Těžce stravitelná hudba

Co posloucháte, co doporučíte; rádia, koncerty, vlastní produkce

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod NOHA21 10. 8. 2007 09:24

Najja píše:No slovo nepoberu a nerozumím je něco jiného... Nepoberu znamená, že mi to prostě nepřišlo k chuti... Takže, to co mi nejde k chuti je pro mě obvykle nehezký :D!/quote]

Pojďme polemizovat :) Co když si něco poslechnu, a vůbec to nepochopím (nerozumím tomu, co dotyčný chtěl vyjádřit třeba), prostě to nepobírám. Ale časem tam něco objevím, a začne se mi to líbit. Šlo by to i tak? Anebo si něco poslechnu, poberu to kompletně (pochopím, o co jde), ale nelíbí se mi to (můj subjektivní dojem).... A ano, co mi nejde k chuti, tak se mi obvykle nelíbí :D
NOHA21
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ConPower 10. 8. 2007 18:21

Najja píše:Mě se moc nelíbí krvelačná tvrdá hudbáá typu System of Down, atd... :D /quote]

:mrgreen: :mrgreen: SOAD a krvelačná hudba? Tak tos mě teďka dobře rozesmála. :tleskani Pusť si Cannibal Corpse (a co teprv ty jejich covery) a zkus porovnat se SOAD. SOAD je náhodou lehce stravitelná líbivá hudba (s posledními alby snad až moc :nenapadne ), sám jsem to poslouchal, když mi bylo 12. 8)

Souhlasím se Spiral Architect, ze zvědavosti jsem to sosnul a stejně tak si to ze zvědavosti občas pouštím. Když se na to zkouším soustředit, mám pocit, jako by mi měla puknout hlava... Ale k netu puštěné se to dá vydržet a počítám, že se mi to ještě začne líbit. :)
ConPower
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Narcissus 11. 8. 2007 11:10

Souhlasím s NOHOU21. To, jestli hudbu poberu (pochopím), je věc inteligence (a asi nějakého hudebního citu?), a jestli se mi hudba líbí nebo ne, je věc vkusu. Ale na druhou stranu, inteligence (a hudební cit) vkus ovlivňuje, že. Tedy občas.
Např. Lunetic (dejž jim pánbu věčnou slávu) jsem pobral, ale že bych je měl rád, na to jsem nedostatečně morbidní... :)

EDIT: NOHA21: Jo Dream Theater je mi doporučován ze všech stran, někde je dokonce i mám, už bych se k nim měl dokopat. Ani bych nečekal, že je tu někdo bude poslouchat. :)

AD Jazz: ten poberu vždycky a mám ho rád. Co mi občas dělá problémy, je klasika. Ale Stravinského Svěcení jara, nebo Gershwina jsem si oblíbil hned. :)

Co říkáte třeba na hudbu od Philipa Glasse? Někdo ho bere jako minimalistického génia, někdo si myslí, že si dělá z lidí srandu...
Nemám rád angličtinu v podpisech. Nestyďte se za svůj jazyk...
Narcissus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 11. 8. 2007 18:07

ConPower píše:Souhlasím se Spiral Architect.... když se na to zkouším soustředit, mám pocit, jako by mi měla puknout hlava...l/quote]

presne stejny pocity pri tom mam taky :)
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Přeborník

Odeslat příspěvekod MarkFX 12. 8. 2007 18:03

že já sem tady vůbec psal........ :roll:

nakonec se to tu stejnak změní na debatu o metalu, takže....... :potichu
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 12. 8. 2007 21:45

MarkFX co to zas remcas prosimte? :roll:
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Přeborník

Odeslat příspěvekod MarkFX 12. 8. 2007 22:11

proti tobě nic nemám, ale NOHA21 mi uzemnil příspěvek o 5ti slovech... :oops:
Kolo je poslední vynález stvořený člověku pro radost

Majkl vP. > I kdyby všichni byli úplně ticho, tak Mark přijde a něco řekne. On něco řekne, Já chci něco říct, ale on něco řekne.. chci zas něco říct, ale on zase něco řekne

Mondeo 2.5 V6 > S-Max
MarkFX
Legenda

Odeslat příspěvekod Najja 12. 8. 2007 22:47

ConPower píše:
Najja píše:Mě se moc nelíbí krvelačná tvrdá hudbáá typu System of Down, atd... :D /quote]
:mrgreen: :mrgreen: SOAD a krvelačná hudba? Tak tos mě teďka dobře rozesmála. :tleskani Pusť si Cannibal Corpse (a co teprv ty jejich covery) a zkus porovnat se SOAD. SOAD je náhodou lehce stravitelná líbivá hudba (s posledními alby snad až moc :nenapadne ), sám jsem to poslouchal, když mi bylo 12. 8)o/quote]
No tak pro mě je to krvelačná hudba prostě, no :D:D
NOHA21: Končim, tohle nemá cenu :D
„Copywriter je prodavač za psacím strojem.“ – Judith Charles
Najja
Nadšenec

Odeslat příspěvekod NOHA21 13. 8. 2007 08:38

ALE NO TAK SE NA MĚ NEZLOBTE. Chtěl jsem si jen povídat :D
NOHA21
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Pickun 13. 8. 2007 10:41

:lol: :lol: SOAD nekdy posloucham a rozhodne to nepovazuju za krvelacnou hudbu, vlastne to ani nepovazuju za metal :D
Pickun
Nadšenec

Odeslat příspěvekod NOHA21 13. 8. 2007 11:07

Narcissus píše:To, jestli hudbu poberu (pochopím), je věc inteligence (a asi nějakého hudebního citu?), a jestli se mi hudba líbí nebo ne, je věc vkusu. Ale na druhou stranu, inteligence (a hudební cit) vkus ovlivňuje, že. Tedy občas.... /quote]
Tak to je krásně řečeno. A myslím, že pojem "hudební inteligence" je docela trefný :)
:quote="Narcissus"]Jo Dream Theater je mi doporučován ze všech stran, někde je dokonce i mám, už bych se k nim měl dokopat. Ani bych nečekal, že je tu někdo bude poslouchat. :) -/quote]
Jestli uvažuješ o poslechu DT, tak to určitě udělej, uvidíš, že si tam něco najdeš. Mě to teda nějakou chvíli trvalo, než jsem si na to zvykl, ale teď jsem opravdu rád... Myslím, že na první poslech by se Ti mohla líbit deska "Metropolis Pt.2 - Scenes From A Memory". Je tam jak dějová, tak i hudební návaznost jednotlivých skladeb - celý je to jeden příběh.
cquote="Narcissus"]AD Jazz: ten poberu vždycky a mám ho rád. Co mi občas dělá problémy, je klasika. Ale Stravinského Svěcení jara, nebo Gershwina jsem si oblíbil hned. :) -/quote]
Doporučíš mi pls něco z jazzu? Moc se v tom neorientuju, poslouchám spíše hudbu, která je jazzem jakoby lehce načichlá - třeba Victor Bailey, nebo Mike Stern. Dave Weckl už je zase trochu jinde, ele líbí se mi to.
bquote="Narcissus"]Co říkáte třeba na hudbu od Philipa Glasse? Někdo ho bere jako minimalistického génia, někdo si myslí, že si dělá z lidí srandu...d/quote]

Neznám, ale něco si seženu. Zajímá mě, co dělá za hudbu? Jestli to vypadá, že si z lidí dělá srandu, tak to musí být povedenej týpek :D
NOHA21
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Narcissus 15. 8. 2007 17:37

No z jazzu mám rád třeba tohle (všehochuť):
Stan Kenton (klasika)
Koop (takový moderní snový lehký jazz)
Herbie Hancock
Chick Corea
Jaco Pastorius
...tak to je takový výcuc. :)

A Philip Glass - napsal třeba hudbu k filmům Koyaanisqatsi, Naqoyqatsi, Powaqqatsi, Notes on A Scandal. Má i dost svých věcí.
Co se týče toho utahování si z lidí - jeho hudba je v podstatě pořád stejná, takže je nasnadě otázka, jestli si nedělá p*del, a my mu to nežerem. Ovšem toto já nemíním řešit - jeho hudbu mám rád, tak ji poslouchám. :) A k tématu - Philip Glass nemá technicky těžce stravitelnou hudbu, ale spíš hudebně těžce stravitelnou. Zkus si sehnat jeho Einstein on The Beach, a pokud to vydržíš celé, máš dobrý žaludek :-D
http://www.philipglass.com/
http://www.csfd.cz/reziser/3732-reggio-godfrey/
Narcissus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Matik 15. 8. 2007 18:53

Narcissus:Myslíš tohle:
http://www.youtube.com/watch?v=GOhf0HTS_QA
Tak to není pro mě těžce stravitelný ale nudný. Hudba vyvolává v lidech emoce, různé pocity. Když něco nemůžu strávit, tak si poslechnu něco jiného.
Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.
Matik
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Pickun 15. 8. 2007 19:01

Jestli je ten chlap slavnej skladatel, tak to je hoooooooodne dost spatny
Pickun
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Narcissus 15. 8. 2007 19:44

No on je to minimalismus, tady nic jiného nečekejte. Váš názor beru, je to o vkusu. Lidi mají Glasse buď rádi nebo jej nesnášejí. Já patřím k první skupině.
Mimochodem, snad většina hudby k filmům, kterou dělal Glass, je oceňována kritiky, což mi jako zadostiučinění stačí :)

EDIT: A co třeba tohle, je to už víc "pro masy", tak by se to snad mohlo líbit...
http://www.youtube.com/watch?v=vgjby9F_ ... ed&search=
Narcissus
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka