Těžce stravitelná hudba

Co posloucháte, co doporučíte; rádia, koncerty, vlastní produkce

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod van vren 21. 7. 2007 19:27

K založení tohoto topicu mě inspiroval Ťuhýk, když v tématu Dream Band začal hovořit o hudbě náročné na poslech.

Docela by mě zajímalo, jaká alba pro vás byla nejhůře stravitelná, zda jste ochotni dát takovéto hudbě víc poslechů a nebo to ihned znechuceně odhodíte, jaké hudební styly jsou dle vás nejhůře stravitelné, atd

Z hlediska nestravitelnosti u mě vede ze stylů drone doom, depressive black metal a ambient. Z alb je to asi Blut Aus Nord - MoRT, kterému se pořád snažím přijít na chuť, a docela dlouho mi trvalo než jsem se zaposlouchal do PsyOpus - Our Puzzling Encounters Considered.
be obscene... be be agressive
van vren
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 21. 7. 2007 19:36

Budu brat jen zanry, ktere vicemene posloucham. A tech kapel je hned nekolik. Zatim me napadlo jen tohle, pak treba neco jeste pridam

Meshuggah - Nothing a dalsi - totalne mimo me, boli me z toho hlava. Dalsi sanci uz tomu asi nedam
Spiral Architect - A Sceptic's Universe - hodne ujety, ale trosku jinym smerem. Neni to tak rytmicky komplikovany jako Meshu ale ty kudrlinky ruzny. Hlavne baskytara. Hodne narocny na poslech
Spawn of Possession - to me nebavi. Snaha o co nejkomplikovanejsi kompozici a ve vysledku tomu chybi jakakoliv stava nebo drive nebo jak to rict. Jen sbirka komplikovanejch riffu
Atheist - nikdy jsem se do toho poradne nezaposlouchal, nevtahlo me to. Moc jazzu

A ted ty nad kterejma jsem zvitezil :)

Psycroptic, Visceral Bleeding, Death (Sound of Perserverance, to mi trvalo hodne dlouho, ale ted to beru jako jednu z mejch nejoblibenejsich desek vubec), Vintersorg (deska Focussing Blur) a ted zkousavam dve posledni desky od Gorguts - From Wisdom to Hate (to jeste docela jde) a Obscura (ujetost, to mi bude trvat hodne dlouho).
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Přeborník

Odeslat příspěvekod van vren 21. 7. 2007 19:47

Tak zrovna Meshuggah jsem strávil docela rychle a to samé u Spawn Of Possession, deska Noctambulant mě chytla asi na druhý poslech a považuji ji za jeden z vrcholů současného technického deathu. A Death pro mě taktéž lahůdka na první poslech, ostatně jako vše od nich.

Jinak ještě jsem si vzpomněl na Fantômas - Suspended Animation, kterou už mám doma snad rok a myslím, že už se do ní nikdy nedostanu, a také pro mě asi navždy zůstane jednou z nejúchylnějších desek všech dob.
be obscene... be be agressive
van vren
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 21. 7. 2007 19:53

Tak Pattona a spol jsem nejmenoval, pac me ten styl jako takovej moc nebere. To samy norska blackova avantgarda. To sem taky dodneska nepochopil :)

U tech Meshu nevim, fakt me z toho boli hlava. Hrozne me mate ze rytmika hraje furt neco jinyho nez kytary. U SoP jsem porad cekal kdy to prijde, protoze to fakt vsichni chvali, ale i po mnoha poslechach jsou to pro me jen riffy poskladany za sebou bez jakykoliv atmosfery nebo energie. Kdyz to srovnam treba s Psycroptic...
Ťuhýk
Přeborník

Odeslat příspěvekod hotspot 21. 7. 2007 20:30

Od Tuhyka si pujcim Meshuggah, Vintersorg a Atheist (hlavne Elements), dost dlouho jsem prichazel na chut i Macabre nebo starsim vecem od Nile. Jo a nesmim zapomenout na moje prvni seznameni s poradnym deathem, totiz Vital Remains - Dechristianize, ale i to se poddalo a VR mam dneska hodne rad.
"It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt." - Mark Twain
hotspot
Přeborník

Odeslat příspěvekod suk 21. 7. 2007 21:12

kdyz rikate Death, tak ja taky Death... zezacatku me to moc nebralo ale pak se mi to nejako zaclo libit...
Pokud nesouhlasíte s mým názorem, popřemýšlejte sami nad sebou. Opravdu si myslíte, že já bych se mohl mýlit?
----
You are an inspiration for a birth control...
suk
Sherlock Noha 2010

Odeslat příspěvekod hotspot 21. 7. 2007 21:14

Kdyz o tom tak premyslim, u Death mi nejdriv nesedel Chuckuv vokal ale rychle jsem si zvykl, jinak na nich nic narocnyho nevidim...
"It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt." - Mark Twain
hotspot
Přeborník

Odeslat příspěvekod aquarkko 21. 7. 2007 21:17

Tak zrovna Death mě sebrali hned...upřímně řečeno, nic nestravitelnýho v nich nevidím...
Think for your fucking yourself. (Mark Barney Greenway)
aquarkko
Legenda

Odeslat příspěvekod suk 21. 7. 2007 21:32

ja Death stahnul jeste v dobe kdy u me kralovali hammerfall :))
Pokud nesouhlasíte s mým názorem, popřemýšlejte sami nad sebou. Opravdu si myslíte, že já bych se mohl mýlit?
----
suk
Sherlock Noha 2010

Odeslat příspěvekod hotspot 21. 7. 2007 21:33

Tak to se pochopit da, pro mne taky byl celkem sok kdyz jsem si v mem In Flames obdobi pustil Deicide :)
hotspot
Přeborník

Odeslat příspěvekod aquarkko 21. 7. 2007 21:38

suk: u mě nikdy Hammerfall nekralovali :D a Deicide mě taky dostali hned...
aquarkko
Legenda

Odeslat příspěvekod suk 21. 7. 2007 21:41

no jo, pro me byli hammerfall cestou k metalu, predtim jsem poslouchal jenom kabaty a harleje :D
----
suk
Sherlock Noha 2010

Odeslat příspěvekod aquarkko 21. 7. 2007 21:42

Já taky :oops:
aquarkko
Legenda

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 21. 7. 2007 21:44

Tak starsi Death jsou bez problemu. Ale Sound mi chvili trvalo, ale o to vic se mi to libi

jinak mam dalsi totalne nestravitelnou kapelu - Carnival in Coal :-D
Ťuhýk
Přeborník

Odeslat příspěvekod aquarkko 21. 7. 2007 21:48

Připojuji se :wink:
aquarkko
Legenda

Další stránka