Jakou knihu máte nejradši?

Co číst a co nečíst; nejlepší knihy a časopisy & další kultura

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod cumel30 24. 4. 2008 21:28

Sexuálne praktiky juhoamerických kmeňov.
Je ťažké byť pako,konkurencia je veľká.
Nad alkoholom ešte nikto nevyhral,len ja som remizoval.
cumel30
Poslední varování

Odeslat příspěvekod gree.n 30. 4. 2008 22:16

Obrázek :)
gree.n
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Noovo 30. 4. 2008 22:18

John Irwing - Svet podle Garpa :-)) ...ale mam jich vice oblibenych...
A jednoho teplého červnového dne se narodila Noovo:))

Love is a Losing Game

VENUS=Noovo :)

BYLO TO SILNĚJŠÍ NEŽ JÁ...Valmont (a já to také ráda používám:))
Noovo
Přeborník

Odeslat příspěvekod Anonymous 30. 4. 2008 22:56

Nečtu, jsem literární barbar.
Anonymous

Odeslat příspěvekod aquarkko 30. 4. 2008 23:27

existujou i Hörbücher :-P
Think for your fucking yourself. (Mark Barney Greenway)
aquarkko
Legenda

Odeslat příspěvekod includes 1. 5. 2008 18:28

Jersey II. píše:Nečtu, jsem literární barbar.

Tak nějak :), pro mne osobně je to utrpení :D Nebaví mě to ...
includes
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod bombul 1. 5. 2008 20:33

Chlapci..neviete o co prichadzate. ;-] 8-)
Admin na pauze
bombul
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod Anonymous 1. 5. 2008 21:15

Přečetl jsem za celý svůj život asi tak 10 knih a nepřicházím o nic. :wink:
Anonymous

Odeslat příspěvekod J1RK4 2. 5. 2008 00:19

Jersey II.: Když jsi redaktor v oboru audio, tak bych mohl použít takovou paralelu do tohoto prostředí: "Nikdy jsem neměl sluchátka nad 100 korun a nepřicházím o nic." Hmmm?

(osobně jsem teda šťastným majitelem CX300 a než jsem je pořídil, tak jsem taky nevěděl, o co přicházím...nevědomost je hold sladká)
Myslet si cokoli o čemkoli je nesmírně snadné, a to tím spíše, čím méně o tom člověk ví. Pro toho, komu jde o poctivou názorovou angažovanost, je těžké utvářet si názor a často se názoru zdrží, když prostě ví, že mu unikají relevantní fakta.
J1RK4
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Jony 2. 5. 2008 07:54

J1RK4 píše:Jersey II.: Když jsi redaktor v oboru audio, tak bych mohl použít takovou paralelu do tohoto prostředí: "Nikdy jsem neměl sluchátka nad 100 korun a nepřicházím o nic." Hmmm?

(osobně jsem teda šťastným majitelem CX300 a než jsem je pořídil, tak jsem taky nevěděl, o co přicházím...nevědomost je hold sladká)

Nevědomost je síla!
"Keď Ťa život omrzí, keď Ti už nič nejde,
sadni si na diaľnicu, ono Ťa to prejde."
Jony
Sherlock Nožička 2010

Odeslat příspěvekod Anonymous 2. 5. 2008 08:18

J1RK4 píše:Jersey II.: Když jsi redaktor v oboru audio, tak bych mohl použít takovou paralelu do tohoto prostředí: "Nikdy jsem neměl sluchátka nad 100 korun a nepřicházím o nic." Hmmm?

Hezky napsané, možná až trochu zbytečně útočně laděné, ale Tvůj argument beru. Na druhou stranu, pár knih jsem přečetl, takže obrázek, zdali mi to něco dalo nebo ne, si mohu udělat. Je pravda, že samozřejmě nemohu soudit do hloubky, protože jich znám opravdu jen do 10. Zeptám se ale Tebe, co Ti knihy dávají? Nemyslím to teď nijak zle, knihy by se číst měly, ale já to považuji za ztrátu času a to třeba větší než psaní po diskuzních fórech. Víš proč? Zde si procvičím psaný jazyk, naučím se argumentovat, přijímat cizí názory, filtrovat cenné a nehodnotné informace. Je to dle mého názoru aktivní způsob vzdělávání, kdežto knihu přečtu a co mi to dá? Ano, možná okoukám jazyk, něco se dozvím (často smyšlené). Proč bych tedy měl začít číst? Opět to, prosím, neber nijak útočně.
Anonymous

Odeslat příspěvekod Jony 2. 5. 2008 11:15

Jersey, zapominas ze kniha je druh umění.... tzn. že nemá být jen k vyučování a procvičování, ale taky k povznesení ducha(poezie, ale i próza)!!!
a například argumentovat se můžeš pomocí knih(ted myslím beletrii) naučit(zdokonalit) taky, třeba v takové HlavěXXII je spousta zajímavých podnětných rozhovorů...
dále budeš mít prostě přehled budeš vědět, že věta, kterou jsem napsal v minulém příspěvku není z mé hlavy, ale je to citace známé knihy(název snad netřeba uvádět)
"Keď Ťa život omrzí, keď Ti už nič nejde,
sadni si na diaľnicu, ono Ťa to prejde."
Jony
Sherlock Nožička 2010

Odeslat příspěvekod J1RK4 2. 5. 2008 11:43

Jersey II: Nemyslel jsem to nijak útočně, pokud to tak vyznělo, tak se omlouvám (osobně právě kvůli tomuto komunikaci přes internet zrovna nemusím). Četbu chápu jako formu aktivního odpočinku, kdy se může moje mysl upnout na příběh, který je ve většině případů opravdu kvalitně podán (nečtu jen tak něco). Samozřejmě chápu, že jsou lidé, které to neosloví a hledají jiné formy odpočinku...s tím problém nemám. Každý se musí po přečtení několika knih rozhodnout, jestli mu to něco dává. Pokud ne, tak nemá cenu v tom pokračovat (číst proto, že je to prý dobré...) a najít si něco jiného. Jestli oba patříme do odlišných skupin, tak je to naprosto přirozené.:)
Myslet si cokoli o čemkoli je nesmírně snadné, a to tím spíše, čím méně o tom člověk ví. Pro toho, komu jde o poctivou názorovou angažovanost, je těžké utvářet si názor a často se názoru zdrží, když prostě ví, že mu unikají relevantní fakta.
J1RK4
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Anonymous 2. 5. 2008 11:49

Jony: Povznesení ducha. To jsou pěkné kecy. :D Literatura je dozajista druhem umění, ale jako někdo nemá rád hudbu, jiný nemá rád knihy. Mně je úplně jedno z čeho byla věta v minulém příspěvku, je mi jedno, kdo napsal R.U.R a kdo byla Markéta Lazarová. Když to budu potřebovat vědět, tak si to najdu. Čtení knih mi nic nepřináší, ano, budete argumentovat, že jsem jich přečetl málo a že zcela jistě záleží na literárním žánru. Že kniha rozvíjí fantazii, řečové schopnosti atp. V mých očích je to ale ztráta času. Raději si zajdu do divadla, kde je třeba nějaká kniha zinscenována, ušetřím čas a navíc budu mít ještě vizuální zážitek.

J1RK4: Hezký názor. Já třeba přečetl za dva dny Šifru mistra Leonarda jen proto, že mě zajímalo, co na tom "všichni" vidí. Ano, příběh to byl zajímavý, bylo to napsáno poutavě. Přečetl jsem to, celkem se mi to líbilo, ale to je tak všechno. Teď už ani nevím, o čem to bylo, takže je to pro mě ztráta času. ;-]
Anonymous

Odeslat příspěvekod MarkFX 2. 5. 2008 12:53

Jersey II. píše:...pár knih jsem přečetl...

Pejsek a kočička, Ferda mravenec, Kája Mařík atd... O:-)
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Předchozí stránkaDalší stránka