Jak se mění váš hudební vkus?

Co posloucháte, co doporučíte; rádia, koncerty, vlastní produkce

Moderátor: Moderátoři Pauza.cz

Odeslat příspěvekod Michal P 16. 3. 2007 22:11

Jako dítě popík (Jackson, Madonna, Michal David)
od roku cca 1988 Depeche mode, Oceán
potom nezávislá muzika prezentovaná vznikajícím Radiem 1, kluby Bunkr, strahovskou 007
Cure, Joy Division, Suzane Vega
jinak mám již asi 15 let slabost pro - EBM - Elektronic body music ( Front 242, Skinny Puppy )
a jinak spoustu další muziky Moby, Fatboy Slim, Jamiroquai, Pink Floyd, JAR, a spousta dalších.
...
Michal P
Přeborník

Odeslat příspěvekod johnnym 16. 3. 2007 22:13

dobrej topic! Inu můj vývoj
<6 let - písničky z rosy, šmoulové
7-11 let - wanastowi vjecy, prodigy, rádiový rock/pop
12-14 let - neopunk typu Sum 41
15+ let - punk, hc

v muzice mě poměrně silně ovlivnil (přirozeně a nenásilně) starší brácha
"Citliví lidé hudbu milují."
Punk's not dead!
Mac user
johnnym
Nadšenec

Odeslat příspěvekod suk 16. 3. 2007 22:20

to ja se za to skoro az stydim:D
no ale tak jako malej poradne nevim ale vim ze uz tou dobou se mi moc nelibili smoulove a podobne. Vlastne si vzpominam. Bejval jsem u babicky takze to byla dechovka, country. Doma myslim ze odyseu ( oblibenej song Kamna kouri :) ). Pak nejakou dobu nesmysly, az jsem objevil kabaty - poslouchal jsem kabaty a radio, nejakou dobu jsem zacal az "zklouzavat" k technu disku a podobnym --CENZURA--. Vyzkousel jsem Linkin Park, Harlej(to si obcas jeste pustim, na koncert zajdu hodne rad),Divokej bill...

pak jsem objevil hammerfall, zacal jsem to poslouchat (+static-x), natrefil jsem i na Iron Maiden, Judas Priest a jeste hoooodne dalsich skupin (Death, Tool, Pink floyd,ACbleskDC..). No kde jsem skoncil se dozvite na mym profilu na last.fm ;). Kam se mi ted neukladaj soilwork ktery zrovan posloucham.

A jak to tak vidim, mam asi nejzajimavejsi rozvoj hudebniho vkusu :mrgreen: a za nektery casti se skoro az stydim :D
Pokud nesouhlasíte s mým názorem, popřemýšlejte sami nad sebou. Opravdu si myslíte, že já bych se mohl mýlit?
----
You are an inspiration for a birth control...
suk
Sherlock Noha 2010

Odeslat příspěvekod MgX 16. 3. 2007 23:31

Ahoj,

tak to já jsem poslouchal, poslouchám a zřejmě i budu poslouchat hudbu zcela dle konkrétní nálady, rozpoložení těla i ducha ;-)

Dá se říct, že poslouchám od všeho něco. I když určitě se najde styl, co nemusím. Přiznám se, že je ani všechny nerozpoznám dle jména. Třeba jaký je rozdíl mezi tím metalem a tím metalem ;-)

Prostě poslouchám na co mám chuť, co se mně líbí. Nepotřebuji studovat co je to za přesný styl.
Co moc nemusím je moderní techno a US country. Naproti tomu miluju 80. léta, M.Davida, Elán..... Dám si klidně filmovou hudbu od Ennia Morriconeho, vážnou hudbu, Boccelliho, Nohavicu, Folk, Brontíky, Nedvědy, Kamelot, Karla Kryla, v poslední době jsem měl možnost poslechnout si Tarju Turunen-dobrý a kompletní CD od Hany Hegerové-to mě nadchlo. Je to úplně něco jiného, než ,,běžná" hudba. Možná je to i tím, že v rádiu to není tolik slyšet, jako klasické ,,odrhávačky" a moderní ,,vypalovačky". Depeche Mode je taky OK, no mohl bych jmenovat dál.

Většina skupin má jak zajímavou hudbu, tak i úlety co se mně moc nelíbí.

A když je třeba Silvestr a dobrý nálada i s dechovkou může být prča ;-) Ale normálně to nemusím.

A pak mám dvě úchylky a to je Bulat Okudžava a Vladimir Vysockij.

BTW: O Bulatu Okudžavovi je dnes pozdě v noci (spíš brzo ráno) dokument na ČT1
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod xaero 17. 3. 2007 11:35

Mno ja jsem zacal na eurytmics (nebo jak se to pise) > pak všechny možný popíky atd. z rádia :) > offspring > lucie (tu jsem poslouchal dost dlouho a furt se mi líbí) > HIM > Hip-Hop jako niggáse 50centa atd. > HIM, LP, LB > cypress hill > mno a nakonec jsem zkončil u SlipKnot, Soilwork, In Flames :) a občas si rád poslechnu nějaké prodigy atd. :)

Za svých sedmnáct let jsem toho vystřídal dost a je to tím že mi hudba zevšední a rád bych si poslechl něco jiného a většinou u toho zůstanu ..... např. poslouchal jsem dost jemnou skupinu HIM tak změna tkvěla v tom že jsem potřeboval konečně něco tvrdšího tak jsem začal se slipknot atd. :)
Canon 40D + Canon 50mm f/1,8 II + Canon 18-55mm
xaero
Nadšenec

Odeslat příspěvekod AndrewJ 17. 3. 2007 11:55

do 13 -> stračné sračky, iveta bartošová, a*teens, boney m,
13,14 -> techno, trance, d'n'b
15,16 -> britpop, rock
17,18,19 ->ska, punkrock, hc, worldmusic
20,21 ->ska, punkrock, hc, worldmusic, emo(hc)
AndrewJ
Přeborník

Odeslat příspěvekod MgX 17. 3. 2007 12:30

xaero píše:Mno ja jsem zacal na eurytmics (nebo jak se to pise)

Jo tak to poslouchám dodnes ;-)
S pozdravem MgX
MgX
Administrátor

Odeslat příspěvekod ConPower 17. 3. 2007 13:05

2 trent: Že Tě na tenhle thread přivedlo moje vlákno o metalu, kde jsem ten svůj vývoj už popisoval? :) Čili můj vývoj tam je, ale po projetí pár postů tady jsem si uvědomil, že jsem na něco zapomněl...

Šmoulové -> Scooter -> Linkin Park, Limp Bizkit -> Sum 41, Blitky 182 (víceméně), Yellowcard apod. -> SOAD -> Korn, Slipknot, Static-X -> In Flames, Children Of Bodom, Into Eternity, Trivium, Dark Tranquillity, Soulfly... Teď je toho fakt dost.
ConPower
Nadšenec

Odeslat příspěvekod trent 17. 3. 2007 13:16

Ano můj milý Coníku.Inspirovalo mě to docela dost. :wink:
I já jsem zapoměl na autora, který se mnou jeden čas také velmi cloumal a tím byl Pražský Výběr nebo Killing Joke. Jinak jak jsem mluvil o mém nekončícím vývoji, tak třeba teď mám zálusk na starou dobrou Sepulturu.
MgX: Není Bulat Okudžava nahodou spisovatel?
trent
NightWriter

Odeslat příspěvekod salex 17. 3. 2007 13:30

Kedysi samé blbosti, čo išli v rádiách a teraz už len.
Red Hot Chili Peppers prevažne, Franz Ferdinand, The White Stripes, The Vines ale už nie moc často, Guns'n'Roses.
Skúšal som aj metal ale ostal som u Red Hot Chili Peppers!
Čo nemôžeš urobi? dnes neodkladaj na zajtra,urob to pozajtra a máš dva dni volna.
Návody na všetko pre MOTO

Programy pre MOTO
salex
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 17. 3. 2007 14:42

Ja jsem zacal na na rocku a hardrocku 70. a 80.let. Privedl me k tomu tata, kterej bigbit poslouchal. Queen, Deep Purple, Katapult a podobne. Pak jsem asi v patnacti objevil diky soundtracku k prvnimu dilu Matrixu Rammstein, Marylina Mansona a Roba Zombieho. Na stredni se pridal klasicky heavy metal a pak to slo raz na raz, ted posloucham prakticky vsechny odnoze metalu, az na speed. Ten uprimne nemam rad (az na par vyjimek). Nejradsi mam ale death metal, posledni dobou posloucham i hodne blacku
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Přeborník

Odeslat příspěvekod Ytong 17. 3. 2007 14:51

když jsem byl malej tak jsem poslouchal ten dětský popík, pak Prodigy, pak všechno co jelo v rádiu a pak jsem docela dlouho poslouchal Queen. Pak zase rádio a když jsem si koupil Mp3 přehrávač tak jsem si tam neměl skoro co dát tak jsem si začal shánět hudbu od kámošů a teď už poslouchám skoro jen ska, punk a skapunk...
I ťong staví z Ytongu
Ytong
Návštěvník

Odeslat příspěvekod mOus3fr0mh0us3 17. 3. 2007 15:03

asi tak do 8 let: Fun Factory, Squeezer, Dr. Alban, DJ Bobo, Scooter, Spice Girls a podobne :))

Do 10 let: Landa, Orlik, Kabat...

Potom jsem hodne dlouho poslouchal takovej ten metalovej mainstream jako treba Iron Maiden, Accept, Judas Priest, Hammerfall... (tohle si ale rad poslechnu i ted)

Od te doby vlastne nic jinyho nez metal neposloucham mam akorat obdobi, kdy posloucham urcitej sub-styl vic nez ostatni + obcas se mi zalibi nejaka ta specialta z uplne jinyho zanru - 60. leta, Louis Armstrong, Marylin Manson, Nekromantix, Batmobile (posledni 2 jsou Psychobilly kapely)

Oblibeny metalovy styly sly u me takhle (ale vsechno tohle posloucham porad):

1.) Heavy metal (Iron Maiden, Accept, Judas Priest...)
2.) Power Metal (Hammerfall...)
3.) Holywood Metal (Rhapsody, Luca Turilli Dreamquest...)
4.) Speed Metal (DragonForce...)
5.) Folk Metal (Ensiferum, Korpoklaani, Fintroll...)

Momentalne posloucham hlavne Visual-Kei metalovy kapely (X-Japan, D'espairsRay, Gazette, Moi Dix Mois) a Black Metal (Bathory, Marduk, Gorogoroth, Dimmu Borgir, Dark Funeral, Kampfar...)
mousefromhouse v1.2
mOus3fr0mh0us3
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ťuhýk 17. 3. 2007 16:00

A jeste jsem zapomnel zminit punk a HC, ktery jsem driv taky docela hodne poslouchal. Dneska uz jen obcas ty nase zdejsi pardubicke kapely, na ktere jsem chodil nekdy v patnacti, sestnacti (volant a podobne)
Všechno, co v životě opravdu potřebuju znát, jsem se naučil ze Star Treku
Ťuhýk
Přeborník

Odeslat příspěvekod Weslo 17. 3. 2007 17:03

do 13 let rádio....
pak jsem objevil Cypress Hill a House of Pain a už to jelo
začínal jsem na hip hopu->
14let ->přidal jsem grunge(Nirvana)
15let ->přidal jsem jazz,funky a punk(Jamiroquai,Miles Davis,Luis Armstrong,NOFX)
16let->přidal jsem D'N'B a tekkno,ska a reggae
17 let->přidal jsem vážnou hudbu a ethno
18 let až do teď poslouchám tohle všechno

akorát nenávidím rock,kytarovej rock,metal,pop,country a dechovku a Dana Landu...

a předpokládám že už mi to zůstane...:)
Weslo RepRezent® vegetarián a odpůrce týrání zvířat ©
Weslo
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka