Hudbu som začal počúvať dosť neskoro asi v 16,17-tich. Najprv ma dosť ovplyvnilo vtedajšie rádio ragtime a relácie o dnb breakbeat a tak........, ale zachytil som tam aj ich hitparádu a tá sa volala tuším Karamba, alebo tak nejak /opravte ma ak sa mýlim/. No a v tej hitparáde bola aj nejaká slovenská a česká hudobná produkcia, samozrejma takého štýlu, ktorý iné rádia nehrali. Napr. Jaro Filip, rôzen ska skupiny /vynímajúc Polemic , tí boli populárni masovejšie/ , teraz ma momentálen nenapadá viac alternatívnych skupín z vtedajšej doby /rok 1998-99/ predovšetkým však skupina Free Faces a kvarteto muzikantov ju tvoriacich Šeban, Rózsa, Buntaj a Hečko. A tým začala celá moja hudobná púť. Odvtedy s odstupom čadu zisťujem, že som vlastne zámerne začal vyhladávať projekty a spevákov a speváčky s ktorými títo hudobníci spolupracovali.
A ešte by som bol zabudol. Na strednej /1996-2000/ ma "namotal" spolužiak na skupiny The Prodigy. V tej dobe to bol pre mňa nevýdaný objav, ibaže postupne ako som písal vyššie som objavil Free Faces ... a bolo vymalované.
Teraz dosť počúvam staršie skupiny ako Olympic, Prúdy, Tublatanka /ak patrí medzi staršie, asi patrí/ ... zo zahraničných ma nič tak moc "neberie" / áno pravda mám nejaké albumy od Becka, Pink Floyd, Dire Straits, U2, Peter Gabriel, jeden od Queens of the stone age,... to len pre predstavivosť / pretože je pre mňa dôležitý text a anglicky moc nerozumiem, takže tak