Star Wars

Na co jít do kina a co je ztráta času; nejoblíbenější filmy, video

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod apolo 26. 5. 2005 12:29

Tak jsem byl na verzi s titulky včera v kině a převažují spíše pozitivní pocity. I když první bitva nevypadá tak monumentálně jak jsem si původně myslel a Anakin s Obi-Wanem první půl hodinu hláškují jak v americkým akčním filmu, postupně se to rozjíždí. Docela mne překvapilo, že nejvíc jsem si na filmu vychutnal spíše Anakinův pád k temné straně síly než nějaké akční scény. Bylo to naprosto uvěřitelný a pochopitelný.
Akční scény bych ve většině případů označil za nepovedené. Dobrá je jen závěrečná bitka Yody s Palpatinem a chvíli také Anakina s Obi-Wanem. Nakonec to ale příliš přeženou.
Bezesporu nejsilnější zážitek je, když Palpatin poprvé vytáhne světelný meč a začně jeho souboj s Mace Windu. Ten konec byl děsivý :tleskani !!! To mě opravdu dostalo!!
Likvidace řádu Jediů byla dojemná, ale Lucas to přešel až příliš rychle. Mám takové podezření, že si nechával prostor pro to, aby se nějaký přeživší Jedi mohl objevit ještě v dalších dílech (tj. 7,8,9...opravdu si myslíte, že nebudou??? - Star Wars je továrna na prachy a Hollywood slyší jen na peníze).
Suveréně nejtrapnější scéna filmu byly "první kroky" Darth Vadera. (**kdo neviděl ať tenhle odstavec raději přeskočí**). Jak vytrhl ruce z těch pout a udělal první potácivý pohyb a pak zakřičel, prostě scénka jak vystřižená z Frankensteina. A to nemyslím jako vtip!!! Tohle se jim opravdu nepovedlo :pozor2 , ještě že to velmi rychle skončí.

Jinak epizoda III je z těch nových dílů rozhodně nejlepší (na IMDB jsem dal 8/10), ale na IV-VI prostě nemá, něco jí chybí. Každopádně jim ale dodává nový rozměr a stojí za to se na ně znovu pozorně podívat.
apolo

Odeslat příspěvekod huncut 26. 5. 2005 12:35

apolo: a jak by mel udelat prvni kroky? Obi-Wan mu usekl nohy, dostal novy, umely. Jak by asi mel chodit? Me to tedy prislo dost logicke takove vravorani.

Jinak s tvym hodnocenim souhlasim. Prechod Anakina k temne strane je udelany skvele. Souboj Yody a Palpatina je nejlepsi.
huncut
Návštěvník

Odeslat příspěvekod apolo 26. 5. 2005 20:22

huncut píše:apolo: a jak by mel udelat prvni kroky? Obi-Wan mu usekl nohy, dostal novy, umely. Jak by asi mel chodit? Me to tedy prislo dost logicke takove vravorani.

Jinak s tvym hodnocenim souhlasim. Prechod Anakina k temne strane je udelany skvele. Souboj Yody a Palpatina je nejlepsi.

No uznávám, že chodit na umělých nohou asi není snadné ani pro rytíře Jedi :wink: , ale tím, co jsem napsal jsem chtěl spíš upozornit, že ta podobnost s Frankensteinem první scénu s Darth Vaderem dost shodila. Alespoň v mém případě. Bylo to spíše směšný než tragický.
apolo

Odeslat příspěvekod iwigirl 2. 6. 2005 10:11

Tak jsem na nich byla vcera...Zacatek nic moc,prislo mi to jak z nejaky hry..ale myslim,ze tak zacinala i dvojka,ne?dej byl peknej,srozumitelnej i pro kamaradku,ktera je SW nepostizena..Co mi tam hodne,opradu HODNE zaskripalo,byl pojem "Vyvoleny"...
Ale obsahove mi tenhle dil prisel nejlepsi z dosavadni nove serie.
iwigirl
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod itchyk86 4. 6. 2005 12:01

epizoda III je hooodne moc dobra! urcite lepsi nez I nebo II a fporovnani s dily natocenymi pred 20lety...to uz zalezi na fkusu. Rozhodne ale musim pochvalit děj, zápletku, ktera vas drzi v napětí, idyz uz je vlastne jasné, jak to dopadne, ale aj tak... postupný přechod Anakina v Lorda Vadera a odhalení kanclere Palpatina jako lorda Sithů a mnoho dalsich věcí...
:tleskani Pro fanouška a znalce SW krásný zážitek, dyz prehledneme pár mensich nedostatku.
Prostě děj je vymyšlený sqele, ale provedení mohlo být malinko lepší, i pres to bych, jakožto velky fanda 8) , hodnotil 95% :tleskani :D
itchyk86
Návštěvník

Odeslat příspěvekod R2-D2 (novy) 18. 6. 2005 07:32

jasně je to super film s jestě suprovějšim příběhem :D
R2-D2 (novy)
Čtenář

Odeslat příspěvekod SDR 18. 6. 2005 19:28

Je to dobrý. Akorát se mi zdálo, že to bylo moc krátký, že všechny události se odehrávaly tak nějak ve spěchu - prostě chtělo by to ještě pár desítek minut navíc (přestože film trval 2 a čtvrt hodiny). Ale jinak dobrý, i když závěr na mě působil dost rozporuplně - njn, holt všechno nemůže končit dobře. Hlavně se mi líbilo že bylo docela logicky vysvětlený, proč se Anakin přidal k temný síle.
SDR
Návštěvník

Odeslat příspěvekod includes 20. 7. 2005 10:21

Je hustej,už jsem ho viděl....
includes
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Byte 20. 7. 2005 13:05

Ten závěrečnej souboj se skoky na kamenech mezi lávou sou s porovnanim souboje v Ep. IV, kde spolu Obivan a Darth zapasej na hvezde smrti, hodne rozdilny. A celkove si myslim ze ty souboje ve 3 dile sou hodne prehnany.
Byte
Návštěvník

Odeslat příspěvekod includes 11. 8. 2005 09:54

Je to skvělý,hlavně jak spolu bojují,určitě na to jdi,je to good....
includes
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod big.alda (novy) 11. 8. 2005 10:07

Asi budu jedinej, ale SW3 jsem ještě neviděl :mrgreen:.
To boldly go where no man has gone before.
big.alda (novy)
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Vortex 19. 12. 2005 11:30

tha Best. ale je tam pár nejasností, takovejch zvláštních úkazů dalo by se říct... :-)
Moře bez vln nevychová zkušené námořníky.
Vortex
Čtenář

Odeslat příspěvekod 2Pix 19. 12. 2005 12:14

uznavam ze jediny StarWarsy jsou a byly "EPI IV-VI" .. zbytek je kyc a odpad ... Lucas vykrada sam sebe (jak to jenom dela :-D)
Ďžojn dhe ármy of kočičkas a čičintas.. džojn dhe bradrhůd.. ól jů nýd is tu konvert jour avatar tu a kočička ór čičinta.. Kočičkas and Čičintas strajks bek.. Kočičkas and Čičintas růls dhe vórd .. end ví vil strajk on dhe ívl činčilás end kil dhem ól !
2Pix
Přeborník

Odeslat příspěvekod Deleted user 11. 2. 2006 23:37

Ještě jsem Epizodu III neviděl. Ze IV, V a VI jsem byl nadšený, jednička už byl trošku dojáček, ale dalo se. Zato druhý díl mi prakticky nic neřekl, proto jsem docela skeptický, co se trojky týče. Ale zas na druhou stranu bych moc rád věděl, proč se z Anakina stal Darth Vader.. Tak nevím. :hm

Odeslat příspěvekod trent 7. 3. 2006 10:17

Epizoda II neni opravdu nic moc.Epizoda III je lepší.v kině jsem byl nadšel, ale pak doma na dvd už to nebylo tak dobrý.Prostě IV-VI maj svůj půvab a jsou nepřekonatelný.
Na dva díly vodíku, vždy jeden díl kyslíku. To je nápoj pro bohy, postaví tě na nohy.
trent
NightWriter

Předchozí stránkaDalší stránka