Šifra mistra Leonarda (Da Vinci Code) a další Brownovy knihy

Co číst a co nečíst; nejlepší knihy a časopisy & další kultura

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Zoroastres 29. 4. 2006 00:19

Je opravdu překvapivé, jak téma minulosti církve a mýtů kolem křesťanské věrouky vzrušuje současné čtenáře. Kniha Dan Browna je zábavný artikl a o pravdu a o vědění se příliš nestará. Přesto právě svým šokujícím odhalením údajných historických fakt zaujalo. O historii raného křesťanství toho víme objektivně hrozně málo, abychom mohli rozhodnout, kolik je na fikcích pana Browna pravdy. Co se nás ale opravdu týká, je duchovní odkaz křesťanství, jeho teze zakořeněné v našem podvědomí, jeho morálka, nad kterou se už ani nepozastavujeme, jeho dopad do našeho současného života. Nad těmito otázkami se zamýšlí nová kniha spisovatele Radima Lhotáka: Země zvířat. Kniha zaujímá kritické stanovisko ke společnosti, jak se vyvinula pod působením křesťanských tezí. Žádná skandální ani nepravdivá odhalení, ale nahlédnutí do našeho vědomí. Jestli se někdo chce opravdu zamyslet nad křesťanstvím a jeho dopadem na dnešní dobu, má vzácnou příležitost. Knihu je možné si objednat jako čtenář na http://www.kniznitrh.cz.
Zoroastres
Čtenář

Odeslat příspěvekod Samuel Gordon 29. 4. 2006 13:26

Tak ja jsem od Browna cetl zatim jenom Sifru a Andele a demony. Prvni tu Sifru, a pripada mi to jako opravdu super knizka. Moc moc se mi libila :tleskani A ted nedavno jsem si precetl i Andele. Taky skvela knizka, i kdyz jsem cekal jeste neco vic. Proste pribeh se mi zda propracovanejsi u Sifry.
MacBook 13" Late 2008 :: Core 2 Duo 2GHz :: 4GB 1067MHz DDR3 :: nVidia GeForce 9400M 256MB :: Intel 320 120GB SSD :: WD Black 320GB HDD :: Mac OS X 10.7 Lion
Samuel Gordon
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Mawe47 1. 5. 2006 16:38

Ja cetla Andele a demony, a libila se mi snad trochu vic nez Sifra mistra leonarda a ted cru i digitalni pevnost.

Jako beletrie je to dobra cetba a clovek ji shltne jednim dechem, i kdyz vic si z toho clovek neodnese.

Akorat takove absurdity ze clovek behem jedne noci ma stesti a trikrat prezije co by snad normalni smrtelnik neprezil je fakt moc i na me prestoze od toho necekam kdovi jaky zazrak. ale ctive to fakt je:)
Mawe47
Přeborník

Odeslat příspěvekod mae-geri 9. 6. 2006 18:39

Ja od nej znam jen Sifru a ta me fakt chytla, asi si zacnu shanet i jeho jine knizky :)
"V dlouhém období jsme všichni mrtví." J.M. Keynes
mae-geri
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dom1n1ck 1. 7. 2006 21:03

Šifra je dobrá knížka, chytne. Až dočtu Šifru, tak mám smluvenou Pavučinu lží, která podle obsahu taky nevypadá špatně
dom1n1ck
Návštěvník

Odeslat příspěvekod netopa 6. 7. 2006 11:01

Ze začátku jsem z to neměl dobrý pocit, ale delším čtením jsem mně to začalo líbit. Je to opravdu jedna z nejlepších knih, které jsem četl.Vřele mohu doporučit všem. Až do konce napínavá kniha, která každého dozajista pohltí.
netopa
Čtenář

Odeslat příspěvekod Johny[CZ] 15. 8. 2006 11:24

Já se tedy musím přiklonit k negativním názorům. Knížka mě sice zaujala a přečetl jsem ji celou, ikdyž je pravda, že jsem prostě chtěl být v obraze.
Nejvíc mi vadily ty postavy, spíš než Indianu Jonese (viz výše) mi to připomínalo Chucka Norrise. Taky takový Mr Perfect.
A taky mám pocit, že někde uváděl jako fakta i věci, které pravdou nebyly.
Úžasné množství náhod jenom odrazovalo od čtení, př třeba švýcarská banka... Ale ty náhody byly na každé stránce aspoň tři:-(
Je pravda, že Brown ovládá základní kámen byznysu - šokovat. Takovouhle reklamu úplně zadarmo moc knížek nemělo...
Osobně jsem opravdu velmi zklamaný.
Možná jsem jí jenom nepřišel na chuť, třeba si ji za dva roky rád přečtu, ale spíš ne.
Johny[CZ]
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 13. 9. 2006 20:32

Cetl jsem Sifru, pak Pavucinu lzi. Sifra me uplne nadchla, ale Pavucina lzi uz se mi tak nelibila, takze jsem se vratil k osvedcemu Clancymu
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Přeborník

Odeslat příspěvekod ma.krtek 24. 9. 2006 02:20

Četla jsem Šifru... a pak Andělé...Šifru jedním dechem, dokonce jsem se začala zajímat o Fibonačiho posloupnost, fí atd. Andělé mě zklamaly, přijde mi to dost podobná zápletka jako v Šifře. Ale jako četba před spaním to je slušný.
ma.krtek
Čtenář

Odeslat příspěvekod anonymni 23. 7. 2007 06:59

Přečet jsem 3 knížky >Andělé a démoni, Šifra mistra leonarda a Digitální pevnost. Jako první sem čet šifru, což byla docela dobrá a hezky napsaná. Po přečení zbylých 2 knížek, jsem zjistil, že jeho styl psaní je na jedno kopyto. Jeden hrdina, jedna hrdinka, kteří se nakonec dají do kopy a těch věcí tam bylo mnohem víc co bylo stejných...
anonymni

Odeslat příspěvekod Marty89 23. 7. 2007 08:14

Da Vinci Code byl docela zajímavý, aspoň jsem si procvičil svoji angličtinu. Už se těším až brácha přijede z Ameriky a přitáhne ty tři další knížky.
Legen - wait for it... dary
Cerveza o muerte
Marty89
Vicedatel roku 2009

Odeslat příspěvekod Raisen 8. 8. 2007 12:59

Četla jsem Šifru a Pavučinu lží, obě výborné :)
Raisen
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Alexx 5. 9. 2007 08:52

Marty89 píše:Da Vinci Code byl docela zajímavý, aspoň jsem si procvičil svoji angličtinu. Už se těším až brácha přijede z Ameriky a přitáhne ty tři další knížky.i/quote]

Podobný názor. Když jsem kdysi poprvé dostal do ruky Hobita, věděl jsem o Pánovi prstenů akorát že existuje. Po přečtení jsem rychle zhltal i celou trilogii.

Loni jsem si z Londýna dovezl právě Da Vinci Code (paperback v hypermarketu někde mezi pečivem a zeleninou asi za dvě libry, no nekupto, ikdyž jsem o tom taky nic nevěděl - nejlíp investované peníze). A teď čekám až se ke mně dostanou další knihy, opět v originále - fakt se to dá číst, je to psané dnešním jazykem, žádné komplikované konstrukce.
Alexx
Návštěvník

Předchozí stránka