kytarový komplet

Co posloucháte, co doporučíte; rádia, koncerty, vlastní produkce

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Suving 7. 5. 2007 17:05

Dobrý den, doporučovali byste uplnému začátečníkovi kytarový komplet? Mě se zdají jako dobré řešení, do 4000 Kč máte kytaru se vším šudy...

Jaký je váš názor? Kamarád by si chtěl objednat el. kytaru ale neví, co zvolit...

Děkuji předem
Suving
Návštěvník

Odeslat příspěvekod johnnym 7. 5. 2007 17:25

Kytarový komplet bych nedoporučoval, podle mě je vždy lepší, když si zákazník vybere přesně, co chce. Cenová výhodnost nebývá zas tak výrazná. Není přece problém si pořídit kytaru, kombo, kabel(y), pouzdro a popruh zvlášť. Ale do 4000,- bych koupil pro začátek spíš jenom kytaru. Ta kvalita tam je docela znát.
"Citliví lidé hudbu milují."
Punk's not dead!
Mac user
johnnym
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Suving 7. 5. 2007 17:36

Dobře, jenže já v tom nemám přehled, někdo by mi musel něco doporučit...

Nevím jakou koupit kytaru, kombo, kabel(y), pouzdro a popruh... Jsem ztracený...
Suving
Návštěvník

Odeslat příspěvekod johnnym 7. 5. 2007 17:39

Jestli ti to pomůže, sepíšu ti, co mám u kytary já. Ale ten rozpočet se ti navýší cca o 2500,-
Punk's not dead!
Mac user
johnnym
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 7. 5. 2007 17:45

Kytarovy komplet jen v nejvetsi nouzi. Mnohem vic bych doporucil vzit sebou nekoho (kamarada, nebo kohokoliv), kdo tomu trosku rozumi a pomuze ti s vyberem. Pro zacatek samozrejme neni treba spickovy vybaveni, ale pak jak se budes jako hrac zlepsovat, tak ti zacne nekvalita kytary a aparatu vadit a zacne te to brzdit a stejne budes muset kupovat neco noveho.

Na popruhu, pouzdru a potazmo ani kabelech neni co zkazit. Kabely pokud mozno co nejkvalitnejsi, uvidis jak na tom budes s financema a ktery si budes moct dovolit (poradi primo v prodejne). Do kytary bych doporucil vrazit co nejvic penez co bude mozne. A klidne starsi treba pres inzerat (ale kvalitnejsi, a vyhranou a zajetou), nez novou - sunt.

Aparat bych resil az na konec, zezacatku ti bude stacit i mensi sumitko, nejaka 15W tranzistor. Pak az ti to prestane stacit tak za litr, dva dokoupis pedal s nejakym efektem (hlavne zkresleni, protoze to kombo nebude mit distorsion nijak extra) a muzes s tim fungovat dal
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Přeborník

Odeslat příspěvekod johnnym 7. 5. 2007 17:49

Já jsem asi extrém, ale kombo jsem si koupil až po roce a půl hraní na elektriku. Do té doby jsem hrál přes PC. Mám docela kvalitní repro, takže to trochu šlo. Myslím si, že ti na začátek bude bohatě stačit i 10 W. Zkus si v obchodě, jaký randál dokáže i 5W.
Punk's not dead!
Mac user
johnnym
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 7. 5. 2007 17:54

Jo kamarad mel hral taky pres PC, ale ja ybch se bal ze bych to odpalil. Tech 15W je na doma mozna az moc, ale da se s tim jit treba i do zkusebny, i kdyz tam te uz lehko prervou spoluhraci se silnejsi vybavou :) U tech slabsich bych si uz nekam jit netrouf, protoze uz bych moc slyset nebyl.
Jednou jsem s tim mym starickym 15W Peavym hral na zivo na podiu, ale to byl extremni pripad
Ťuhýk
Přeborník

Odeslat příspěvekod Suving 7. 5. 2007 19:08

No, to je také řešení, jelikož mě finance svazují, mohl bych nějaký čas používat repro u PC...

2johnnym: Byl bych rád kdybys mi to sepsal pokud ti to nevadí...

Žádného kámoše co by mi poradil nemám tak jsem závislý na internetu. A pokud říkáte, že komplet není to pravé ořechové tak už opravdu nevím na co jiného se spolehnout, protože se ve značkách a kvalitách kytar moc nevyznám... Předem děkuji za odpověd
Suving
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kurcatovium 7. 5. 2007 19:16

Tak já bych taky mohl přispět troškou do mlýna... ;)

Bazar není vůbec špatný nápad... Sehnat nějakou základní Ibanezku a máš vystaráno celkem na dlouho :) Anebo jestli je tvůj styl Les Paul, tak ideálně nějakej gibson/epiphone, ale ani taková perleťová Jolana není do začátku špatná ;) :)

Kombíčko - na doma cokoliv, já začínal na starým rádiu z NDR (údajně 2x5W) :D (i když teda na basu, no...)

Popruh - cokoliv, jen si dej pozor, aby nebyl moc úzkej, může to pak bejt bolestivý pro tvoje rameno...

Kabely - ideálně třeba Proel, ale hrát se dá přes všechno... Teď mám nějakej noname ***** a taky to jde, ale asi budu muset vyměnit jacky, tam bývá největší problém - chce to něco s masivníma.
kurcatovium
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 7. 5. 2007 19:19

Jaky na to mas rozpocet? V prvnim postu jsou zminene 4 tisice, takze do toho se musis vejit se vsim vsudy nebo muzes i neco pridat? Osobne bych dooprucil minimalne ty 4 tisice vrazit do nastroje (pak se ti to vrati, ver mi). Pokud si odkazany jen na internet, tak si urcite videl treba http://www.kytary.cz . Tam se muzes podivat a prohrabat se tam trochu. Nicneme kytara je hodne individualni, takze nakup bych delal jen v kamennem obchode, kde si ty kytary muzes osahat a vzit tu ktera ti vic padne do ruky.
Ťuhýk
Přeborník

Odeslat příspěvekod johnnym 7. 5. 2007 19:23

Kytara Stagg Strato 4590,- s polstrovaným obalem 490,-
Kytarové kombo Marshall 10W s overdrivem 2290,-
elektronická ladička 519,-
kabel mám pořád ten, který jsem dostal ke kytaře (nový stojí cca 150-200,-) a nové struny stojí 150,-

Snad ti to trochu pomůže.
Punk's not dead!
Mac user
johnnym
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kurcatovium 7. 5. 2007 19:27

Stagg vřele nedoporučuju... mám teď od nich basu a žádná sláva to není... :( I když, do začátku dobrý. Jestli v létě vydělám nějaký peníz, tak nejspíš koupím nějakou 5ku od Ibanez / Yamaha.

Jinak: Obal, pokud chceš trochu cestovat, vyplatí se vzít opravdu něco s polstrováním, jinak si kytaru dost možná zničíš.
Ladička: pokud máš foukačku z dob španěly, není elektornická třeba. Jinak v pohodě stačí placka na dvě tužkovky za 2-3 stovky.
Kombíčko: nekamenujte mě, ale Marshall bych nechtěl... Předražené a zvuk se mi nelíbí.
kurcatovium
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Suving 7. 5. 2007 19:29

Ano, jak jsem už psal - rozpočet je kolem 4000 - 4500 Kč... víc bohužel ne. Jak povídám, na kytaru se budu začínat teprve učit. Tak nepotřebuji nic vynikajícího na to drnkání...
Suving
Návštěvník

Odeslat příspěvekod kurcatovium 7. 5. 2007 19:30

Tak pokud není opravdu víc, tak bude možná nějaký ten komplet nejmenší zlo :)

Pokud bys měl o něco málo víc, uvažoval bych nad tímhle : http://eshop.kytary.cz/IBANEZ-Kytarova- ... lety:0:1:0
kurcatovium
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Suving 7. 5. 2007 19:31

Taky jsem si myslel, ono, podívej. Budu to chtít na domací cvik, nebudu s tim chodit nikam hrát, chci se napřed pouze naučit hrát. Později si koupit něco lepšího, proto se ptám co je nejlepší do těch začátků... krom toho ty komba za 6000 Kč nemusejí být špatné ne?
Suving
Návštěvník

Další stránka