Najja píše:No slovo nepoberu a nerozumím je něco jiného... Nepoberu znamená, že mi to prostě nepřišlo k chuti... Takže, to co mi nejde k chuti je pro mě obvykle nehezký!/quote]
Pojďme polemizovat

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz
Najja píše:No slovo nepoberu a nerozumím je něco jiného... Nepoberu znamená, že mi to prostě nepřišlo k chuti... Takže, to co mi nejde k chuti je pro mě obvykle nehezký!/quote]
Najja píše:Mě se moc nelíbí krvelačná tvrdá hudbáá typu System of Down, atd.../quote]
ConPower píše:Souhlasím se Spiral Architect.... když se na to zkouším soustředit, mám pocit, jako by mi měla puknout hlava...l/quote]
No tak pro mě je to krvelačná hudba prostě, noConPower píše:Najja píše:Mě se moc nelíbí krvelačná tvrdá hudbáá typu System of Down, atd.../quote]
![]()
SOAD a krvelačná hudba? Tak tos mě teďka dobře rozesmála.
Pusť si Cannibal Corpse (a co teprv ty jejich covery) a zkus porovnat se SOAD. SOAD je náhodou lehce stravitelná líbivá hudba (s posledními alby snad až moc
), sám jsem to poslouchal, když mi bylo 12.
o/quote]
Najja píše:Mě se moc nelíbí krvelačná tvrdá hudbáá typu System of Down, atd.../quote]
Narcissus píše:To, jestli hudbu poberu (pochopím), je věc inteligence (a asi nějakého hudebního citu?), a jestli se mi hudba líbí nebo ne, je věc vkusu. Ale na druhou stranu, inteligence (a hudební cit) vkus ovlivňuje, že. Tedy občas.... /quote]
Tak to je krásně řečeno. A myslím, že pojem "hudební inteligence" je docela trefný![]()
:quote="Narcissus"]Jo Dream Theater je mi doporučován ze všech stran, někde je dokonce i mám, už bych se k nim měl dokopat. Ani bych nečekal, že je tu někdo bude poslouchat.-/quote]
Jestli uvažuješ o poslechu DT, tak to určitě udělej, uvidíš, že si tam něco najdeš. Mě to teda nějakou chvíli trvalo, než jsem si na to zvykl, ale teď jsem opravdu rád... Myslím, že na první poslech by se Ti mohla líbit deska "Metropolis Pt.2 - Scenes From A Memory". Je tam jak dějová, tak i hudební návaznost jednotlivých skladeb - celý je to jeden příběh.
cquote="Narcissus"]AD Jazz: ten poberu vždycky a mám ho rád. Co mi občas dělá problémy, je klasika. Ale Stravinského Svěcení jara, nebo Gershwina jsem si oblíbil hned.-/quote]
Doporučíš mi pls něco z jazzu? Moc se v tom neorientuju, poslouchám spíše hudbu, která je jazzem jakoby lehce načichlá - třeba Victor Bailey, nebo Mike Stern. Dave Weckl už je zase trochu jinde, ele líbí se mi to.
bquote="Narcissus"]Co říkáte třeba na hudbu od Philipa Glasse? Někdo ho bere jako minimalistického génia, někdo si myslí, že si dělá z lidí srandu...d/quote]
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků