Je hudba o slovech nebo o hudbe

Co posloucháte, co doporučíte; rádia, koncerty, vlastní produkce

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod suk 5. 10. 2007 21:53

Vecne se pru se spoluzakem(pro spota:TOE) o tom, jestli je to vsechno jen o slovech, nebo jestli je dulezitejsi hudba. On si treba mysli ze dulezity je to o cem se tam zpiva, instrumentalni doprovod asi neni dulezitej. Ja si treba myslim ze slova jsou az to druhy, min dulezity...

co vy? reknete svuj nazor...
Pokud nesouhlasíte s mým názorem, popřemýšlejte sami nad sebou. Opravdu si myslíte, že já bych se mohl mýlit?
----
You are an inspiration for a birth control...
suk
Sherlock Noha 2010

Odeslat příspěvekod Bobroněnko 5. 10. 2007 22:21

jak kdy. znam pisnicky, kere jsou postavene na textu a text z nich dela neco vyjimecneho (Pain of Salvation - Undertow), ale treba i takove, kere maj atmosferu i bez textu...Faraway od Apocalypticy treba...
Hell was full...so I came back!
Bobroněnko
Přeborník

Odeslat příspěvekod MarkFX 5. 10. 2007 22:31

Hudba kterou já nejčastěji poslouchám se bez slov obejde, takže asi tak...

Ale zároven občas poslouchám i žánr který by bez slov nemohl být...
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod van vren 5. 10. 2007 22:55

Jednoznačně hudba. Texty mě povětšinou nezajímají a mám rád i některé ryze instrumentální skupiny.
be obscene... be be agressive
van vren
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 6. 10. 2007 16:01

Hudba. Bohuzel (bohudik) jsou texty u vetsiny kapel co posloucham priserne. Cest vyjimkam jako Sentenced, kde je radost si to cist
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Přeborník

Odeslat příspěvekod bombul 6. 10. 2007 17:42

Pre mna o slovach...snazim sa vyberat si intepretov, ktory s v piesnach snazia aj daco povedat nie len vyrobit komercny hit....
Admin na pauze
bombul
VIP uživatelka

Odeslat příspěvekod chemistry 6. 10. 2007 17:45

odpovedal by som : asi hlavne o pocite čo to v tebe vyvolá ..
chemistry between us
chemistry
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Pickun 6. 10. 2007 18:04

Hudba je uricte o hudbe, slova jsou vedlejsi
Pickun
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hotspot 6. 10. 2007 18:18

Obcas zalezi i na konkretnim songu, ale jinak u mne jasne vede hudebni stranka. Texty nekterych kapel muzou byt plne jejich ideologie, ktera me absolutne nezajima.
"It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt." - Mark Twain
hotspot
Přeborník

Odeslat příspěvekod scater 6. 10. 2007 18:33

V 90% melou tak rychle nebo naprosto jinym jazykem, že jim nerozumim a můžu tak ohodnotit leda to, jak se ta zvučnost toho slova hodí k tý hudbě.A žánr co poslouchám, tam se to bez slov obejde.
D'n'B fan
To my né.To Komunisti.
Nebyl to Descartes, kdo řek: "Jsem to, co jsem!" ?
Ne, to byl Pepek námořník
scater
Přeborník

Odeslat příspěvekod andels 6. 10. 2007 19:15

Pro me je dulezita hudba, text vnimam jen u popu, ale u ktereho koliv jineho zanru to ignoruju, protoze pouze hudba ve me vyvolava nejake pocity nez samotny text, text beru jako vec, kdy si z nudy muzu neco pobroukavat :)
andels
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Najja 6. 10. 2007 23:50

Hudba je o hudbě, protože hudba bez textu je stále hudba, ale text bez hudby byl byl jen text... Nikoliv hudba...

Navíc - textu v arabštině třeba nerozumím, ale i z hudby poznám, co chce zpěvák říci... Každopádně píseň se zajímavých textem mě zaujme daleko víc, než nějaká instrumentálka...
„Copywriter je prodavač za psacím strojem.“ – Judith Charles
Najja
Nadšenec

Odeslat příspěvekod madeleine 7. 10. 2007 11:46

Myslim si, ze keby bola hudba o slovach, vacsina komercnych spevakov by sa svojim "oh baby" daleko nedostala... je to obvykle primitivizmus na najvyssej urovni a jedine co ludi laka na parkety, alebo kupit si CD je hudba samotna, rytmus, melodia a pocity, ktore piesne vyvolava...

Zas na druhej strane, cim viac rozumiem textom, tym viac som z niektorych sklamana... a napriklad pri slovenskej, ceskej, ci nemeckej hudbe mi to dost vadi, ak je text o nicom, resp. nevyhovuje mi. ALe znesiem aj nejake vynimky, ako Rammstein napriklad (ktori maju ale obvykle vcelku fajn texty)... :mrgreen:
Zrušme sáčky! Slobodu gumeným medvedíkom!
Smrť katastru!
madeleine
Nadšenec

Odeslat příspěvekod suk 7. 10. 2007 12:49

bombul píše:Pre mna o slovach...snazim sa vyberat si intepretov, ktory s v piesnach snazia aj daco povedat nie len vyrobit komercny hit....
takze naprosto skvela myslenka, vyborny slova a naprosto priserna hudba a zpev - budes to poslouchat?:)
Najja píše:Hudba je o hudbě, protože hudba bez textu je stále hudba, ale text bez hudby byl byl jen text... Nikoliv hudba... ./quote]Zatim asi nejinteligentnejsi nazor od tebe, to sis nekde precetla?;)
madeleine píše:vacsina komercnych spevakov by sa svojim "oh baby" daleko nedostala...:
co jsem tak slysel, "extremne komercni" "hudba" miva napsany i supr texty co se tvari inteligentne nebo je o strasne oblibenejch tematech (laska a podobny <->!viny), pripadne to zpiva strasne nadhernej clovek....
madeleine píše:Zas na druhej strane, cim viac rozumiem textom, tym viac som z niektorych sklamana...
No, je pravda ze kdyz slysim ze skupina zpiva o opravdu hroznejch kravinach ktery ani nemaj myslenku a spis to vypada ze to je jen text napsanej tak aby se to rymovalo i kdyby to melo bejt o nicem (Divokej deBill) tak by to asi odradilo i me...ale to je pro cmelaka :roll: :lol:
Pokud nesouhlasíte s mým názorem, popřemýšlejte sami nad sebou. Opravdu si myslíte, že já bych se mohl mýlit?
----
You are an inspiration for a birth control...
suk
Sherlock Noha 2010

Další stránka