Otázky bez Václava Moravce

Česká televize, TV Nova, kabelovky a ostatní

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod biggy 23. 5. 2005 20:37

Nějak mi přijde, že ten pořad s výměnou moderátora ztratil šťávu :( Je to jenom můj názor, nebo si myslíte totéž?
biggy

Odeslat příspěvekod Daft 23. 5. 2005 20:54

Oni zmenili moderatora?
Daft
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tOplOaDer 24. 5. 2005 00:39

Moravec to uvadel skvele.. skoda..ale nedivim se mu..Mrcasit se tam s takovejma lidma jako sou politici a zabrat.
tOplOaDer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ivo M. 24. 5. 2005 00:56

Oficiálně s tím skončil právě kvůli přístupu politiků k pořadu. V pátek, kdy už byla většina podkladů připravených mu odříkali účast a celá jeho práce tak přicházela vniveč. Ani tento fakt však na kvalitě pořadu neubral a pan Moravec neměl konkurenci. Ještěže stále spolupracuje s BBC na jejich Interview. Byla by škoda, kdyby česká mediální scéna o takovou osobnost přišla.
Ivo M.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod huncut 24. 5. 2005 08:04

Presne tak, V. Moravec byl perfektni. Mel u hostu docela respekt, umel polozit otazku rychle a vecne, proste tak jak to ma byt. Skoda ze nevydrzel, ale asi se mu nikdo nebude divit. Myslim ze si rekl "Mam ja tohle za potrebi?" a ihned si odpovedel :)

Skoda, skoda.
huncut
Návštěvník

Odeslat příspěvekod TheFlyingman 24. 5. 2005 09:59

Podle mého názoru tam byl jsednoznačně nejlepší, vždy se snažil o to, aby mu všichni odpověděli na položenou otázku. Uměl politiky i "setřít".
Když je nepřítel na kolenou.....musíte ho dorazit.
zastánce teorie pohlcovačů tmy
TheFlyingman
Návštěvník

Odeslat příspěvekod bigdoc 27. 5. 2005 13:45

Moravec byl po mnoha letech opět skvělý moderátor debat politiků - přesný, výborně připravený, neutrální. Ale musel vědět, do čeho jde a dobře to věděl (už tím, že dělal ta interview na BBC) proto musím kritizovat, že to odřekl "kvůli přístupu politiků".
bigdoc
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ivo M. 27. 5. 2005 15:00

bigdoc píše:Moravec byl po mnoha letech opět skvělý moderátor debat politiků - přesný, výborně připravený, neutrální. Ale musel vědět, do čeho jde a dobře to věděl (už tím, že dělal ta interview na BBC) proto musím kritizovat, že to odřekl "kvůli přístupu politiků"."/quote]

S tím nemohu souhlasit. Přeci jen má Česká televize o mnoho více diváků, než BBC. Proto je nutná opravdu perfektní připravenost. A pokud si pan Moravec půl týdne připravuje kvalitní podklady, aby mu v sobotu odpoledne některý z politiků odřekl účast, ani se jeho kroku nedivím.
btw O jeho moderátorských kvalitách vypovídá i to, že ČT projevila zájem o přímé přenosy Interview BBC na zpravodajském kanále ČT24.
Ivo M.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod bigdoc 27. 5. 2005 15:42

Ivo M. píše: S tím nemohu souhlasit. Přeci jen má Česká televize o mnoho více diváků, než BBC. Proto je nutná opravdu perfektní připravenost. A pokud si pan Moravec půl týdne připravuje kvalitní podklady, aby mu v sobotu odpoledne některý z politiků odřekl účast, ani se jeho kroku nedivím.
btw O jeho moderátorských kvalitách vypovídá i to, že ČT projevila zájem o přímé přenosy Interview BBC na zpravodajském kanále ČT24.w/quote]

Snad jenom upřesnění - rozhovory na BBC nebyly v televizi, ale v české verzi rozhlasu, tedy nešlo o "diváky".
Další drobnost: nedělní rozhovor není v přímém přenosu! Předtáčí se a termín může být kdykoli, tedy nemůže nastat situace, že by se rozsvítila kamera a pan Moravec řekl... tak pan Klaus mně zrovínka zavolal, že na to prdí a tak tady dneska budu sedět sám, tak vám můžu pustit akorát nějakou písničku... To, že politici i v tomto vyjednávají, odříkají, slibují se děje všude na světě. Neříkám, že to je něco hezkého, ale říkám a za tím si stojím, že s tím VM musel počítat. Tedy že by neměl nyní odvolávat svůj pořad s tím, že jej to jaksi "překvapilo".
bigdoc
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ivo M. 27. 5. 2005 16:21

Samozřejmě, že jde o rádio. Interview poslouchám téměř pravidelně. OT: Kdybych napsal, že má ČT více posluchačů, také by to tam nesedlo :wink:
I kdyby se pořad předtáčel, nebude to s takovým předstihem, protože se čas od času objeví hosté v reakci na aktuální témata, která proběhla v sobotu. Nic to však nemění na tom, že jeden den přípravy na skoro hodinovou diskusi je prostě málo.
Ivo M.
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod fran_klin (novy) 30. 6. 2005 15:51

Ze začátku se mi p. Moravec moc nezamlouval, ale docela jsem si ho oblíbil a bez něho už to není ono...
fran_klin (novy)
Návštěvník

Odeslat příspěvekod adams 30. 6. 2005 15:58

Jo jo, taky mi z kraje neseděl, ale to jsem asi bral podle xichtu. Velice rychle jsem si na něj zvykl. Výborný.
-
adams
Nadšenec

Odeslat příspěvekod AndrewJ 30. 6. 2005 16:40

Moravec byl skvělý.... A docela často to bylo živě, jen asi 5 minut zpožděné.... Určitě se to natáčelo v neděli..
AndrewJ
Přeborník

Odeslat příspěvekod bigdoc 2. 7. 2005 11:04

Moravec byl rozhodně moderátorská jednička po mnoha letech; kdysi byla takto výborná (tj. výtečně připravená, nebojácná) Bobošíková, jestli si ji ještě někdo pamatuje. Pak se zvrhla :)
bigdoc
Nadšenec

Odeslat příspěvekod AndrewJ 2. 7. 2005 12:55

Myslím si, že Bobošíková a Moravec se nedají srovnávat... Bobošíková chtěla politikům zatopit za každou cenu, Moravec se od nich chtěl za každou cenu něco dozvědět...
AndrewJ
Přeborník

Další stránka