB ASUS A7V600-X,Athlon XP 2500+ Barton , 1791 MB RAM ,Radeon 9200SE 128MB, Audigy 2, LG GSA 4163B,LG GSA 4081B, HDD: WD500GB PATA,Seagate Baracuda 80GB SATA,WD200GB SATA,
CRT Belinea 17", Zdroj CHIEFTEC CFP-400-12G
Swordman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 17. 10. 2009 23:10

Jo Swordman, slušnej, hodnotnej výběr, se širokým záběrem, kterej něco vypovídá, he...ze všech světovejch stran...já sem na tom podobně -taky univerzál s orientací východním směrem, holt ten praotec Čech měl jít na druhou stranu, že Tulák Marcel od Zvonu.
Marcel Kudlvasr
Přeborník

Odeslat příspěvekod EKKAR 18. 10. 2009 13:17

Marcel Kudlvasr píše:...holt ten praotec Čech měl jít na druhou stranu, že Tulák Marcel od Zvonu.

Nemoh´, Marceli - měl by proti sobě Temudžina alias Čingizchána nebo nějakýho toho jeho předka... Ale asi bys v takovým případě měl dneska šikmý voči a Tví příbuzní by nelítali na Hurricanech a Spitfirech, ale na Micubiši A6M Raiden/Zeke/Zero s Hinomaru na křídlech a na trupu, ječeli "Banzáááj!" s hašimaki kolem čela a nalítávali by na invazní flotilu u Okinawy nebo by se rvali na MiG-15 s přilétajícími F-86E Sabre nad "MiG Valley"...
Spíš to měl náš milý Praotec vzít trochu na jih a rozhodně dál na západ...
je mi tady z toho na blití.
EKKAR
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Marcel Kudlvasr 18. 10. 2009 13:59

Já vím Ekkare, spíš jsem to myslel po tý duševní sféře a trošku Jiho východně.Po vlastních stopách return-směr Indie a zpátky na Stromy, a všechno jinak?!
No a jsme, kde jsme chtěli bejt...Těch Keltů a Židů tu mohlo zbýt k asimilaci více, he, to by byl maglajs ještě větší než,,pod obojí,,he. A opevnit pořádně Kotlinku, a neplejvat moc silama jinde,...To by bylo kdyby bylo, moře vem čert.
I když udržet Dunaj a Taury, ale to by se nevydejchalo jako ve skutečnosti, proč se musej honit vždycky Ty Holuby na střeše místo držet Vrabčáky v Hrsti...
Někdy mám sny o blbý kolíbce a blbý době?! No ozvi se EKKARe, bude sranda...dýl pobuď, díky...no zatím vedeš na body. Marcel od Zvonu.
No , aby to nebylo OT mezi mé nej oblíbenější knihy, patří ty o historii Kotlinky a střední Evropě od stěhování národů: od cca +/- 400 L.n.l.-po Kristu,že. A to především ty vážnější, méně vážné až nevážné, he. Vřele mohu doporučit skvělou od Česala a spol, Utajené Dějiny Čech,...Buchvaldek, Dějiny pravěké Evropy,...Bauerová, Zlatý věk země Bojů,...Smetánka, Hledání zmizelého Času,...Sklenář, Učenci a Pohané...tož se ponořme proti Proudu času a hledejme své Kořeny. Je to vskutku Dobrodružo. Chtělo by to Hru na toto,,české téma,, ve stylu,,Age of Empire 2,,...začínalo by se , kde jinde než v Indii, že. Byl by to sakra Velkej vandr. No a třeba i v této STG/RPG, by se skončilo i jnde než pod Řípem. Něco podobného jsme hráli na stole i v terénu,jeden celej tábor při CTH:,,Slovani-Pohani,,...
Marcel Kudlvasr
Přeborník

Odeslat příspěvekod mtmccox2 8. 11. 2009 22:04

Pravděpodobně všechno od Johna Grishama..
Jesus Christ made changes to your life. Do you want to save it?

|Yes||No|
mtmccox2
Chachumbábův

Odeslat příspěvekod trent 8. 11. 2009 22:58

Mario Puzo - Kmotr
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter

Odeslat příspěvekod Grammator 9. 11. 2009 00:59

jakou knihu mám nejradši? otevřenou...
Na životě miluju hlavně tu rozmanitost... každý den mě nasere někdo jiný.
a šestého dne bůh řekl: "not enough mana"...
Ptejte se mě na co chcete, já na co chci odpovím...
Jak se vyhnout smrti? Nežít!
Inteligence je omezená, debilita ne...
Grammator
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka